Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trápí vás odrosty? Zkuste 4 tipy, co s tím doma!

Trápí vás odrosty? Zkuste 4 tipy, co s tím doma!

Trápí vás odrosty? Zkuste 4 tipy, co s tím doma!

27. dubna 2022 od Lenka Knápková

27. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Trápí vás odrosty a návštěva kadeřníka je ještě daleko? Vyzkoušejte naše tipy, jak toto období přečkat. Nebudete muset nosit čepici ani klobouk.
Pravděpodobně každá z nás řeší jednou začas problém s odrosty, a to hlavně s šedinami. Ty nechceme vidět a pravidelná návštěva kadeřnictví je ve většině případů nezbytná. Když vám ale nezbývá čas navštívit salon nebo je termín objednání daleko, můžete krásného vzhledu docílit snadno i doma s perfektním výsledkem.
 
Dříve se odrosty považovaly za vlasové faux pas, ale v posledních letech jsou velkým trendem, a to hlavně u blondýnek.  U některých barev vlasů však mohou vypadat naopak jako velký problém, jsou hodně viditelné a často bývají šedivé. "Pozor na velikost odrostů, barvu a šediny", říká kadeřnice Martina Krupičková

Jak na odrosty doma?

1. Dobarvení

Pokud si troufnete na dobarvení odrostu samy, můžete si odrost dobarvit. Kadeřnice Martina Krupičková radí: „Pokud se rozhodnete si odrost dobarvit doma sama, barvěte tzv. tupáním, nikoli natíráním barvy, jen tak se barva pořádně vpije do vlasů.“ Dejte ale pozor, abyste barvu nenechaly působit příliš dlouhou nebo krátkou dobu. Pokud se na dobarvení necítíte, poraďte se raději se svým kadeřníkem. Špatně provedené domácí barvení může mít totiž fatální následky pro kvalitu vašich vlasů.

2. Spreje

Pokud potřebuje urychleně zakrýt odrosty, vyzkoušejte sprej na zakrytí odrostů L’oreal Paris Magic Retouch (koupit v e-shopu), který okamžitě zakryje odrosty a dokonale splyne s vaší barvou vlasů. Navíc je voděodolný a vydrží do dalšího mytí vlasů. Můžete použít i suchý šampon na vlasy speciálně pro vaši barvu vlasů například Tresemmé Suchý šampon pro brunety (koupit v e-shopu). Existují také tzv. barvicí pudry – třeba Schwarzkopf Palette Compact Root Retouch víceúčelový kompaktní pudr hnědý (koupit v e-shopu), nebo barevné řasenky na vlasy určené přímo na odrosty.

3. Zamaskování pomocí čelenky nebo šátku

Skvělým způsobem, jak zamaskovat odrosty, je pomocí čelenky nebo šátku. Čelenku nebo šátek umístěte tak, abyste rozdělili přechod mezi odrosty a vaší barvou.

4. Správný účes 

Chytře učesané vlasy dokážou odrosty skvěle zakamuflovat.
  • Zkuste si učesat hodně vysoký culík a uhlaďte ho kartáčem s kančími štětinami a nalakujte lakem na vlasy Taft Lak na vlasy pro saténové zakončení Power Express (koupit v e-shopu).
  • Vyzkoušejte také drdol s falešnou ofinou. Vyčešte vlasy do vysokého culíku a ohon omotejte do drdolu tak, aby část vlasů vytvořila falešnou ofinu, která zakryje odrosty. Drdol upevněte pinetkami, falešnou ofinu rozcuchejte tak, aby vyvořila rozcuchaný efekt.
  • V létě zase využijete nejvíc takzvaný wett look – což znamená, že vaše vlasy působí uhlazeným mokrým dojmem, jako by vás zastihla letní sprška. Zkuste třeba Tip Line Gel na vlasy Wet look (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít