Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krásné podpaží do večerních šatů? Žádný problém!

Krásné podpaží do večerních šatů? Žádný problém!

Krásné podpaží do večerních šatů? Žádný problém!

22. prosince 2019 od Helena Pokorná Hladíková

22. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Věděly jste, že až 93 % žen není spokojeno se vzhledem svého podpaží? Patříte-li k nim i vy, možná je načase s tím něco udělat. Čas letních tílek je sice daleko, ale vaše krásné večerní šaty na ramínka si přece nezaslouží trčet ve skříni! Jak tedy na správnou depilaci a péči o podpaží?
Největší část kosmetické péče věnuje většina žen bezpochyby obličeji a vlasům, tedy tomu, co je vidět na první pohled. Pak teprve přichází na řadu tělo, a to ještě pouze některé jeho partie. Schválně – kdy naposledy jste pořádně pečovala třeba o svůj dekolt? A podobně na tom nejspíš bude i podpaží. Vzpomenete si na něj de facto až ve chvíli, kdy je čas vytáhnout svršky bez rukávů, ale to už je na nějaké nespokojené nářky trošičku pozdě… Pojďte se svému podpaží věnovat už teď, v zimních měsících! A vytrvejte v tom ideálně po celý rok, vždyť i tak malá oblast těla je vaší součástí. Jak tedy na to, aby bylo podpaží stále hebké a jemné?
péče o podpaží

1. Depilujte chytře

Začněme hezky „zostra“ – holením. Pokud si podpaží depilujete, určitě jste se někdy setkala se začervenáním, vyrážkou, podrážděním. Není to nic příjemného a na vzhledu to samozřejmě už vůbec nepřidá. Co vám pomůže ke hladkému, ale zároveň krásnému podpaží?
  • Používejte vždy ostrou žiletku, nejlépe s více břity, díky nimž je holení šetrnější.
  • Oholenou pokožku pečlivě ošetřete a hlavně hydratujte, například neparfemovaným tělovým mlékem pro citlivou pokožku.
  • Neaplikujte deodorant či antiperspirant ihned po holení.
depilace
Zkuste vyměnit holení žiletkou za depilaci voskem nebo cukrovou pastou. Když se totiž chloupek vytrhne i s cibulkou, nehrozí jeho nepříjemné zarůstání. Vždy však vybírejte přípravky určené přímo na tyto partie, jako například Veet Voskové pásky pro citlivou pokožku – bikiny a podpaží (koupit v e-shopu) s gelovou technologií Easy-GelwaxTM, která spolehlivě odstraní i ty nejkratší chloupky. Pásky navíc obsahují zklidňující a pečující mandlový olej a vitamin E.

2. Nemáte alergii?

Nepříjemné zčervenání, svědění apod. však může způsobit také alergická reakce, a to jak na deodorant/antiperspirant, tak na tělovou kosmetiku, například sprchový gel či tělové mléko. Řešení? Vyměňte tyto přípravky za takové, které nebudou obsahovat především alkohol a parfemaci, typické dráždivé látky. Příčina může tkvět i v jiné složce daného výrobku, to ovšem musíte vyhlásit malé detektivní pátrání a prostě zkoušet, zkoušet, zkoušet.
Tip redakce:
Víte, jak předejít případným tmavým skvrnám v podpaží, které způsobuje časté holení i některá kosmetika? Pravidelně používejte jemný peeling.
antiperspirant

3. Důležitá je ochrana i péče

U kosmetických výrobků ještě zůstaňme, konkrétně u přípravků proti pocení a zápachu. Používají se dnes a denně tak samozřejmě, že se člověk mnohdy ani nezamýšlí nad tím, zda pokožce neubírají na kráse. Pakliže například netrpíte nadměrným pocením, které udrží na uzdě pouze jeden konkrétní přípravek, zkuste se poohlédnout po ochranných, ale zároveň pečujících deodorantech/antiperspirantech. Novinkou je třeba NIVEA Sprej antiperspirant Deomilk Fresh, jehož složení zajistí suché a svěží podpaží a díky obohacení o mléčnou esenci zároveň také výživu a doslova hedvábnou hebkost. Vyzkoušet můžete rovněž Dove Antiperspirant sprej Beauty Finish (koupit v e-shopu) s obsahem 1/4 hydratačního krému, který pomáhá snížit následky podráždění kůže po holení apod.

Tip redakce:
Často a ráda hledáte pomoc v přírodě? Pak vyzkoušejte
deodorant vyrobený pěkně podomácku.
cvičení paží

Pár dalších tipů závěrem:

  • Vaše podpaží možná trpí i kvůli tomu, že nosíte oblečení z umělých vláken. Zkuste ho vyměnit za přírodní materiály.
  • Chcete-li zapracovat na pěkném vzhledu svého podpaží a rukou vůbec, můžete se pustit do cvičení určeného pro paže. Stačí pár minutek denně a výsledek bude brzy znát.
  • Nehledejte na sobě stále jen negativa. Vaše podpaží a ruce možná ani přes veškerou snahu nejsou jako ze žurnálu, ale uvědomujete si, kolik radosti přesto dokážou vyvolat, když například obejmete svoje děti nebo svého partnera? Vzpomeňte si na to, až si budete před zrcadlem zase zoufat.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít