Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Superpotraviny pro silnější imunitu: Máte je v ledničce!

Superpotraviny pro silnější imunitu: Máte je v ledničce!

Superpotraviny pro silnější imunitu: Máte je v ledničce!

7. ledna 2020 od Vanda Vízková

7. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Pokud chcete zůstat zdraví, je potřeba dodávat tělu vitaminy. Dopřávat si tak můžete boostery imunity či rafinované doplňky stravy. To, co vás udrží v kondici a posílí vaši imunitu najdete i ve své ledničce!

1) Bílý jogurt

Pracovat na silnější obranyschopnosti můžete začít už při snídani - bílým jogurtem. Centrum imunity se nachází ve střevech, a proto do nich pošlete dávku laktobacilůČastěji ho do svého jídelníčku zařaďte, pokud máte stresující práci, trpíte na vaginální záněty nebo často užíváte antibiotika. Jogurt vám pomůže vrátit tělo do rovnováhy. Vyberte si raději ty z farmářských prodejen, které nejsou odtučněné a nevydrží vám v lednici měsíc, zato ale opravdu obsahují živé kultury. A nemusíte se omezovat jen na snídani nebo na svačinu. Přidávat ho můžete do polévek, omáček, nahradit jím prefabrikované salátové zálivky nebo ho používat jako dip.

TIP: Zdravě nakupovat můžete i online v e-shopu Teta drogerie. Mrkněte na sortiment zdravých potravin (přejít do e-shopu).

2) Zázvor

K jogurtu si uvařte čaj z čerstvého zázvoru. Kromě toho, že lehce pálí a pomůže vám se rychleji zahřát, má také protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky. A to je jen zlomek toho, co zázvor zvládne. Jeho fanoušci si také chválí pozitivní účinky při potlačování migrény a celkově při dalších příčinách bolestí, podpoře paměti, zraku, správné činnosti srdce, zvýšení chuti na sex… Kromě čaje ho použijte i jako ingredienci do polévek a omáček nebo ho naložte do medu.

3) Česnek

Pokud se mu vyhýbáte, protože o tom, že jste ho snědli, ví celé vaše široké okolí, vezměte ho zase na milost. Pro svou imunitu nemůžete udělat nic lepšího! Tohle přírodní antibiotikum totiž spolehlivě zabíjí viry, bakterie i plísně. Jíst ho můžete preventivně, ale i během nemoci – je prokázáno, že výrazně snižuje projevy nachlazení nebo chřipky a zkracuje jejich délku. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, ale pokud nechcete chroupat samotné stroužky nebo masivně zvýšit spotřebu topinek s česnekem, uvařte si česnečku nebo česnekový čaj s medem a hřebíčkem.

4) Hlíva ústřičná

Jestli jste ji v chladicím boxu se zeleninou dosud míjeli bez povšimnutí, zkuste se u ní příště zastavit. Kromě toho, že skvěle chutná, taky báječně pomáhá. Obsahuje vitaminy skupiny B, C, D, K, železo, draslík, měď, selen a hlavně glukany. Tyto látky aktivují imunitní systém a zvyšují jeho výkon, takže vám prospějí jak jako prevence, tak ve chvíli, kdy už vás nějaká nemoc skolí. Pomáhá také odstraňovat únavu, dopady stresu na organizmus a celkově podporuje jeho regeneraci.

TIP:  Váš organismus i imunitu napumpují i vitaminové doplňky. Objednejte si je v klidu a bezpečí z domova v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

5) Kysané zelí

Za vitaminového krále je sice považován citron, ale z trůnu ho hravě sestřelí kysané zelí. Tahle pochoutka našich babiček zažívá velký comeback - a právem! Už několik soust kysaného zelí bude fungovat jako infuze vitaminů a laktobacilů. Kromě toho stabilizuje tlak a hladinu cukru v krvi.

6) Masový vývar

Až budete plánovat nedělní oběd, zařaďte na menu i poctivý vývar. Zahřeje, pochutnáte si (a to vcelku nízkokaloricky) a ještě prospějete své imunitě. Ať už se rozhodnete pro kuřecí, krůtí, hovězí, nebo vývar z kostí, přidejte samozřejmě i velkou spoustu zeleniny. Ve vývaru tak bude kromě masa a zeleniny i vápník, hořčík, draslík, železo a vitamin E s beta karotenem, které má antioxidační účinky.
Tip redakce:
Nemáte-li zrovna některé potraviny po ruce, je možné si vitaminy dodat právě doplňky stravy. Obranyschopnost vám posílí například
Topnatur Original chlorella 750 tablet (koupit v e-shopu) nebo MaxiVita Exclusive Posílení imunity forte+ s příchutí brusinky 45 tablet (koupit v e-shopu). Zahřát se a přispět k odolnosti nejen močových cest můžete díky MaxiVita Herbal Horkému nápoji brusinka 10 sáčků (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít