Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme opalovací přípravky: Je lepší krém nebo olej?

Testujeme opalovací přípravky: Je lepší krém nebo olej?

Testujeme opalovací přípravky: Je lepší krém nebo olej?

4. července 2018 od Pavla Maříková

4. července 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Co se lépe nanáší a co vstřebává? Nezanechá olej mastné skvrny na oblečení? Vybrali jsme v redakci širokou škálu produktů s různou texturou a otestovali je z pohledu nanášení, vstřebávání, pocitu na pokožce a samozřejmě také ochrany před sluncem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

ROLL-ON
NIVEA Sun Dětské mléko na opalování v kuličce Sensitive, SPF 50

NIVEA Sun Dětské mléko na opalování v kuličce Sensitive, SPF 50

Tělové mléko v kuličce s ochranným faktorem 50+ a UVA i UVB filtry je podle výrobce voděodolné, s okamžitou ochranou (nemusí se tedy aplikovat s předstihem), má pečující neparfemované složení a je vhodné pro citlivou dětskou pokožku. Aplikaci má usnadňovat právě roll-on nebo kulička

Výhody:

+ snadná a zábavná aplikace v kuličce
+ vysoký UV faktor
 

Nevýhody:

- relativně malé množství mléka v balení
 

Testovala: Eva Suchomelová (redaktorka)

Roll-ony znám samozřejmě z oblasti deodorantů, ale trochu jsem si neuměla představit, jak rovnoměrně a hlavně všude nanášet tělové mléko. Ale opak byl pravdou, použití je intuitivní a velmi snadné. Párkrát přejedete kuličkou po těle dítěte a nanesený krém pak rukou vetřete do kůže. Krém jsem použila jak na tělo, tak na obličej, ale tam jsem si krém z kuličky nabrala na prsty a dítě jím namazala. Děti (4, 7 a 10 let) si pochvalovaly lehkost a příjemnou texturu. Prý doslova, jako bych jim na pokožku natírala šlehačku. I to asi způsobilo, že se aplikaci ochranného krému, obvykle dost neoblíbené činnosti, nejen nebránily, ale vyžadovaly ji. To, že přípravek neobsahuje parfém, neznamená, že nevoní. Je to velmi jemná a příjemná krémová vůně, která vydrží na těle celý den. Velmi dobře a rychle se krém vsákne do kůže a skutečně pokožku nedráždí, a to ani velmi světlou a citlivou. Žádné z dětí nemělo po použití pokožku nijak poškozenou sluncem.

Hodnocení: 5/5


TUHÁ TYČINKA
Australian Gold Face Guard Stick, SPF 50

Australian Gold Face Guard Stick, SPF 50

Vysoce potu a voděodolný balzám poskytuje široké spektrum UVA a UVB ochrany. Poskytuje vysokou ochranu citlivé pokožky obličeje (zejména nosu a uší) před spálením při pobytu na sluníčku, v soláriu nebo při sportování. Složení přípravku bez obsahu oleje je ideální pro pleť se sklonem k tvorbě akné. Přírodní bambucké máslo a olej ze semen granátového jablka vyživují pokožku, hydratují a zjemňují pleť. Lze použít jako lokální ochranu tetování před vyblednutím.

Výhody:

+ praktické balení
+ vysoký SPF faktor


Nevýhody:

- nepohodlné použití pro celé tělo


Testovala: Jana Kantorová (šéfeditorka)

Jako jediná mám v redakci tetování a právě o něj je potřeba v létě více pečovat. Hlavním pomocníkem tak má být opalovací krém. Tetování totiž nejenže na slunci může bolet a pálit, ale také bledne. Já osobně tak používám právě opalovací krémy s OF 50. Tyčinka opalovacího krému Australian Guard je určena primárně k ochraně obličeje, a proto jsem ji používala nejen u sebe, ale také u dětí, které mají pokožku velmi citlivou. Ocenila jsem tak hlavně jeho voděodolnost. Snadno se nanášel, nezanechával bílé a mastné stopy a při ochraně tetování se u moře osvědčil. Tetování jsem mohla vystavit na slunci a necítila jsem žádné pálení. Ani okolí tetování nebylo spálené nebo začervenalé. A posledním benefitem je i jeho krásná, skoro až kakaová vůně.

Hodnocení: 5/5

 

TĚLOVÉ MLÉKO
Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování pro děti, SPF 30

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování pro děti, SPF 30

Mléko na opalování pro děti s komplexem UVA a UVB filtrů a vitaminem E poskytuje pokožce ochranu před spálením a poškozením slunečním zářením. Účinné látky D-panthenol a allantoin pokožku zklidňující a zabraňují podráždění.

Výhody:

+ rychle se vstřebává
+ nezanechává pocit lepivosti


Nevýhody:

- hutná konzistence


Testovala: Pavla Maříková (šéfredaktorka)

Dermacol je moje velmi oblíbená značka, její produkty mám opravdu ráda, proto jsem uvítala, že mohu otestovat právě opalovací mléko z jejich portfolia. Opalovací mléko jsou zkoušela na sobě i dětech a byla jsem velmi spokojená. Přestože má poměrně hutnou konzistenci, kterou bych přirovnala ke krému, velmi rychle se však vstřebalo bez toho, že by zanechalo pocit lepivosti nebo mastnoty. Naopak, pokožka byla krásně hebká a hydratovaná. Namazání jsme zopakovali až po druhém koupání, a přesto ochrana před sluníčkem vydržela. Za celý den jsme se lehce opálili, ale absolutně žádné spálení nebo podráždění pokožky – ani u mne, ani u dětí.


Hodnocení: 5/5


KRÉM
Helios Herb Krém na opalování, SPF 20

Helios Herb Krém na opalování, SPF 20

Opalovací krém se střední ochrannou prodlužuje dobu pobytu na slunci až dvacetkrát. Obsahuje vitamin E a je dermatologicky testován. Není voděodolný, proto je třeba jej nanášet po každé koupeli.

Výhody:

+ příjemná vůně
+ rychle se vstřebává


Nevýhody:

- není voděodolný


Testovala: Tereza Vildová (redaktorka)

Opět vypuklo léto a vzhledem k tomu, že jsem typ, který se hned spálí, tak je nezbytností,  abych ve svém kosmetickém kufříku měla také krém na opalování. Tento rok jsem sáhla po krému Helios Herb OF 20. Krém příjemně voní, dobře se roztírá a rychle se vstřebává. Po vstřebání je kůže jemná a hebká, bez mastného filmu. Zvládla jsem po jednom natření celodenní výlet, takže za mne fajn výrobek.

Hodnocení:  5/5


MLÉKO VE SPREJI
Astrid Sun Hydratační mléko na opalování, SPF 30

Astrid Sun Hydratační mléko na opalování, SPF 30

Hydratační mléko ve spreji obsahuje systém fotostabilních UV filtrů, který spolehlivě chrání před škodlivými vlivy UVA i UVB záření. Složení je obohaceno o komplex vitaminů a D-panthenol a poskytuje antioxidační ochranu před předčasným stárnutím pokožky. Díky spreji je aplikace rychlá a snadná.

Výhody:

+ jemná vůně
+ absence pocitu mastnoty
 

Nevýhody:

- nemožnost přesného dávkování


Testovala: Helena Hladíková (redaktorka)

Vždycky jsem používala klasické přípravky na opalování ve formě roztíratelných mlék či krémů, proto jsem byla na formu spreje docela zvědavá. A musím říct, že se mi to zalíbilo. První aplikace sice nebyla úplně fajn, mléka po stisknutí pumpičky vystříklo příliš a dalo práci to všechno rozetřít, ale potom už jsem neměla s aplikací sebemenší problém. Mléko voní příjemně, ale decentně, pokožka není mastná ani ulepená a celkově mám z přípravku velmi dobrý pocit. V létě hodně pobývám v přírodě a chodím po horách, takže se tento „opalovák“ ve spreji bude zaručeně hodit. 

Hodnocení: 4/5


SUCHÝ OLEJ
NIVEA Sun suchý olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí, SPF 20

NIVEA Sun suchý olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí, SPF 20

Hedvábně jemný a voděodolný olej pokožku hydratuje a chrání před slunečními paprsky středním stupněm ochrany. Obsahuje rostlinné výtažky, které podporují tvorbu melaninu, jenž je pokožce vlastní, čímž při pravidelné aplikaci přispívají k opálenému tónu kůže. Má UVA i UVB filtry, ale neobsahuje žádné samoopalovací látky.

Výhody:

+ urychluje opálení
+ rychle se vstřebává


Nevýhody:

- nízký faktor


Testovala: Irena Novotná (redaktorka)

Tenhle „opalovák“ mě nejprve osvěžil svou čerstvou vůní zelených listů a trávy, což v horkých dnech jistě přijde vhod. Trochu jsem se obávala vstřebávání, přece jen, je to olej. Ale slovo „suchý“ v názvu není zbytečně – olej se ihned po rozetření vstřebal, takže jsem si mohla hned natáhnout i oblečení. Pokožka vypadá po aplikaci vitálně a svěže. Mám dobře se opalující typ pokožky, takže i když jsem jej používala jen ve městě a nepovalovala jsem se hodiny na slunci, bylo po několika dnech už opálení znát. Mile mě překvapila jak konzistence oleje, tak i tato podpora opálení. Sice si ho k moři nepovezu, ale na každodenní pobíhání po městě ho rozhodně využiju. A ještě něco – zkusila jsem ho na obličej (mám spíš suchý, ale nikoli citlivý typ pleti) a naprosto bez problému jej mohu střídat se svým oblíbeným ochranným krémem.

Hodnocení: 5/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít