Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Víte, jaký typ vlasů máte?

Víte, jaký typ vlasů máte?

Víte, jaký typ vlasů máte?

30. června 2022 od Lenka Knápková

30. června 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Také toužíte po dokonalých vlasech, za kterými se každý otočí? I vy můžete získat bohatý objem, zářivý lesk a sametově hebkou hřívu. Stačí vědět, jak na to. Vlasy vyžadují pravidelnou a správně cílenou péči. Zjistěte, jaký typ vlasů máte a jak o své vlasy pečovat!

Normální vlasy

Pokud se vaše vlasy příliš nemastí, nejsou extrémně vysušené a netrápí je žádné další problémy, pravděpodobně jste získali do vínku normální vlasy. Ty se vyznačují tím, že na první pohled působí zdravě, a pokud z nich vytvoříte účes, měl by držet svůj tvar. Normální vlasy jsou ideálním typem a nevyžadují příliš mnoho péče. Vždy však volte kvalitní vlasovou kosmetiku, která je základem péče o všechny typy vlasů. Vyzkoušejte například šampon Tony & Guy Šampon pro normální vlasy (koupit v e-shopu), který dodá vašim vlasům ještě větší hebkost a lesk.

Mastné vlasy

Mastí se vaše vlasy rychle, působí neupraveně a jsou ihned zplihlé? Důvodem zvýšené produkce kožního mazu na vlasové pokožce může být genetická dispozice, hormonální nerovnováha či špatná péče. Myjte si vlasy tak často, jak potřebujete, ale vždy používejte šetrné produkty určené pro rychle mastící se vlasy. Kopřivový šampon Swiss O Par Kopřivový šampon (koupit v e-shopu) pro snadno mastící se vlasy pomáhá zklidnit pokožku hlavu a výtažky z kopřivy dodávají potřebné vitamíny. Jednou týdně vetřete jemně do kořínků a pokožky hlavy Dixi březovou vodu na mastné vlasy (koupit v e-shopu) a neoplachujte. Výtažky z břízy pomáhají snižovat nadměrné maštění. A ještě jedna rada, dodržujte pravidlo dvou, tedy používejte maximálně dva přípravky na vlasy denně.

Kudrnaté nebo vlnité vlasy

Kudrnaté vlasy mají pevně danou strukturu, a tak se nesnažte je zbytečně rovnat a žehlit. Podpořte naopak jejich strukturu a tvar. Vlnité a kudrnaté vlasy jsou často citlivé na krepatění a vysychání, díky tomu také vyžadují specifickou péči. Vlnité a kudrnaté vlasy bývají sušší, a proto je základem péče dostatečná hydratace. Hydratované kudrnaté vlasy se nebudou lámat a budou krásně lesklé. Vyzkoušejte šampon Syoss Curl & Waves pro vlnité a kudrnaté vlasy (koupit v e-shopu), který obsahuje sójový protein inspirovaný Japonskem. Alespoň jednou za dva týdny dopřejte svým vlasům kvalitní hydratační masku jako Garnier Fructis Hair Food Banana Maska na vlasy (koupit v e-shopu). Maska díky složení s banánem intenzivně vyživuje i velmi suché vlasy a zanechává je lesklé a hebké na dotek. Navíc vlasy po aplikaci příjemně voní.
TIP: Při mytí si vlasy na závěr opláchněte studenou vodou, která uzavře nerovnosti na povrchu vlasů a zajistí vaší hřívě dokonalý lesk.

Suché vlasy

Příčinou suchých vlasů je nedostatek kožního mazu, který běžně vlasy chrání a promašťuje je. Suché vlasy ho postrádají, a proto jsou často slabé, krepaté a lámou se. Kvůli nedokonalostem na povrchu se z vlasů rychle ztrácí vlhkost a vysušují se. Zkuste Maui Vyživující šampon kokosové mléko pro suché vlasy (koupit v e-shopu), který má lehké a krémové složení. Vlasová maska Herbal Essenses na suché vlasy s avokádovým olejem (koupit v e-shopu) proniká do velmi suchých vlasů a dodává jim ztracenou vlhkost. Pro každodenní výživu a lesk suchých vlasů používejte vlasové oleje. Pantene Pro-V Keratin Protect & Repair Vlasový olej (koupit v e-shopu) dodává vlasům vitamin E a již po jednom použití jsou vyživené, hebké a lesklé.

Jemné vlasy

Elektrizující, křehké a těžko upravitelné vlasy, takové jsou jemné vlasy. Máte-li jemné vlasy, je potřeba je posílit a dodat jim objem.  Zejména jemné vlasy potřebují přesně cílenou péči. Objem dodejte pomocí šamponu Plantur 39 Fyto-kofeinový šampon pro jemné lámavé vlasy (koupit v e-shopu), který posiluje vlasové kořínky a stimuluje jejich růst a posílení. Pro zvýšení odolnosti jemných vlasů používejte po každém umytí balzám Plantur 39 balzám pro jemné a lámavé vlasy (koupit v e-shopu).

Poškozené vlasy

Vlasy zničené častým žehlením, kulmováním a fénováním či špatným barvením vyžadují intenzivní péči. Omezte proto úpravy a pokud možno barvěte šetrněji. Aby se poškozené vlasy dostaly do lepší kondice, nejprve zastřihnete zničené a roztřepené konečky. Pravidelně o ně pečujte  pomocí šamponu Pantene Pro V intensive repair  shampoo s antioxidanty pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu), který okamžitě obnovuje pevnost a lesk vlasů. Díky svému složení intenzivně regeneruje poškozené vlasy  a zaceluje je. Používejte ho spolu s kondicionérem Pantene Pro V Kondicionér intensive repair (koupit v e-shopu), který obsahuje dvojité množství živin, vlasy krásně vyživí a uhladí. Jednou týdně použijte velmi účinnou keratinovou masku Pantene Pro V Maska intensive repair  (koupit v e-shopu), která okamžitě napravuje i větší poškození vlasů.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít