Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlnité vlasy čtyřikrát jinak

Vlnité vlasy čtyřikrát jinak

Vlnité vlasy čtyřikrát jinak

18. ledna 2018 od Anna Adlerová

18. ledna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Milujete kudrnaté kadeře, ale máte pocit, že byste na jejich tvorbu potřebovali minimálně výbavu profesionálního kadeřníka? Právě naopak! Přečtěte si, jak si s jedním nástrojem na vlasy vykouzlit vlny různých podob. Hlavní trik je v tom, jak kulmu držíte a jakým způsobem na ni vlasy namotáváte.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Volné vlny

Nejužitečnější vlnitý styling, který přijde vhod takřka na jakoukoliv běžnou příležitost. Není na něm nic těžkého. Při natáčení držte kulmu směrem dolů a širší prameny naplocho namotávejte na kulmu ve volných smyčkách. Důležité je vlnit vlasy směrem ven od obličeje.  Pokud chcete, aby vám účes déle vydržel, nastříkejte ke kořínkům trochu suchého šamponu ve spreji. Ideální je třeba Toni&Guy Sky High Volume Dry Shampoo, který nejen osvěží vlasové kořínky, ale zároveň jim dodá objem. Po dokončení natáčení udělejte hluboký předklon a své vlny pročešte pouze prsty, kterými můžete jednotlivé lokny ještě rozpramínkovat.  Hoďte vlasy dozadu a zpevněte účes lakem na vlasy.

volné vlny


Nepravidelné vlny

Neformální možnost stylingu podobná volným vlnám jsou nepravidelné vlny. Rozdíl je v tom, že celý účes je ještě více ležérní. U tohoto stylingu se můžete opravdu vyřádit a vyzkoušet si různé typy vln.

Zkuste jeden pramen natočit směrem od obličeje a ten za ním směrem zase k obličeji. Jeden pramen natočte v pevných smyčkách vedle sebe a ten další ve volných ledabylých smyčkách. Nebo zkuste pramen před natáčením lehce zatočit a jiný zas namotávat na kulmu na plocho. Výsledek pročešte prsty. Na tento typ účesu se skvěle hodí slané spreje, které mu dodají fixaci, objem a vlnám zajistí jedinečnou texturu. Vyzkoušejte třeba Sea Salt Texturizing Spray od Toni&Guy s mořskou vodou.

nepravidelné vlny


Princeznovské lokýnky

Tyto vlny se hodí na slavnostnější příležitost ke koktejlkám nebo večerním šatům. Jedná se o dobrou alternativu slavnostního účesu, pokud chcete mít vlasy rozpuštěné. Do umytých vlasů můžete pro lepší výdrž účesu vetřít trochu tužidla, například Wellaflex Curl & Waves.  Pak je vyfoukejte přes velký kartáč za použití přípravku na ochranu před teplem a začněte s natáčením. Tužidlo vám poskytne dostatek času na tvorbu krásných pružných vln a zajistí dlouhodobou fixaci.

Kulmu držte vždy vedle hlavy směrem dolů a vlasy na ni namotávejte směrem shora dolů. Čím užší pramínky budete na kulmu namotávat, tím bude výsledek preciznější. Vyplatí se tedy vyšetřit si trochu času a pěkně si s účesem pohrát. Každý pramínek trochu zatočte, aby se vám hned nerozpadl, a pak ho namotávejte na kulmu v těsných smyčkách u sebe. Navlněný pramen nechte chvíli vychladnout v ruce a až potom loknu uvolněte. Natočené vlasy nerozčesávejte, ale pouze opravte tvar prsty a v případě potřeby ještě zafixujte lakem na vlasy.

lokny


Vlny à la Hollywood

Tento účes je velmi efektní, a ačkoliv může vypadat složitě, s trochou cviku ho určitě hravě zvládnete. Navíc si můžete být jistá, že s tímto druhem vln budete ve společnosti originální. Recept je jednoduchý, stačí postupně všechny vlasy natáčet jedním směrem. Víte, jak na to?  Na tento účes je lepší nemít čerstvě umytou hlavu. Ideální jsou vlasy druhý den po umytí. Pokud by kořínky byly už trochu umaštěné, dodejte jim svěžest a objem suchým šamponem.

Na začátku vlasy rozdělte pěšinkou uprostřed nebo na straně a pak natáčejte jednotlivé prameny v úzkých vrstvách podél pěšinky směrem dolů. Kulmu držte vodorovně u hlavy, prameny na ni pokládejte horem a točte je směrem pod kulmu. Tento směr natáčení a polohu kulmy zachovejte po celou dobu natáčení. Každou vytvořenou loknu nechte vychladnout tak, že ji u hlavy připevníte pinetkou. Největší výzva přichází nakonec. Všechny vlny rozpusťte a pročešte je dohromady širokým kartáčem. Potom malým tupírovacím hřebínkem tvarujte vlny do tvaru hollywoodských vln. Výsledné dílo zafixujte lakem na vlasy s leskem. Vyzkoušejte Ice Shine Hairspray od Pantene Pro-V, který účes zpevní a dodá mu korunu oslnivým leskem.

holywoodské vlny

Doporučené produkty:

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít