Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Proteinová mánie: Pomůže vám zhubnout?

Proteinová mánie: Pomůže vám zhubnout?

Proteinová mánie: Pomůže vám zhubnout?

2. února 2021 od Tereza Špačková

2. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Chtěli byste zhubnout, držíte dietu nebo byste rádi podpořili svoje cvičební úsilí? Konzumace proteinů neboli bílkovin už dávno není výsadou vrcholových sportovců. Co proteiny umí a proč je dobré, aby byly součástí vašeho zdravého životního stylu?
Proteiny jsou pro mnohé spjaté zejména s fitness a kulturistikou. V dnešní době však jejich popularita roste i u těch, kteří se snaží žít zdravě a netráví přitom každý den v posilovně. Víme proč! Mají totiž mnoho dalších pozitivních efektů na vaše BMI. Stále však platí, že nejlepších výsledků docílíte tehdy, pokud k nim přidáte pohybovou aktivitu. 

Proteiny vám pomůžou:

  • nabrat a chránit svalovou hmotu,
  • zvýšit výkon při pohybové aktivitě,
  • zkrátit dobu regenerace svalů,
  • zhubnout díky lepšímu spalování tuků.
Kdy je tedy vhodné poohlédnout se po proteinovém doplňku stravy nebo produktech se zvýšeným obsahem bílkovin?

…když si hlídáte jídelníček

 Existují dva druhy proteinů: živočišné a rostlinné. Živočišné neboli syrovátkové proteiny (označované na obalech často slovem „whey“) jsou vyrobeny z kravského mléka. V Teta drogerii seženete například 4Slim Whey Protein s příchutí banánu nebo 4Slim Whey Protein s příchutí lesního ovoce, ze kterých přidáním vody nebo mléka rychle připravíte nápoj vhodný během všech redukčních diet jako low carb, low fat nebo keto.  Rostlinné proteiny jsou nejčastěji vyrobeny ze sóji, hrachu a rýže.
Pokud držíte dietu, je možné, že se nechtěně šidíte o potřebný příjem bílkovin. Zvláště lidé omezující maso a mléčné výrobky se mohou potýkat s tímto deficitem. Pak je na místě uvažovat o zařazení doplňkových proteinů.

…když chcete zhubnout

Proteiny vám pomůžou rychleji zhubnout. Zvýšený příjem bílkovin vás totiž zasytí na dlouhou dobu a zároveň podstatně zrychlí váš metabolismus. Začněte tedy hned snídaní a dejte si proteinovou bombu v podobě vaječné omelety nebo si připravte Emco Super kaši protein & chia s višněmi (koupit v e-shopu) se zvýšeným množstvím rostlinných proteinů a vlákniny.

…když nestíháte

Blíží se čas oběda a vy jste v jednom kole? Než sáhnete po bagetě plné sacharidů a ztužených tuků, zastavte! Dejte přednost proteinovému drinku nebo potravinám bohatým na proteiny, jako jsou ořechy, sušené maso jerky nebo dýňová semínka – třeba Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu). Určitě tělu prospějete, pokud s sebou v kabelce budete nosit pro případ nouze proteinovou tyčinku Nutrend Excelent Protein bar příchuť černý rybíz s brusinkami (koupit v e-shopu) nebo marcipánovou s mandlemi (koupit na e-shopu), která na 100 g obsahuje 25 gramů proteinů, směs vitamínů a kvalitní zdroj vlákniny.

TIP: Nakupte si zdravé potraviny i ty se zvýšeným obsahem bílkovin a vlákniny z pohodlí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít