Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Pomoc, žádný účes mi nevydrží, mám těžké vlasy: 5 tipů, co s tím!

Pomoc, žádný účes mi nevydrží, mám těžké vlasy: 5 tipů, co s tím!

Pomoc, žádný účes mi nevydrží, mám těžké vlasy: 5 tipů, co s tím!

20. dubna 2022 od Lenka Knápková

20. dubna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Snem každé ženy je mít husté vlasy. Ačkoli se to nezdá, ani hustá kštice není vždy výhra. Často jsou husté vlasy velmi těžké, nepoddajné, nedrží tvar a těžko se jakkoli upravují. Co s tím?

Jak se starat o husté a těžké vlasy?

1. Střih

Správný střih je pro husté a těžké vlasy zcela zásadní. Nejprve je potřeba vlasy odlehčit a dodat jim tvar. Ideální je tedy vlasy hodně prostříhat, aby střih působil vzdušněji. Nebojte se plnějších kratších délek, asymetrických střihů nebo ofiny. Díky hustým vlasům si můžete dovolit to, co málokdo. „Velkým trendem jsou nyní delší ofiny a patky, které si mohou dovolit právě ženy s hustými vlasy,“ říká Martina Zahrádková Krupičková, senior stylist ze salonu Libor Šula.

2. Péče

Abyste husté nepoddajné vlasy zkrotila, je nutné také používat kvalitní péči určenou přímo pro husté a těžké vlasy. Pokud mají tendenci plihnout, je nutné jim dodat objem.

3. Česání a styling

Používejte kvalitní kartáč z kančích štětin, přírodní štětiny udržují ve vlasech přirozené oleje a zanechávají vlasy lesklé a hladké. Brání jejich krepatění. K fixaci účesu používejte kvalitní laky na vlasy. Vyzkoušejte třeba Syoss Full Hair lak na vlasy (koupit v e-shopu), který účes perfektně zafixuje a zároveň neslepí a nezatíží.

Tip redakce:
Trik pro husté vlasy od kadeřnice Martiny Zahrádkové Krupičkové:  „Pro perfektní uhlazení culíku, pokud máte husté a těžké vlasy, použijte tzv. uhlazovací hřeben s kančími štětinami, nastříkejte na něj lak na vlasy a vlasy uhlaďte do dokonalosti.

4. Správně zvolený účes

Husté vlasy nemusíte nosit pouze rozpuštěné. Vysoký či nízký culík sluší zejména hustým vlasům. Culík vždy dostatečně upevněte, pokud nedrží, použijte dvě gumičky nebo větší plochou gumičku určenou pro husté vlasy. Pro vaše vlasy jsou vhodné také různé „falešné“ culíky, zapletené či motané copy (francouzský cop, rybí cop apod.)  nebo „messy bun“ drdoly.

5. Speciální péče

Vaše vlasy potřebují speciální péči a zejména keratin, který vyplňuje vlasové vlákno, uhlazuje vlas a zabraňuje krepatění. Dodejte jim jednou za týden intenzivní keratinovou masku Pantene Pro-V Intensive Repair (koupit v e-shopu), která obsahuje vyživující mikrosložky.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít