Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 6 překvapivých situací, kde se můžete spálit

6 překvapivých situací, kde se můžete spálit

6 překvapivých situací, kde se můžete spálit

31. května 2020 od Jana Kantorová

31. května 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Ke spálení nedochází jen při opalování na pláži. Slunce totiž často můžete podcenit, když stojíte na zastávce nebo se jen procházíte po městě. V jakých situacích se nevyplatí zapomenout opalovací krém?
Slunce je pro lidské tělo důležité. Dodává mu potřebný vitamin D, hřeje a zlepšuje náladu. Ale aby bylo slunce vaším přítelem, je potřeba pokožku chránit. A to i v situacích, ve kterých by vás to možná ani nenapadlo.
Tip redakce:
Vitamin D je poměrně snadné „nachytat“. Stačí jen asi 10 minut pobytu na přímém slunci (když světlo dopadá na ruce a obličej), abyste pokryli potřebnou denní dávku vitaminu D.

Když budete u vody…

Ať už budete na pláži v zahraničí, nebo v Čechách, vždycky myslete na ochranu pokožky. Mnozí lidé podceňují české sluníčko u vody, a tak volí ochranné přípravky s nižším OF. I na pláži na Mácháči tak zvolte přípravky podle svého fototypu, u světlých typů alespoň s SPF 30 a vyšším. Nezapomínejte ani na klobouk nebo jinou ochranu pokožky hlavy, kde se nemůžete namazat. A stejně jako u moře i tady se zkuste vyhýbat slunci v době od 11. do 14. hodiny.

Na co pozor:

1. Na první slunce: jakmile poprvé vyjedete k vodě, určitě nespoléhejte na to, že slunce ještě tolik nepálí nebo že budete jen ve stínu. Kůže, kterou jste ukrývali pod oblečením zhruba půl roku, není na sluneční paprsky vůbec připravena. Dopřejte pokožce čas, aby si na slunce zvykla, a dopřejte jí opalovací přípravky, jež podporují zhnědnutí, a tím i aktivaci melaninu, například NIVEA SUN Olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí Protect & Bronze OF 30 (koupit v e-shopu).
2. Na větřík: někdy se zdá, že sluníčko nepálí, když tak příjemně profukuje. Ale to je právě ta největší zrádnost. Jakmile fouká, myslete na mazání pokožky mnohem častěji.
3. Na spánek: je to klasická situace na pláži: čtete si, ležíte a najednou spíte. Právě v tuhle chvíli je velmi důležité, abyste se vyhýbali slunci kolem poledne a používali opalovací krémy či spreje s vysokým ochranným faktorem, například Helios Herb Sprej na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu), který navíc ještě snižuje riziko sluneční alergie.

Když budete ve městě…

Přiznám se, že i já patřím mezi lidi, kteří se sice pravidelně mažou ochrannými přípravky na pláži, ale ve městě už na to zapomínají. Ať už jdete pěšky do práce, nebo si užíváte prohlížení památek, spálit se můžete i tady. A to i tehdy, když vás chrání před přímým slunečním světlem budovy, nebo dokonce smog. Nepomůže dokonce, ani když je zataženo. Záření totiž dokáže mraky prostoupit, a může být dokonce kvůli odrazu od některých vrstev mraků ještě intenzivnější. Tady pak pomůže i denní krém s vyšším OF, například NIVEA Zpevňující denní krém proti vráskám OF 30 Q10 Power (koupit v e-shopu).

Na co pozor:

1. Sezení na zahrádce: drink nebo sendvič na zahrádce ve městě je skvělou příležitostí, jak dát odpočinout uchozeným nohám. Pozor ale na sluneční paprsky v pravé poledne, které dopadají na hlavu a ramena kolmo. V dopoledních a odpoledních hodinách vaši pleť ochrání make-up, cc nebo bb krémy s ochranným faktorem, jako například NIVEA Denní krém OF 20 Essentials BB (koupit v e-shopu). A navíc nezapomínejte ani na sluneční brýle.
2. Čekání na zastávce: máte pocit, že jste chráněni skleněnou zastávkou nebo uvnitř auta? Sklo sice omezuje prostup UV paprsků, nicméně jej kompletně neblokuje. I proto se můžete i přes sklo spálit, zejména strávíte-li na slunci dlouhou dobu.
3. Při sportu: ve městech také velmi často sportujete nebo běháte. Ani v tuto chvíli nezapomínejte na ochranu pokožky. A zároveň myslete i na hydrataci, protože dostatek tekutin je v horkém počasí, a navíc při sportu velmi důležitý. A pozor, pokud se potíte, můžete opalovací krém snadno setřít, proto vyhledávejte voděodolné opalovací přípravky jako třeba NIVEA SUN Neviditelný sprej na opalování Protect & Dry Touch OF 30  (koupit v e-shopu), který vydrží delší dobu, protože je extra odolný.
Tip redakce:
Myslete také na péči o pokožku po opalování. A to i v případě, když přijdete jen z města. Vyzkoušejte například
Astrid Ledově chladivý gel po opalování Sun (koupit v e-shopu), který je obohacený o čistý extrakt z bio Aloe vera, čímž pomáhá zklidnit pokožku.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít