Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Krátké vlasy na léto: Jaké účesy jim dají vyniknout?

Krátké vlasy na léto: Jaké účesy jim dají vyniknout?

Krátké vlasy na léto: Jaké účesy jim dají vyniknout?

10. června 2020 od Eva Suchomelová

10. června 2020 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Krátké vlasy jsou na léto praktické – nebude vám v nich horko, rychle schnou a snadno se udržují. Které letní účesy jsou in? Pro koho se hodí, jak je upravovat a jak moc náročné jsou na údržbu? Z těchto pěti si určitě vyberete!

1. Asymetrie v retro stylu

Výrazně asymetrický střih je kombinací extravagance i velmi ženského retro stylu.

Pro koho se hodí: „Nejvíc bude slušet oválnému tvaru obličeje, hodí se ale pro všechny věkové kategorie,“ říká kadeřnice Alena Drábková.

Vhodný styling: Po umytí vyfoukejte vlasy přes plochý kartáč a následně dotvarujte stylingovým voskem nebo pastou. Pro zjemnění celkového looku doplňte malým šátkem nebo čelenkou.

Údržba: Kromě pravidelné návštěvy salonu kvůli úpravě střihu jednou za 4-5 týdnů používejte při mytí šampon a kondicionér proti krepatění.

Může se vám hodit:

1. Silnou fixaci poskytne vlasům až na 48 hodin Taft Vosk na vlasy Power (koupit v e-shopu).
2. Preferujete nenápadnost? Pak pro svůj účes zvolte Syoss Pastu na vlasy pro neviditelný styling Invisible Paste (koupit v e-shopu)
3. Pantene Šampon Hair Biology De-frizz & Illuminate (koupit v e-shopu) zabrání krepatění a elektrizování vlasů, naopak do nich vnese světlo a přirozený lesk.
produktová koláž

2. Kudrnatá asymetrie

Nesmírně ženský a hravý účes. „Vlnité vlasy zjemní každý obličej,“ říká kadeřnice a dodává: „Jde o přirozený, jemný a ženský typ účesu, který je v případě méně výrazné barvy vhodný i pro introverty.“

Pro koho se hodí: Hodí se především pro přirozeně vlnité vlasy i pro většinu tvarů obličeje. Pokud naopak chcete přitáhnout pozornost nebo účes oživit, sáhněte po měděném odstínu jako na obrázku.

Vhodný styling: Po umytí ještě zamokra použijte krém na podporu vln a nechte přirozeně uschnout nebo jen lehce profoukněte vlasy fénem a promačkejte prsty. Rozhodně je nečešte hřebenem dohladka.

Údržba: Každoměsíční zastřižení doplňte mytím vlasů přípravky pro vlnité vlasy nebo těmi na podporu vln.
 
 
kudrnatá asymetrie

Může se vám hodit:

1. Vlnité a kudrnaté vlasy připravte na další úpravu pomocí NIVEA Stylingového primeru Curl (koupit v e-shopu), který je ochrání při tepelné úpravě až do teploty 220 stupňů Celsia.
2. Syoss Šampon Curls & Waves (koupit v e-shopu) podpoří a vyživí vaše kudrnaté vlasy.
3. Jako pohlazení pro vaše vlnité vlasy bude NIVEA Balzám pro zvýraznění vlnitých vlasů Hairmilk Natural Shine (koupit v e-shopu), který je hydratuje, chrání před tepelným poškozením, usnadňuje jejich mnohdy složité rozčesávání a zamezuje krepatění.
produktová koláž

3. Kouzlo barev

Tmavé podstřihy a přes ně prameny přecházející z platinově bílé do růžové, tzv. opal hair – to je velmi elegantní, ale zároveň odvážný účes.

Pro koho se hodí: Hodí se pro mladší ročníky nebo pro „rebelské duše“, které jsou mladé bez ohledu na rok narození. Nejvíc budou slušet kulatému nebo oválnému tvaru obličeje.

Vhodný styling: „Vyfoukejte vlasy po umytí na stranu,“ radí Adéla Drábková. „Nejlepší je pro daný efekt ponechat je rozpuštěné, sčesané ke straně.“ Před foukáním použijte sprej na podporu objemu vlasů. V případě potřeby praktičtějšího účesu, aby vám nepadaly vlasy do očí, lze dlouhé prameny sepnout do mini culíku, ale primární je rozpuštěná verze.

Údržba: Bez pravidelného stříhání jednou měsíčně se ani tady neobejdete. Kromě toho používejte při domácí péči přípravky určené na barvené a melírované vlasy, nejlépe bez parabenů, aby barevný efekt déle vydržel.
 
 

 
barevné

Může se vám hodit:

1. Před fénováním dodejte vlasům objem pomocí Toni&Guy Spreje pro objem vlasů 3D volumizing spray (koupit v e-shopu).
2. NIVEA Micelární kondicionér a kúra na vlasy 2 v 1 Pure Color (koupit v e-shopu) dlouhodobě chrání vlasy před vymýváním barvy i díky obsahu makadamiového oleje a malinového octa.
3. Zářivost barvených vlasů obnovuje při pravidelném používání Garnier Balzám Botanic Therapy Cranberry & Argan Oil (koupit v e-shopu).
produktová koláž

4. Blond pixie

Chcete působit roztomile či rošťácky? Umožní vám to účesy typu pixie, velmi krátké, ale přitom velmi ženské střihy. „Kolem uší vystříhané, zato v horních partiích hlavy delší prameny umožňují více možností úpravy,“ konstatuje expertka na krásné vlasy.

Pro koho se hodí: Platinová blond se hodí pro studený barevný typ. Střih je vhodný pro oválné, protáhlé a srdcovité tvary obličeje, pro mladší věk, maximálně do 40 let. Jde o poměrně extravagantní a moderní styl.

Vhodný styling: Na úpravu využijete tužidlo s texturou, ideálně stylingovou pastu s matujícím efektem nebo stylingový vosk. Aplikujte tužidlo a vyfoukejte vlasy fénem přes prsty. Variantou mohou být plážové vlny vytvořené pomocí slaného spreje.

Údržba: V salonu si jednou měsíčně nechte upravit střih a dobarvit odrosty. Doma používejte na mytí vlasů přípravky pro blond vlasy.
 
 

 
blond pixie

Může se vám hodit:

1. Jasně definované prameny a matný vzhled vám pomůže vytvořit got2b matující pasta na vlasy Beach Boy (koupit v e-shopu).
2. Ty pravé plážové vlny vám na vlasech vykouzlí got2b Stylingový solný sprej Beach Girl (koupit v e-shopu).
3. Plavovlásky by měly používat šampon přímo pro svoji barvu vlasů, jako je Toni&Guy Šampon pro blond vlasy (koupit v e-shopu).
produktová koláž

5. Na kluka

„Sice je přirozený a na první pohled nenápadný, takový ‚myší kožíšek‘, ale vyžaduje odvahu, neboť obličej je úplně odhalený,“ popisuje efekt účesu Adéla Drábková.

Pro koho se hodí: Toto je ideální účes pro velmi zaměstnané ženy, např. maminky na mateřské. Střih vyžaduje pravidelný tvar hlavy a hodí se pro štíhlejší tvary obličeje (ovál, srdce apod.).

Vhodný styling: Stačí vlasy umýt, lehce prosušit a dotvarovat prsty např. gelem s mokrým efektem.

Údržba: Takto krátký střih si o každoměsíční kadeřnické nůžky přímo říká. Doma si myjte vlasy přípravky podle svého typu vlasů a vlasové pokožky.

Může se vám hodit:

1. Taft Gel na vlasy Power Extreme Gel (koupit v e-shopu) vlasy neslepí, ale fixuje je spolehlivě až 48 hodin.
2. Mokrý efekt, jako byste právě vylezla z bazénu, umí vytvořit Tip Line Gel na vlasy Wet look (koupit v e-shopu).
3. Pro takto krátké vlasy preferujte šampon bez sulfátů, parabenů, silikonů a umělých barviv, jako je Nature Box Šampon Olive Oil (koupit v e-shopu).
produktová koláž

Častěji do salonu

Jestliže se rozhodnete si na léto pořídit krátký sestřih, počítejte s tím, že budete muset ke kadeřnici zajít každý měsíc. Proč? „Jednak v létě rostou vlasy rychleji, jednak krátký účes po měsíci začíná ztrácet zamýšlený tvar, hůř se udržuje a přes velkou snahu nevypadá dobře,“ vysvětluje kadeřnice Adéla Drábková. Na druhou stranu má krátký sestřih hodně výhod: při správně zvoleném účesu vás omladí, nemusíte řešit rozčesávání zacuchaných vlasů a nehřeje vás „deka“ na krku a na zádech. Pokud vás tyhle důvody zlákaly, pojďte si vybrat, který z šik letních střihů je ten pravý právě pro vás!

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Adéla Drábková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Adéla Drábková
Vlasová expertka a kadeřnice
330
"Moje práce mě těší i proto, že výsledek je vidět hned."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít