Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ploché břicho do plavek: 3 tipy, co stihnout na poslední chvíli!

Ploché břicho do plavek: 3 tipy, co stihnout na poslední chvíli!

Ploché břicho do plavek: 3 tipy, co stihnout na poslední chvíli!

6. června 2023 od Eva Karlová

6. června 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Letní sezona začíná a vy toužíte po krásném plochém bříšku? Na této partii je samozřejmě lepší začít pracovat mnohem dřív, i tak se ale na poslední chvíli dá ještě něco dělat. Jak se zbavit nafouklého bříška a pár centimetrů v pase?

Měsíc před dovolenou:

Zaměřte se na jídelníček. Velmi důležitou stránkou hubnutí a zbavení se tuku v oblasti břicha je totiž obsah vašeho talíře. Bez milosti se zbavte všech nástrah a lákadel. Všechny, kterým neodoláte, si ponesete s sebou nejen v pase, ale také na bocích a stehnech.

1. Vaše hubnutí může nastartovat smoothie

Jeden den bez jídla vám prospěje. Nejezte, ale pijte. Místo jídla si dejte smoothie, díky kterému dostanete do těla celodenní dávku ovoce a zeleniny. A takových sklenic můžete za den vypít hned několik. Pokud by vám přišlo smoothie příliš husté, nebojte se je naředit vodou. Ideální bude smoothie z řapíkatého celeru, zeleného jablka, kiwi, limetky a sklenice vody.

2. Nezapomínejte na bílkoviny

Na cestě za dokonalým bříškem nezapomínejte na bílkoviny. Kromě toho, že vás zasytí, dodají vám také potřebnou energii, abyste zvládli nezbytnou fyzickou námahu v podobě cvičení. Ideální je libové maso, ryby, vejce, sýry, mléčné výrobky, ale klidně i proteinový nápoj.

Tip redakce:
Zkuste třeba
Semix proteinový koktejl s kokosem (koupit v e-shopu), který dokáže nahradit svačinu. Můžete ho připravit jak s vodou, tak s mlékem. Je ideální právě po sportu a má vysoký obsah bílkovin.

3. 3 potraviny pro ploché břicho

Grapefruit

Jezte denně grapefruit nebo čerstvý grepový fresh před jídlem. Grep obsahuje antioxidant naringenin, který podporuje hubnutí a posiluje zdraví. Při pravidelném pojídání grapefruitu se snižuje hladina cukru v krvi, zmírňuje se uvolňování inzulinu a tělo čerpá energii z uložených tuků.

Vejce

Jsou plná bílkovin a dodají energii na celé dopoledne, jsou proto skvělým způsobem, jak začít den. Kromě toho jsou dobrým zdrojem vitaminu B12, který pomáhá s odbouráváním tukových buněk. Obsahují také cholin, který hraje důležitou úlohu v metabolismu tuků. Většina živin se nachází ve žloutku, proto je dobré jíst celá vajíčka. A pokud se bojíte o svůj cholesterol, jedno vejce denně spíše podpoří zdravé srdce, než by vám zvýšilo jeho hladinu.

Losos

Patří k nejtučnějším rybám, přesto tuky, které obsahuje, jsou tělu prospěšné. Jde totiž o omega-3 mastné kyseliny a vitamin D. Podle vědeckých studií jsou lidé, kteří konzumují málo vitaminu D, náchylnější k obezitě než ti, kteří jej přijímají dostatek. Mastné kyseliny pomáhají zbavit se tuku okolo pasu, ovlivňují totiž, zda se přijatý tuk spálí, nebo uloží.

14 dní před dovolenou

Zbavte se nafouklého břicha

Důležité je vyhnout se všem sladkostem, chutným koláčům, ale i slazeným nápojům. Pokud konzumujete hodně rafinovaného cukru, játra zaplavíte fruktózou, a ta je nucena přeměnit ji na tuk. Zaměřte se tedy na cukr detox a jezte spíše více ovoce, které obsahuje spoustu vitaminů, ale také vlákninu. Ta se postará o pocit nasycení, který déle vydrží, a také o pravidelné vylučování. To je totiž nutné, abyste se zbavili zbytečně nafouklého bříška. Kromě cukru se v těchto dnech také vyhněte mouce a sáhněte spíše po celozrnných výrobcích.

Těsně před dovolenou

Zaměřte se na centimetry v pase
Po plochém břichu touží téměř každá žena, jestliže vám do dovolené zbývají poslední tři dny, pak vám žádné zázračné cviky ani diety nepomohou. Přesto se 1–2 cm v pase případně 1–2 kg na váze můžete zbavit několika chytrými kroky.

1. Zbavte tělo vody

Zavodnění totiž může způsobit nejen nafouklé břicho, ale také otoky v oblasti očí a obličeje, otoky kotníků i nohou anebo celulitidu. Co to může způsobit? Hormonální antikoncepce, přílišné solení, nedostatečný příjem tekutin, nadměrná konzumace cukru, nedostatek pohybu a také zvýšená konzumace alkoholu a kofeinových nápojů. Co s tím?

 2. Zatáhněte břicho

Znáte ten pocit, kdy zakašlete a cítíte každý břišní sval? Stejné situace se dá dosáhnout, když zatáhnete břicho. Zkrátka stojíte vzpřímeně, máte uvolněná ramena a zkusíte jakoby stáhnout břicho a pár sekund vydržet. Díky tomu stáhnete břišní svaly, které budou chvíli pracovat a díky tomu se pak dá i během několika málo dnů, zato intenzivně, zapracovat na obvodu pasu a plochém bříšku. Navíc je to způsob, při kterém se opravdu nenadřete. Zatahovat můžete třeba tehdy, když stojíte v MHD.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít