Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 nejčastějších vlasových problémů v zimě

5 nejčastějších vlasových problémů v zimě

5 nejčastějších vlasových problémů v zimě

29. prosince 2019 od Eva Suchomelová

29. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Zima vlasy opravdu hodně namáhá a výsledkem jsou na první pohled nepěkné kadeře jako bez života, které padají a lámou se. Jaké jsou nejčastější problémy s vlasy v chladném období roku a jak je řešit? Máme pro vás 5 zaručených tipů, které fungují!

Problém č. 1: Plihnutí vlasů

Snaha ochránit vlasy před chladem pokrývkou hlavy či přemíra stylingových přípravků či pečující vlasové kosmetiky mohou vést k tomu, že účes nedrží. Vlasy plihnou daleko dřív než obvykle.

 

Řešení:

Místo těsné čepice nebo klobouku používejte spíše kapuce nebo hedvábný šátek. Nepřilehnou k vlasům těsně, a přesto udrží tepelný komfort. Kromě toho se zaměřte na vlasovou kosmetiku pro objem vlasů, např. TRESemmé Balzám pro objem vlasů s kolagenem a glycerinem (koupit v e-shopu).

Problém č. 2: Cuchání vlasů

To je problém delších vlasů, že se při česání začnou cuchat a tvoří se v nich chuchvalce, případně uzlíky. To se stává při dehydrataci vlasů, které se člověk v zimě obtížně vyhne. Přímo vlasovou pokožku nedrážděte silným kartáčováním, aby se nezačala příliš mastit.

 

Řešení:

Přistupujte k vlasům šetrně! Na jejich rozčesávání si pořiďte kartáč typu „tangle teezer“. Vlasy rozčesávejte opatrně nejprve u konců a postupujte k hlavě. Přímo vlasovou pokožku nedrážděte silným kartáčováním, aby se nezačala příliš mastit.
Jako prevenci doporučujeme vlasy na den svazovat, aby se nezacuchávaly třením o límce či roláky. Večer je pak rozpusťte, rozčešte a na spaní zapleťte do volného copu. Nezapomínejte používat na konci každého mytí vlasů jako poslední krok oplachovací kondicionér a opravdu dobře jej z vlasů vymyjte. Pro snadnější rozčesávání opravdu hodně zacuchaných vlasů můžete do délek stříknout bezoplachový kondicionér nebo vlasový olej ve spreji. Zkuste například Gliss Kur Regenerační expres balzám Oil Nutritive (koupit v e-shopu).

Problém č. 3: Elektrizování a krepatění vlasů

Ty, kterým se vlasy vlní při sebemenší vlhkosti, si s krepatěním v zimě opravdu „užijí“. Majitelky rovných vlasů zas trápí jejich elektrizování.


Řešení:

V první řadě si pořiďte pokrývku hlavy z přírodního materiálu, jako je vlna, bavlna či hedvábí. Nejde to ale vždy, takže pak je záchranou anti-frizz přípravek. Například Toni&Guy Sérum pro lesk vlasů High Shine Anti Frizz (koupit v e-shopu), které pomáhá předcházet krepatění a poletování vlasů a dodává vysoký lesk. Stačí ho rozemnout v dlani, nanést na suché, upravené vlasy a lehce doupravit.

Problém č. 4: Vysoušení a lámavost vlasů

Jak už bylo řečeno výš, dehydratace vlasů způsobuje jejich zacuchávání, ale nejen to. Vinou chybějící vlhkosti uvnitř vlasu dochází k třepení a vlasy se mohou začít lámat. Působí matně a bez vitality.


Řešení:

Dodávejte organismu vláhu průběžně, a to vnitřně, pitným režimem, i zvenku, pomocí vhodné hydratační vlasové kosmetiky. To můžete už při mytí vlasů, třeba pomocí NIVEA Hydratační micelární šampon (koupit v e-shopu). Po umytí aplikujte Gliss Kur Olejovou esenci 6 Miracles (koupit v e-shopu), která dodá vlasům hydrataci, nezatíží je, chrání je před tepelným šokem při fénování, redukuje třepení, lámání i krepatění vlasů.

Problém č. 5: Svědění a vypadávání vlasů

Nejen délky vlasů, ale i vlasová pokožka jsou v zimním období velmi zatěžované. Kůže na hlavě se kvůli změnám teplot dehydratuje, může začít svědit, nebo se dokonce loupat. Vznikají tak lupy, kterých je obtížné se zbavit.


Řešení:

Doplňte do stravy potraviny se zinkem, např. dýňová semínka, a také s omega-3 mastnými kyselinami (tučné mořské ryby, ořechy či semena). Vedle toho mohou pomoci třeba šampony s obsahem kofeinu, např. Alpecin Kofeinový šampon Coffein Shampoo C1 (koupit v e-shopu) nebo Plantur 39 Fyto-kofeinový šampon speciálně pro barvené a poškozené vlasy (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít