Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Růžová voda: Zázrak v boji proti vráskám i únavě

Růžová voda: Zázrak v boji proti vráskám i únavě

Růžová voda: Zázrak v boji proti vráskám i únavě

3. září 2020 od Jana Kantorová

3. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

To, že je růžová voda kosmetickým zázrakem, který se hodí v péči o všechny typy pleti, vám připomínat nemusíme. Ale věděli jste, že se hodí i při problémech se spánkem, nebo je dokonce využívaná v medicíně?

Když máte trable s pletí a vlasy

Využití v kosmetice je hojné a mnoho z vás má s růžovou vodou určitě své zkušenosti. Skvěle totiž redukuje vrásky, dodává pleti hydrataci a elasticitu. Právě proto se přidává do krémů určených pro péči o všechny typy pleti. Nechte se hýčkat například Purity Vision Univerzálním růžovým krémem, který poskytuje intenzivní regeneraci pleti a výživu díky spojení s bambuckým máslem.

A co růžová voda umí dál? 

  • Fixuje líčení: Potřebujete zafixovat make-up? I k tomu se hodí růžová voda. Stačí ji na nalíčený a zapudrovaný obličej párkrát stříknout a nechat zaschnout. Zároveň pleť dokáže i osvěžit. Pro osvěžení pleti zkuste například Floré Květovou pleťovou vodu růže (koupit v e-shopu)
  • Pečuje o tělo: Růžovou vodu, třeba Purity Vision Bio růžovou vodu (koupit v e-shopu), můžete přidat i do koupele, ale pokud vám to nevyhovuje, zkuste ji ve formě oleje vetřít do ještě vlhké pokožky. Obnovuje tak elasticitu pokožky. Hodí se k hydrataci nejen celého těla, ale také pokud vás trápí suché ruce nebo chodidla. Vyzkoušejte například Purity Vision Bio růžový olej.
  • Čistí pleť: Není od věci růžovou vodu přizvat i k čisticí a odličovací rutině. Ve spojení s micelárními vodami totiž dokáže přímo zázraky. Vyzkoušejte Garnier Skin Naturals micelární vodu s růžovou vodou (koupit v e-shopu), která rozjasní mdlou a citlivou pleť. A na cesty zase vezměte NIVEA Micelární čisticí pleťové ubrousky Rose Touch (koupit v e-shopu), které dokážou odlíčit řasenku bez tření a důkladně vyčistit a hydratovat pleť.
  • Oživuje unavené vlasy: Máte pocit, že vaše vlasy ztratily lesk nebo jsou unavené, špatně se rozčesávají? Pak pro intenzivní regenerační kúru vetřete do vlhkých délek vlasů růžový olej a nechte působit asi 60 minut. Poté vlasy pečlivě umyjte šamponem. Olej můžete vmasírovat také do vlasové pokožky, kde ho nechte 10 minut a poté ho důkladně vymyjte. Díky tomu budou vaše vlasy hebké, pevné, lesklé a snadněji se budou rozčesávat.

Když máte menší zdravotní potíže

Přírodní růžovou vodu si můžete koupit, zároveň je ale snadná i její domácí výroba. Soustředit se přitom nemusíte jen na její kosmetické využití. Hodit se vám může i v domácí lékárničce. Jaké je její využití tady?
 
  • Zlepšuje náladu: Vůně růžové vody má silné antidepresivní a protiúzkostné účinky. Extrakt z růžových lístků pomáhá uvolnit centrální nervový systém. Je tedy hojně využívána při aromaterapiích.
  • Snižuje bolesti hlavy: S předchozím bodem souvisí také její schopnost zbavit bolesti hlavy. Výpary růžové vody efektivně potlačují tyto problémy. Stejně tak můžete do růžové vody namočit látkový kapesník nebo ubrousek, položit si ho na čelo a nechat asi 45 minut působit.
  • Pomáhá usnout: Máte-li problém s usínáním, i tady zapůsobí růžová voda zázračně. Můžete použít esenciální olej v aromalampě nebo si vůni přímo nastříkat na polštář. Kromě toho, že lépe usnete, spánek bude kvalitnější a ranní probuzení příjemnější.
  • Léčí jizvy: Díky antiseptickým a antibakteriálním vlastnostem růžová voda pomáhá rychleji léčit drobná poranění bez rizika další infekce. U jizev pak dopomáhá k rychlejší léčbě a regeneraci.
  • Snižuje zarudnutí pokožky: Lehké spáleniny, drobné červené žilky, začervenání pokožky a pleti, kruhy pod očima – to všechno umí růžová voda potlačit. Stejně tak si ví rady i s akné. Vždy jen stačí růžovou vodu nanést na postižené místo a nechat ji kouzlit.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít