Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetické vychytávky pro dokonalý dekolt

Kosmetické vychytávky pro dokonalý dekolt

Kosmetické vychytávky pro dokonalý dekolt

2. března 2018 od Jana Kantorová

2. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Hezkým dekoltem se každá žena ráda pochlubí. Není nutné chodit na drahá kosmetická ošetření, aby vypadal krásně. Stačí dodržovat několik pravidel a vzít si na pomoc běžně dostupnou kosmetiku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
O svou pleť se my ženy staráme už pravidelně a využíváme všechny kosmetické možnosti, které máme, abychom předešly vráskám, vysušené pokožce nebo třeba červenání. S dekoltem si často hlavu nelámeme a mnohdy na něj při péči o pokožku zapomínáme. Přitom právě dekolt je něco, na co se muži rádi podívají a na co bychom měly být právem pyšné. Kůže dekoltu je stejně jako na hřbetech rukou, krku nebo na nártech velmi tenká a sluneční paprsky zde prostupují do hloubky, čímž negativně ovlivňují kvalitu buněk a DNA. Kůže tak v těchto partiích rychleji stárne a objevují se pigmentové skvrny a vrásky. Jak tedy zajistit, aby i s běžně dostupnými kosmetickými produkty byl dekolt dokonale krásný?


1. Hydratace a výživa

Pravidelně každé ráno a večer je dobré vyživit pokožku dekoltu tělovým krémem nebo mlékem s obsahem vitaminu E, koenzymu Q10, ovocných kyselin nebo třeba bambuckého másla. Hodí se např. Intenzivní regenerační tělové mléko od značky Neutrogena nebo Tělové mléko Purely Pampering od Dove. Na oblast dekoltu a poprsí můžeme používat také speciální zpevňující krémy, např. Zpevňující péče na dekolt a poprsí Push-up Bust Firming Cream od Dermacolu.

masáž dekoltu

2. Pryč se starou pokožkou

I na jemnou pokožku dekoltu se hodí peeling. Díky obrušování se zbavíme odumřelých kožních buněk, stimulujeme prokrvení pokožky, dodáme jí hydrataci, zregenerujeme ji a zároveň zklidníme. Ideálně provádíme peeling jednou týdně a počínáme si opravdu jemně. V drogeriích je proto vhodné se dívat po výrobcích, které obsahují oleje, např. arganový, mandlový nebo kokosový olej a vitamin E. Na pokožku dekoltu můžeme vyzkoušet třeba Tělový cukrový peeling s arganovým olejem od Perlé Cosmetics nebo MARK Coffee Chocolate peeling na obličej a tělo.


3. Zpevňující sprcha

Pokožka dekoltu by se také měla častěji prokrvovat. Sprcha kromě toho také zesiluje tkáň. Zkusme si tedy každé ráno sprchovat dekolt střídavě studenou a teplou vodou. Vždy je potřeba končit studenou nebo alespoň vlažnou vodou. Sprchou masírujeme každé ňadro zvlášť krouživými pohyby od bradavky směrem nahoru. Jako pomocníka můžeme vyzkoušet třeba NIVEA Zpevňující tělové mléko do sprchy Q10 plus.

žena ve sprše

4. Posilující masáž

Masáž dekoltu a hrudníku zpevní pokožku a předchází vzniku vrásek. Do dlaní si nakapeme tělový olej, např. suchý tělový olej Garnier Body Ultimate Beauty, díky němuž bude pokožka jemná a vyhlazená, a táhlými pohyby tvoříme kolem ňader osmičku. Při masáži nezapomeneme ani na krk.


5. Domácí maskou ke kráse

Na dekolt lze používat jakoukoli vyživující masku na pleť obličeje z drogerie, ale můžeme si udělat i domácí masku ze surovin, které najdeme v kuchyni. Zároveň po aplikaci masky dvacet minut relaxujeme, což ocení nejen naše pokožka, ale také celé tělo a mysl.
  • Okurková maska: nastrouháme salátovou okurku najemno, přidáme půl lžičky olivového oleje a přimícháme bílý jogurt. Směs naneseme na dekolt, necháme působit. Po dvaceti minutách omyjeme vlažnou vodou a na dekolt naneseme vyživující krém.
  • Jogurtová maska: čtyři lžíce jogurtu smícháme se dvěma lžícemi medu a přidáme půl lžičky citronové šťávy. Masku naneseme na krk a dekolt, po dvaceti minutách opláchneme a vyživíme tělovým mlékem nebo olejem.
  • Tvarohová maska: smícháme 2 lžíce měkkého tvarohu se dvěma lžícemi medu a 1 žloutkem. Přidáme pár kapek citronové šťávy a promícháme. Stejně jako předchozí masky naneseme na 20 minut na dekolt a poté omyjeme.
Tip redakce: 
Na dekolt si můžeme jednou za týden dopřávat i teplý zábal. Stačí jen lehce zahřát olivový olej, namočit do něj vatové tamponky nebo bavlněný ubrousek a pak přiložit na oblast dekoltu a krku. Poté přikryjeme fólií, ručníkem a necháme 15 minut působit.

tělové mléko

6. Triky s konturováním

Je pravdou, že všechny výše zmíněné metody sice fungují, ale na jejich účinek čekáme delší dobu. Pokud potřebujeme nedokonalosti dekoltu zamaskovat ihned, může pomoci použití správného tělového make-upu, pudru a techniky zvané konturování. K vytvarování dekoltu lze použít jak make-up, tak samoopalovací krém nebo bronzer a rozjasňovač. Chce to ale už trochu zručnosti a tréninku. Nejlepší je začít trénovat různé techniky konturování na obličeji a poté se vrhnout i na dekolt.

Tip redakce:
Ideálním cvikem, který ještě více zdokonalí náš dekolt, jsou kliky. Můžeme si je ještě trochu zpestřit tím, že budeme dělat klasické dámské kliky na kolenou a u toho střídavě zanožovat 8x s každou nohou ve třech sériích.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít