Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vyhlaďte vrásky ze sluníčka

Vyhlaďte vrásky ze sluníčka

Vyhlaďte vrásky ze sluníčka

17. září 2021 od Klára Kuníková

17. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Kuníková

Slunce je pro náš organismus sice nezbytné, vrásky z něj ale dokážou pořádně potrápit. Jak se zbavit vrásek, které má na svědomí slunce? Zkuste naše tipy.
 Trávila jste v létě čas na slunci, sportovala, byla u vody a věnovala se dalším letním aktivitám? Pak vám možná na obličeji přibylo pár vrásek od sluníčka, protože jste se možná ne vždy dostatečně chránila. Proč je dobré nyní dopřát pleti regeneraci a jak se zbavit letních vrásek?

Superpotraviny v hlavní roli

Kosmetička Kamila Mazancová radí: „Abychom pleť zbavili vrásek, potřebuje péči zevnitř i zvenčí. Takže pokud jeden z aspektů regenerace vynecháte, moc dobrý výsledek nečekejte.“  Po dovolené se zaměřte na konzumaci superpotravin, díky kterým se v pleti zpevňují kolagenová vlákna. Tedy antioxidanty a vitaminy A, B, C, E. V jídelníčku to znamená dopřát si na podzim červené zelí, fazole, pekanové ořechy, kapustu nebo třeba kvalitní čokoládu, mrkev, jablka, petrželovou nať  nebo rybí tuk. Nebo jídelníček zpestřit  potravinovými doplňky a dodat tělu nenasycené mastné kyseliny, vyzkoušet můžete třeba Biotter Rybí tuk s Vitamíny a Omega 3-kyselinami (koupit v e-shopu), které pomáhají v těle tlumit záněty, posilují pokožku a urychlují regeneraci.
Tip redakce:
I když jste zatím možná nepodlehli módním trendům poslední doby, naučte se konzumovat kolagen jako svou denní rutinu,“ říká odbornice. Vyzkoušet můžete třeba
 Liftea ColageNova tobolky (koupit v e-shopu),  které obsahují kombinaci mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a zdroje vitaminu C, které právě dokážou podpořit mladistvý vzhled pleti, ale zároveň mají skvělé účinky na vlasy, nehty nebo klouby. Kromě toho dopřejte tělu také kvalitní odpočinek a spánek.

Nezbytná hydratace

Pleť je po létě vysušená a trpí. „Základem regenerace je hydratace, krémy obsahující kolagen, kyselinu hyaluronovou,“ vyjmenovává  Kamila Mazancová. Před nanesením svého oblíbeného denního krému aplikujte ještě  L'Oréal Paris Revitalift Filler hyaluronové sérum proti vráskám (koupit v e-shopu), 2–3 kapky postačí, aby pleť opět získala svou pružnost. Nebo si dopřejte 7 dní pro zkrášlení v podobě NIVEA Hydra Skin Effect Intenzivní hydratační 7denní kúra (koupit v e-shopu), každá z ampulek je díky obsahu vysoce koncentrované kyseliny hyaluronové doslova hydratační bomba pro vaši pleť. Nezapomeňte také na speciální péči o oční okolí, kde vzniká díky sluníčku nejvíce vrásek. Zkuste třeba Ellie Oční krém proti vráskám Q10 (koupit v e-shopu), který redukuje vrásky a aktivní látka Konjac mannan vytváří na pokožce ochranný film, který pokožku účinně vyhlazuje. 
Tip redakce:
Po slunečných letních dnech pleť také často potřebuje zklidnit. Výborně fungují třeba přípravky s výtažkem
růžové vody.  Vzácné přírodní složení s výtažky z damašské růže má Floré Květová pleťová voda růže (koupit v e-shopu). Má zklidňující účinek a je historicky osvědčeným  přípravkem pro krásnou pleť. A mimo jiné i středomořským vývozním artiklem. 

Úžasná moc olejů

„V případě vrásek perfektně fungují esenciální oleje, dodává odbornice. Zkuste třeba levandulový Garnier Bio pleťový olej s organickým levandulovým a arganovým esenciálním olejem (koupit v e-shopu) „Klidně si jej kápněte do svého denního krému, který běžně používáte, a takto vzniklou směs naneste na obličej. Uvidíte, jaké zázraky se budou dít,“ přidává svůj tip odbornice.  Babskou radou, která funguje, je také výtažek z měsíčku lékařského, který má prokazatelné omlazující účinky.
 
Tip redakce: Obličejová jóga
V neposlední řadě pro návrat pleti do formy skvěle funguje
obličejová jóga. Vaše pleť bude kombinací všech výše uvedených variant bez vrásek, svěží a vy budete v nadcházejícím pošmourném období vypadat skvěle.
 

Foto: Shutersttock.cz

Připravil/a pro vás Klára Kuníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít