Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 10 tipů, jak pečovat o barvené vlasy, aby nebyly zničené

10 tipů, jak pečovat o barvené vlasy, aby nebyly zničené

10 tipů, jak pečovat o barvené vlasy, aby nebyly zničené

18. října 2022 od Lenka Knápková

18. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Barvíte si vlasy? A víte, jak správně o své vlasy pečovat, aby byly krásné, zdravé, lesklé a barva nevybledla příliš brzy?
Všechny  vlasy potřebují vhodnou péči, ale barvené vlasy potřebují opravdu speciální péči. Barvené vlasy jsou mnohem více citlivé a náchylné k poškození než vlasy nebarvené. Pokud se barveným vlasům nedostává správné péče, mohou rychle zeslábnout a poškodit se. Zkuste naše tipy na tu nejlepší péči o barvené vlasy.

Co dělat, aby byly zářivé a lesklé?

1. Nebarvěte vlasy příliš často

Pokud vlasy barvíte příliš často, mohou být náchylnější k poškození. Proto své kadeře nebarvěte příliš často. Ideální doba mezi barvením vlasů je cca 6–8 týdnů, ale samozřejmě záleží na délce odrostů a rychlosti růstu vašich vlasů a také na množství šedin.

 

2. Pokud si nejste jistá, svěřte se do rukou odborníkovi

Domácí barvení vlasů bývá někdy náročné. Pokud si nejste jistá, svěřte své vlasy raději do rukou kadeřníkovi. Barvy z kadeřnictví bývají šetrnější a kadeřník vám také doporučí a namíchá tu nejvhodnější barvu.
 

3. Na co si dát pozor při domácím barvení

Pokud vás tlačí čas či nedostatek financí a rozhodnete se barvit doma, vybírejte pečlivě. Barvu zkuste najít co nejpodobnější vaší aktuální barvě vlasů a nanášejte ji pouze na odrosty (pokud se již barvíte). Teprve při smývání ji pak vetřete do celé délky vlasů. Zkuste třeba L’oréal Paris Préférence (koupit v e-shopu), která slibuje až 100% krytí šedin a vydrží až 8 týdnů.

4. Speciální péče barveným vlasům na míru

Samotné barvení je zásahem do barvy i struktury vlasů a může způsobit poškození. Abyste své vlasy udržela krásné, zkuste pečovat o svou barvenou hřívu pomocí přípravků určených přímo na barvené vlasy. Zkuste Syoss šampon Color pro barvené vlasy (koupit v e-shopu) s květem japonské tsubaki, který uzamyká barevné pigmenty. Používejte spolu s balzámem Syoss balzám Color pro barvené vlasy (koupit v e-shopu) chránícím vlasy až po dobu 12 týdnů.

5. Omezte používání fénu a žehličky

Barvené vlasy bývají velmi často sušší. Pokud máte pocit, že jsou vaše barvené vlasy vysušené, omezte používání fénu a žehličky. A případně použijte vždy ochranné tepelné přípravky. Zkuste Tony & Guy Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu)

6. Myjte vlasy správně

Při mytí vlasy neoplachujte příliš dlouho. Barvené vlasy jsou pórovitější, důsledkem toho lépe vstřebávají a také uvolňují vodu, a barva díky tomu bledne. Myslete také na to, že vlasy byste neměla umývat příliš horkou vodou, čím je totiž voda teplejší, tím rychleji barva bledne.

7. Olejové zábaly jsou zázračné

Jednou týdně naneste do vlasů trochu arganového oleje Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný zastudena (koupit v e-shopu), kterým navrací barveným kadeřím lesk, hebkost a vitalitu. Uhlazuje lámavé a třepivé konečky. Vlasy zabalte do fólie a do ručníku a nechte působit cca 20 minut, poté vlasy umyjte, jak jste zvyklá.

8. Vždy používejte kondicionér

Barvené vlasy mají tendenci se vysušovat a krepatět. Nezapomeňte je hydratovat a chránit pravidelným používáním kondicionéru. Zkuste přírodní kondicionér Voono Hydratační kondicionér (koupit v e-shopu), který neobsahuje parabeny a silikony.

9. Chraňte vlasy před sluncem

Barveným vlasům nesvědčí pouze horká voda, ale také ostré sluneční paprsky. Pokud tedy plánujete delší pobyt na ostrém sluníčku, nezapomeňte si doma pokrývku hlavy, nebo alespoň do vlasů aplikujte přípravek, který je chrání před UV zářením. Vyzkoušejte L'Oréal Paris Elseve Color-Vive dvoufázový sprej (koupit v eshopu), který prodlužuje životnost barvy a zároveň vlasy chrání.

10. Zkuste domácí hydratační masku

Na barvené vlasy působí doslova zázračně hydratační vlasová maska vyrobená z 1 poloviny zralého avokáda, z 1 zralého banánu a 1 polévkové lžíce olivového oleje.

Postup:
  • Avokádo s banánem rozmačkejte vidličkou v misce tak, abyste vytvořila kašičku bez hrudek.
  • K směsi přidejte olivový olej a dobře ji promíchejte.
  • Vlasovou masku naneste na svou hřívu od kořínků až po konečky.
  • Nechte působit 1 hodinu, poté vlasovou masku smyjte studenou vodou.
  • Vlasy si umyjte ochranným šamponem bez obsahu síranů a na závěr opět opláchněte studenou vodou. 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít