Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Kudrnaté vlasy: jak je zkrotit a co na ně platí

Kudrnaté vlasy: jak je zkrotit a co na ně platí

Kudrnaté vlasy: jak je zkrotit a co na ně platí

11. února 2022 od Anna Šťastná

11. února 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Říká se, že vždycky chceme zrovna to, co nemůžeme mít. V otázce účesu to platí dvojnásob. Co kdybyste ale přestala toužit po tom, aby se vaše kudrnaté či vlnité vlasy zázračně narovnaly, ale naopak ve svém účesu zkusila najít ten maximální potenciál? Jak pečovat o kudrnaté vlasy? Co na ně platí a čeho se naopak vyvarovat?

Jak pečovat o kudrnaté vlasy?


Tip redakce:
Kondicionér můžete nahradit maskou. Používejte ji po každém mytí stejně jako kvalitní olej. Vlasům skvěle svědčí avokádový
olej, který opravdu hloubkově hydratuje. Můžete si jej zvolit i jako hlavní ingredienci v šamponu. Zkuste například Herbal Essences Šampon bez sulfátů, Aloe + Avokádový olej (koupit v e-shopu). Stejná řada nabízí třeba i masku na vlasy.

Jak vyzrát na styling kudrnatých vlasů?

  • Stylingový produkt vybírejte přesně podle typu vašich vln. Je rozdíl mezi afrem a jemnými vlnami.
  • Čím kudrnatější vlasy máte, tím intenzivnější hydratační produkty hledejte – ideální jsou mléka a séra, která dodají krásný lesk, bez něhož kudrnaté vlasy vypadají trochu unaveně. Skvělý je například Nivea Curl Stylingový primer (koupit v e-shopu).
  • Přípravek nanášejte do mokrých vlasů a rozprostřete do celých délek pomocí hřebenu.
  • Poté vlasy jemně vysušte ručníkem, nebo ještě lépe bavlněným tričkem, které je k vlasům šetrnější, a teprve potom foukejte.
  • Pokud však nemáte vyloženě kudrliny, ale jen vlnité vlasy, pravděpodobně se nejčastěji potýkáte s tím, že mají tendenci rychle plihnout. Vlny jako z reklamy získáte, jestliže se zaměříte na vytvoření textury. Pro uhlazené, nedbale působící vlny pracujte se stylingovým krémem, který nanesete po celé délce, ale nakonec ho z vlasů jemně vyčešete hřebenem se širokými zuby.
  • Velmi dobře se pracuje také se sprejem, vyzkoušejte třeba L’Oréal Paris Stylista tonikum Curl (koupit v e-shopu). Pomoci ale může i pěnové tužidlo Wella Deluxe Dream Curls (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Obecně platí, že do kudrnatých a vlnitých vlasů byste měli
hřebenem zasahovat co nejméně a kartáč do nich nepatří vůbec. Vždy jen dřevěný hřeben se širokými zuby, potažmo je upravujte jen prsty. Na závěr stylingových úprav můžete vlasy ještě v předklonu přestříkat lakem, čímž vytvoříte a zafixujete objem.

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
iveta Mikulová 19.června 2022
Zmíněné produkty které tady lidem cpete jako je šampon jsou plné sulfátů, silikonu a vysušujícich alkoholu.... Když už píšete článek tak si nejdřív zjistěte jaké složení je vhodné pro kudrnaté vlasy ;)
iveta Mikulová 19.června 2022
Zmíněné produkty které tady lidem cpete jako je šampon jsou plné sulfátů, silikonu a vysušujícich alkoholu.... Když už píšete článek tak si nejdřív zjistěte jaké složení je vhodné pro kudrnaté vlasy ;)

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít