Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů, jak nejlépe ochránit vlasy před teplem? A proč je to důležité?

5 tipů, jak nejlépe ochránit vlasy před teplem? A proč je to důležité?

5 tipů, jak nejlépe ochránit vlasy před teplem? A proč je to důležité?

21. prosince 2021 od Anna Šťastná

21. prosince 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Zvlášť v zimě si málokdo z nás nechává vlasy uschnout volně. Naopak bereme klidně každý den s naprostou samozřejmostí do ruky fén a často i žehličku, když chceme vykouzlit nějaký elegantnější uhlazený účes. Jenže vlasy trpí. Jak je ochránit před teplem?
Dobře víte, že i v létě jsou vlasy často poničené působením intenzivního slunce. Během roku a v zimě pak na ně pouštíte horký vzduch fénem, kulmou či žehličkou. Je tedy jasné, že tím vlasům škodíte ještě mnohem více. Teplo sice pomůže, aby váš účes hezky držel, ale zdraví a kvalitě vlasů rozhodně neprospívá.

Jak na vlasy působí přílišné teplo?

Působením tepla se totiž rozevírá struktura vlasu a odlupuje se její vrchní šupinatá vrstva. V důsledku toho je vlas nechráněný a snadněji dochází k jeho poškození. Výsledkem jsou roztřepené konečky vlasů, větší lámavost, vlasy jsou vysušené a bez lesku. Abyste tomu předešli, je nutné před každým působením teplého vzduchu vlasy chránit. Myslete na to před foukáním, ale i před sluněním nebo třeba vstupem do sauny.

Jak vlasy ochránit před teplem?

Přípravek naneste na celou délku vlasů. Po aplikaci ochranného přípravku ideálně vlasy pročesejte řídkým hřebenem, aby se ochrana dostala ke všem pramenům. Samozřejmě každý produkt se nanáší trochu jinak podle jeho textury. Jinak se bude aplikovat balzám, který nezapomeňte opravdu rovnoměrně rozmístit, nejen proto, aby spolehlivě chránil, ale také aby vlasy zbytečně nezatěžoval. O něco jednodušší je nanášení spreje, který snadněji nastříkáte na celou plochu vlasů. Spreje také bývají lehčí.

Vyzkoušejte naše tipy:




 
  • Sprej pro tepelnou ochranu Toni&Guy Heat Protection (koupit v e-shopu) pomáhá chránit vlasy před poškozením způsobeným pravidelným fénovaním a tepelným stylingem. Vlasy si po jeho použití zachovávají přirozené vlastnosti, zůstávají zdravé a silné.

5 zásadních pravidel

Ani sebelepší produkt nedokáže vše. Musíte mu v ochraně vlasů ještě pomoci pěti následujícími pravidly:
 
  1. Nežehlete a nefénujte vlasy každý den. Odborníci doporučují nevystavovat vlasy horkému vzduchu více než třikrát týdně.
  2. Nikdy nežehlete mokré ani vlhké vlasy. Vždy je lepší, když se voda, potažmo pára, z vlasů odpařuje postupně, ovšem horké plochy žehličky to násobně urychlí a vlas poškodí.
  3. Zajistěte vlasům dostatek hydratace - nejen ochranným přípravkem, ale také prostřednictvím správného šamponu, použitím kondicionéru a dodáním výživy pomocí masky.

Tip redakce:

ŠAMPON
Pečující šampon
Nivea Hairmilk Natural Shine (koupit v e-shopu) s mléčnými a hedvábnými proteiny, které zajišťují intenzivní hydrataci.

 

KONDICIONÉR
Kondicionér
Lee Stafford Hair Growth (koupit v e-shopu) vlasům dodá výživu, podpoří jejich regeneraci a růst a zároveň zabrání jejich vypadávání.
 

MASKA
Maska na vlasy
Aussie SOS Supercharged Moisture (koupit v e-shopu) obsahuje australské superpotraviny používané po tisíce let pro jejich přirozené hojivé a vyživující vlastnosti.

  1. Používejte kvalitní žehličky a fény, které umožňují regulaci teploty.
  2. Před každým foukáním naneste ochranný přípravek, ale pokud máte extrémně suché vlasy, pomozte si ještě speciálním olejem na ně určeným.
Tip redakce:
Hedvábný olej pro poškozené vlasy
L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu), který spolehlivě chrání a regeneruje.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít