Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejlepší ochrana proti potu: Účinná klasika nebo trendy příroda?

Nejlepší ochrana proti potu: Účinná klasika nebo trendy příroda?

Nejlepší ochrana proti potu: Účinná klasika nebo trendy příroda?

20. dubna 2023 od Eva Karlová

20. dubna 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Pocení je pro naše tělo přirozené a nezbytné. Asi nikdo z nás nechce zapáchat, a tak se deodoranty i antiperspiranty staly každodenní součástí našeho života. Jak funguje pocení a jakého pomocníka si v boji proti potu vybrat? Zvolíte účinnou klasiku, nebo přírodní variantu?

Jak funguje pocení?

šetrné deodoranty - žena má propocené podpaží
Pot je produktem potních žláz. Ty jsou dvojího druhu a tvoří i dva typy potu. Z potních žláz se pot dostává přes póry na naší kůži ven.

1. Endokrinní žlázy – fungují jako termoregulační systém a ochlazují naše tělo. Tento pot je tvořen především ionty, jako jsou sodík, draslík a hořčík. Proto je nutno tělu dodávat nejen vodu, hlavní složku potu, ale i minerální látky, které tímto náš organismus ztrácí.

2. Apokrinní žlázy – nacházejí se hlavně v podpaží a tříslech. Začínají fungovat až v pubertálním období člověka. Na rozdíl od prvního typu potu se v tomto nacházejí tuky a bílkoviny, které tvoří potravu pro bakterie žijící přirozeně na naší kůži. Díky činnosti těchto bakterií se tvoří nepříjemný zápach, se kterým se snažíme bojovat pomocí deodorantů a antiperspirantů.
Jak si vybrat tu nejlepší ochranu proti potu? Zvolit účinný klasický deodorant či antiperspirant, nebo zvolit přírodní šetrnou variantu ? Oba typy jsou správné, oba účinné, záleží jen na úhlu pohledu a tom , co vám vyhovuje.

Proč zvolit přírodní deodoranty?

šetrné deodoranty - přírodní deodoranty
Přírodní deodoranty fungují tak, že neucpávají póry, takže pokožka může volně dýchat a v těle se nám nic nehromadí a nezadržuje. Obsahují různé éterické oleje a bylinné výtažky, které nedráždí pokožku, naopak zklidňují kůži a působí antibakteriálně. Hlavní složkou bývá kakaové máslo, kokosový olej a bylinné složky. I přírodní formy zabraňují množení bakterií, které právě produkují zápach. Vůně éterických olejů je příznivější pro maminky s dětmi, kdy si zachovávají i svůj přirozený pach.
laSaponaria Deodorant roll-on osvěžující s citronem BIO (koupit v e-shopu), který poskytne 100% přírodní ochranu před zápachem, aniž by blokoval přirozené procesy v těle. Má jemnou recepturu, ničí zápach a dodává citlivé kůži v podpaží hydrataci.
Schmidt's Signature Bergamot + Limetka tuhý deodorant (koupit v e-shopu), který neobsahuje hliník, umělé aroma, je vegan a cruelty-free, pomůže neutralizovat zápach a udrží vás svěží. Má nemastné složení, nezanechává stopy. Stačí aplikovat malé množství.
Saloos Bio přírodní deodorant Litsea cubeba (koupit v e-shopu) je bio přírodní tuhý deodorant bez hliníku, alkoholu, konzervantů a umělé parfemace a barviv. Neobsahuje ani sodu, která u citlivé pokožky může vyvolat nepříjemné podráždění.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít