Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 potravin, které pomohou s rychlejším spalováním tuků

5 potravin, které pomohou s rychlejším spalováním tuků

5 potravin, které pomohou s rychlejším spalováním tuků

14. září 2022 od Věra Exnerová

14. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Snažíte se zhubnout a ručička váhy ne a ne se pohnout? Možná děláte malé, ale zásadní chyby ve stravování, které vaše snažení hatí. Zkuste do jídelníčku zařadit těchto několik potravin, které vám při snaze shodit pár kil zaručeně pomohou…

1. K snídani zkuste vajíčka

Snídaně je základ dne a neměli byste ji za žádných okolností vynechat. Ideální snídaní jsou vejce, která jsou doslova nabitá bílkovinami. Navíc umějí zpomalit trávení, takže máte pocit nasycení mnohem delší dobu. Díky jejich složení tělo nastartují na spalování tuků. Ne nadarmo kulturisté jedí vejce každý den!

2. Zapojte vlákninu v podobě ovesných vloček

Pokud jste fanoušky spíše sladkých snídaní, zkuste ovesné vločky – třeba Topnatur Low Carm Müsli srdcem (koupit v e-shopu). Můžete je jen nasypat do řeckého jogurtu nebo do obyčejného bílého jogurtu s maximálním obsahem tuku 3 %. Přidejte ovoce. Skvělé a málo kalorické jsou jahody a borůvky. Dosladit pak můžete čekankovým sirupem, který je bohatý na vlákninu – zkuste 4Slim Čekankový topping slaný karamel (koupit v e-shopu). Nebo si můžete udělat teplou variantu – vločkovou kaši, kterou opět můžete doladit ovocem nebo dosladit medem a ochutit třeba Allnature Arašídovým krémem (koupit v e-shopu).

3. Ochutnejte ořechová másla

Ořechová másla, jako například Bombus Nuts Energy Arašídový krém slaný karamel ( koupit v e-shopu), jsou kapitolou sama pro sebe a neměla by ve vašem jídelníčku chybět. Hodí se k snídani nebo jako zdravá svačinka třeba s plátky nakrájeného jablka díky zdravým tukům a faktu, že vás pocitově zasytí na delší dobu. Určitě ale nesmíte sníst celou sklenici u televize!

4. Spalovat pomohou také správné nápoje

Důležité je myslet na pitný režim.  Vody, a to ideálně bez bublin – třeba Rajec Pramenitá voda nesycená (koupit v e-shopu), byste měli vypít alespoň 1,5 litru denně. Rozhodně vynechte slazené limonády! Vypijete v nich i několik kostek cukru. Vsaďte na čistou vodu a čaje, které nakopnou váš metabolismus.

Tip redakce:
Zkusit můžete
čaj Flory’s Tukožrout (koupit v e-shopu), který pomáhá spalovat tuky.

5. Zkuste trend v podobě proteinů

Proteiny pomáhají ke stavbě svalů a je všeobecně známo, že právě díky svalové hmotě spalujete delší dobu po cvičení. Proto svaly rozhodně hubnout nechcete. Pokud vás přepadne chuť na sladké, zkuste proteinové tyčinky. Vhodná je i syrovátka nebo ochucené proteinové nápoje do šejkru. Doporučujeme ty ochucené, třeba 4Slim Whey protein s příchutí lesní ovoce (koupit v e-shopu), který je vhodný pro všechny druhy redukčních diet a můžete ho použít i do zdravého pečení.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít