Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak pečovat o kudrnaté vlasy

Jak pečovat o kudrnaté vlasy

Jak pečovat o kudrnaté vlasy

1. prosince 2017 od Karolína Hornová

1. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Co můžete čekat, když vás zdobí kudrnaté a husté vlasy? Divokou hřívu, nezkrotné kadeře a drdol, který vám bude každý závidět, ale také problémy s vysušováním, nepoddajnost a cuchání. Kudrnaté vlasy vypadají dobře jen tehdy, když se o ně správně pečuje. Víme, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Husté, kudrnaté vlasy mohou vypadat velmi krásně. Ale jak už to tak bývá, člověk často chce úplně jinou hřívu, než mu příroda nadělila. Tmavé vlasy odbarvuje, rovné vlní, upravuje střihy. Pokud vám ale příroda nadělila velmi husté, kudrnaté vlasy, možná si často nevíte rady. Narovnat je může být nezdravé a neefektivní, a navíc to zabere spoustu času. Aktuálně jsou kudrnaté vlasy opět v módě, tak proč nepodlehnout trendům?


Afro je zpět

Afro bylo hitem sedmdesátých a osmdesátých let. Ženy si nechávaly natáčet vlasy po vzoru černošských zpěvaček a ty, které měly přirozené kudrny, byly terčem nepokrytě závistivých pohledů. Pak přišla doba rovnání a žehlení. Ale dnes jsou kudrny zpět v plné síle. Snad nikdy nebyla škála účesových trendů pestřejší. Je načase přestat svoji hřívu schovávat.

Nejprve se podívejme na výhody takové hřívy: co se týče stylingu, nemusíte si lámat hlavu. Stačí je volně vysušit. Kudrny působí svěže, nespoutaně, ale také mladistvě, což je nesporná výhoda. Pokud máte vlasy navíc dlouhé, snadno vytvoříte dokonalý drdol – nejen díky velkému objemu, ale také proto, že v kudrnatých vlasech dobře drží sponky a jiné stylingové „vychytávky“. Kudrnaté vlasy také vydrží déle pěkné a objemné bez mytí.


Péče: Pravidelná hloubková výživa

Kudrnaté, hrubé vlasy mívají někdy tendenci se vysušovat. Na jednu stranu je to plus pro ty, které mytí vlasů moc nebaví. Na druhou stranu může docházet k lámání a třepení konečků, které zpočátku není tak patrné jako u hladkých, rovných vlasů. O to víc se ale pak zacuchávají. Pořiďte si intenzivní regenerační masku, která vyživí vlasové vlákno a zacelí jeho strukturu. Stačí, když ji použijete jen na konečky. Se suchými, kudrnatými vlasy se nemusíte bát ani vlasového oleje. Pokud chcete kudrny trochu zkrotit, můžete vyzkoušet péči v podobě bezbarvé heny, která díky přírodnímu složení vlasy nezatěžuje, ale má schopnost trošku narovnat kudrny a vlasy uhladit a posílit. Vlasy se rozhodně nenarovnají, ale budou vypadat zdravěji a méně se cuchat. Místo oleje můžete použít sérum s tekutými krystaly, které vlasy také uhladí a vyživí.

olej do vlasů


Styling: Volné sušení a dokonalý střih

Vzhledem k tomu, že vaše vlasy nepotřebují žádné speciální úkony při sušení, vystačíte si jen s fénem. Sušte na nižší teplotu i výkon, aby se vlasy nezacuchaly a aby je horký vzduch zbytečně nevysušil. Máte-li čas, nechte vlasy pouze volně uschnout – to je pro ně nejlepší.

Ještě vlhké vlasy mezi sušením občas lehce pročešte hřebenem s řídkými zuby. Pročesávejte nejprve konečky a postupujte směrem nahoru. Vlasy zůstanou krásně zvlněné, ale ne zcuchané. Pokud máte vlasy matné, vetřete do nich po sušení olej, který jim dodá lesk. Vysušené vlasy už nepročesávejte.
Nezapomínejte na stylingové produkty. Speciální balzámy, bezoplachové balzámy a spreje či séra pro velmi kudrnaté vlasy opravdu fungují: nejenže vlas ochrání a usnadní rozčesání, ale dodají mu i lesk, a navíc obsahují látky, které „vyhladí“ strukturu vlasového vlákna, a zabrání tak cuchání.

konečky vlasů

Hodně záleží na střihu. Mnoho žen si myslí, že kudrnaté vlasy mohou stříhat samy doma, protože v konečcích nebudou vidět případné rozdíly. Je to sice pravda, ale mnohem lepší je využít struktury vlasů a dodat jim tvar postupným sestříháním, jako se to dělá při trvalé. Takový střih zvýrazní objem účesu a zároveň ho odlehčí. Je řešením i pro ty, které chtějí účes na způsob mikáda. Jedině odborně sestříhané kudrnaté vlasy drží perfektní tvar.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít