Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Konečně perfektní objem vlasů

Konečně perfektní objem vlasů

Konečně perfektní objem vlasů

30. dubna 2018 od Eva Suchomelová

30. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Chcete mít bujnou, krásně nadýchanou hřívu vlasů? Štvou vás plihnoucí kadeře, které pořád ztrácejí objem? Vyzrajte na to s našimi tipy! Na radu jsme se zeptali expertky na krásné vlasy Markéty Karvaiové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je pravda, že některé typy vlasů jsou ke ztrátě objemu náchylnější. „K plihnutí mají sklon především jemné a slabé vlasy,“ potvrzuje odbornice. Ale i když máte vlasy normální, přesto vás může jejich plihnutí trápit z úplně jiných důvodů. „Objem obecně negativně ovlivňuje zatěžování vlasů používáním příliš velkého množství stylingových přípravků,“ vysvětluje Markéta Karvaiová. To se může stát, třeba když se ráno snažíte zkrotit vlasy pomocí nejrůznějších gelů, past a vosků či příliš tužicích laků na vlasy. Inspirujte se, jak si ráno efektně upravit vlasy bez tohoto nešvaru. A pokud máte vlasy se sklonem k plihnutí, rozhodně byste jim podle názoru odbornice měli věnovat větší pozornost, aby vypadaly vždy dobře.


Nůžky ve službách objemu? Jde to!

Dříve se razil názor, že když nemáte husté a silné vlasy, je lepší je nosit ostříhané nakrátko, jinak vám nebude žádný účes držet. „Jemné vlasy, dorostlé do velké délky, mohou působit jako řídké. Jejich majitelky se nemusejí stříhat úplně nakrátko, ale často jim lépe sedí různé druhy mikád,“ konstatuje expertka. Podle ní může kadeřník delším vlasům opticky pomoci vhodným sestříháním, kdy dodá objem do požadovaných partií. Vždycky je důležité hledat dokonalý účes podle tvaru obličeje.


Začněte péčí

Plihnutí vlasů může mít původ i v chybné pravidelné péči o vlasy, proto si ověřte, zda si myjete vlasy správně. Hlavní zásady shrnuje Markéta Karvaiová: „Klíčové je dodržovat správný postup mytí vlasů, tj. šampon ke kořínkům a kondicionér od poloviny vlasů ke konečkům. Vlasy se sklony k plihnutí se musí také častěji mýt.“
péče o vlasyPro jemné vlasy existuje spousta přípravků, které o vlasy delikátně pečují, ale přitom jim dodávají objem. Jedná se o různé šampony, kondicionéry a masky určené pro větší objem vlasů. „Je důležité, zvolit správný nezatěžující šampon, který je vhodné používat i pro každodenní mytí vlasů,“ doporučuje odbornice. Zkuste například šampon a kondicionér z řady Nivea Volume Care s výtažky z bambusu, které vlasy šetrně čistí bez zbytečného zatížení, nebo řadu Gliss Kur Supreme Fullness s keratinovým komplexem na jemné vlasy pro okamžitý objem. Vedle šamponu, kondicionéru a regeneračního express balzámu zahrnuje také regenerační masku. Případně zvolte kombinaci čisticího šamponu a kondicionéru pro větší objem až na 48 hodin Schauma Power Volume 48H. Z masek, podporujících objem, jsme objevili například 3minutovou masku pro objem Pantene Pro-V 3minute Miracle Extra Volume.
 
Tip redakce:
Pokud máte jemné vlasy, vyhýbejte se přípravkům 2 v 1, které plihnutí mohou ještě podpořit.


Jak si učesat objem?

Jak si vlasy upravovat, abyste předešli jejich plihnutí? U stylingu jsou stejně důležité dvě věci způsob úpravy i výběr přípravků. „Styling pro nejrůznější výčesy z vlasů se většinou u těchto vlasů neobejde bez tupírování,“ míní expertka. „Pokud naopak toužíte po krásných loknách, které hned nespadnou, zkuste po natočení každou loknu připevnit k hlavě pinetkou a uvolnit ji, až vychladne.“

fénování vlasůDalší možností je vyfoukat vlasy přes kulatý kartáč, to chce ovšem umět vlasy správně fénovat. „Alternativou fénování přes kulatý kartáč je vyfoukat vlasy v předklonu,“ dává tip odbornice. Před vyfoukáním zkuste včesat do vlasů objemovou pěnu, například Wellaflex Volume & Repair Mouse, Toni&Guy Volume Plumping Mousse či Garnier Fructis Style Big Volume s bambusovým extraktem. Jinou možností je pasta pro objem vlasů Toni&Guy Glamour Volume Plumping Whip. Za zkoušku stojí také různé objemové spreje, které pomohou vlasům získat strukturu, ty se ale aplikují spíš až na závěr, pro zafixování účesu.

A co dělat, když už vlasy zplihly? První záchranu pro zplihlé vlasy představuje suchý šampon,“ říká expertka. „Dodá instantní objem do vlasů kdykoliv. V dnešní době je na výběr z obrovského množství voňavých suchých šamponů příjemných na použití, a to i v malých baleních vhodných do kabelky.“ Zaměřte se na ty, které slibují objem vlasů, např. Batiste Dry Shampoo Plus Heavenly Volume nebo Syoss Dry Shampoo Volume Lift.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít