Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 věcí, které potřebují naše vlasy pod čepicí

5 věcí, které potřebují naše vlasy pod čepicí

5 věcí, které potřebují naše vlasy pod čepicí

27. prosince 2022 od Lenka Knápková

27. prosince 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Také každé ráno nasazujete na hlavu čepici? V zimě a mrazu to jinak nejde. Jakmile ji však odložíte, změní se vaše vlasy v nevzhledné rozčepýřené roští? Čepice sice vlasy chrání, ale také jim příliš neprospívá. Jak se o své vlasy starat v zimních měsících a jak si zachovat krásnou hřívu, i když sundáte čepici?

1. Hydratace a výživa vlasů

Nosíte-li v zimě každý den pokrývku hlavy, vaše vlasy trpí a mohou následkem nedostatku hydratace krepatět. Zkrátka nejsou v kondici. Nezapomeňte je proto dostatečně vyživovat.  Zkuste masku ELSEVE Hyaluron Plump 72H Hydratační maska s kyselinou hyaluronovou (koupit v e-shopu), která poskytuje vlasům intenzivní hydrataci a vlasy budou lesklejší a hebčí. Pro okamžitou hydrataci můžete vyzkoušet bezoplachový hydratační sprej Pantene Pro-V Hydratace SOS Sprej na vlasy bez oplachování, s kokosem (koupit v e-shopu).

2. Zbavte vlasy elektřiny

Vedlejším efektem nošení čepic je vznik statické elektřiny. Omezte vznik elektřiny na minimum, třeba změnou kartáče na ten s kančími štětinami, který je nejen pročeše, ale také vyživí.  Používejte také speciální antistatický lak na vlasy, jedná se o všechny s označením „anti-fizz“ nebo také antistatický.
Tip redakce:
Čím zdravější vaše vlasy budou, tím méně budou elektrizovat. Starejte se o ně pečlivě zejména v zimním období, kdy jsou velmi náchylné k poškození a oslabení. Doporučujeme
Aussie Hydrate Intenzivní Péči (koupit v e-shopu) s olejem z australských makadamiových ořechů pro hloubkovou hydrataci.

3. Stop svědění

Nošení čepic často způsobuje zapaření pokožky hlavy. Stačí se zpotit nebo přecházet ze zimy do tepla, a problém je na světě. Pokud máte citlivou pokožku hlavy, mohou se vám velmi rychle objevit lupy nebo nepříjemně svědivá pokožka.

Používejte preventivně peeling.  TRESemmé Purify&Hydrate Peeling na pokožku hlavy (koupit v e-shopu), který důkladně odstraňuje mastnotu a nečistoty a jemně pokožku zbaví odumřelých buněk. Pokud se vám přece jen objeví lupy, pak okamžitě zakročte pomocí intenzivního šamponu Schwarzkopf Seborin Šampon proti lupům (koupit v e-shopu), který efektivně odstraní lupy už po prvním použití.

4. Odlehčete je

Zejména v zimních měsících nezatěžujte vlasy velkým množstvím stylingových přípravků a také se vyhněte častému používání žehličky či fénu.

5. Schovejte je před mrazem

Pokud je venku opravdu velký mráz, schovejte co nejvíce vlasů pod čepici. Mráz vlasům velmi škodí a může narušit jejich strukturu. Pokud se vám všechny vlasy nepodaří dostat pod čepici, vmasírujte do konečků trochu oleje. Vhodný je kokosový, mandlový či olivový olej. Lehce zahřejte pár kapek oleje v ruce a vmačkejte do konečků. Zkuste Allnature Kokosový olej panenský BIO (koupit v e-shopu). Dejte si pozor, stačí opravdu malé množství, v opačném případě byste si mohli vlasy zamastit.
Tip redakce:
Čepice vybírejte z kvalitních materiálů, jako je kašmír nebo angora. Snažte se vyhýbat umělým vláknům. Ideální je pokrývka hlavy s podšívkou třeba z hedvábí, které zachovává vlhkost vlasů a brání
třepení a lámání vlasů
 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít