Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Make-up na tělo: Dokonalá pokožka s dotekem slunce

Make-up na tělo: Dokonalá pokožka s dotekem slunce

Make-up na tělo: Dokonalá pokožka s dotekem slunce

23. ledna 2018 od Karolína Hornová

23. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Přirozené opálení, optické zeštíhlení, sjednocení a rozzáření pokožky. To vše umí samoopalovací krémy, tónovací mléka a make-upy nebo i „obyčejný“ bronzer. Přinášíme tipy, jak být ve společenských šatech zalitá sluncem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Plesová sezona je v plném proudu a s ní odhalování paží, dekoltu a nohou. Přirozené opálení z dovolené už je dávno to tam, ale my bychom se na společenské akci chtěly blýsknout zdravě bronzovou pokožkou. Jaké máme možnosti?


Samoopalovací krém chce čas

Přípravků, které nám takřka okamžitě a bez následků zaručí bronzovou pokožku, je mnoho. Jako první nás asi napadne samoopalovací krém. Měly bychom ale pamatovat na to, že je třeba na něj myslet s předstihem. Samoopalovací krémy fungují na bázi aktivace přirozené pigmentace pokožky a tento proces může u každé z nás trvat jinak dlouho. Záleží také na výběru produktu – třeba samoopalovací mléko Dermacol Self Tan slibuje výsledek už do šesti hodin po aplikaci.

Často je potřeba více aplikací, než dosáhneme kýženého výsledku. Krém bychom tedy měly začít používat klidně i čtrnáct dní před společenskou akcí, na které chceme zazářit. Včasná aplikace navíc eliminuje i rizika, která se mohou se samoopalovacím krémem pojit: nikdo nechce být na plese flekatý nebo mít alergickou reakci, a proto je na místě krém vždy včas otestovat. (Při první aplikaci ideálně jen na vnitřní stranu předloktí, kde je pleť citlivější.)

opálená vs. neopálená pokožka


Tělový make-up zaručí okamžité opálení

Druhou možností je rychlé řešení v podobě tělového make-upu. Jde o speciální produkt, který nanášíme stejným způsobem jako klasický make-up na obličej. Make-up na tělo je odolnější, otěruvzdorný a poskytne našim pažím a nohám okamžitý efekt opálení a optického zeštíhlení. Výhodou je, že se – podobně jako klasický make-up – prodává ve více barevných odstínech, takže si můžeme samy určit, jak moc opálené toužíme být.

Pokud chceme jen decentní sjednocení tónu pokožky, poslouží nám dobře i tělový olej s jemnými třpytkami nebo tónovací tělové mléko či krém, které zaručeně neudělají žádné fleky na oblečení, pečuje o pokožku a můžeme ho používat i pravidelně po koupeli či sprše. Takový výsledek slibuje třeba řada Derma Spa od značky Dove. Patří do ní jak zjemňující, vyživující a barevně sjednocující krémy a mléka Derma Spa Goodness, tak „silnější“ tělové mléko Derma Spa Summer Revived, které je k dostání ve dvou intenzitách a slibuje přirozené tónování jako po návratu z letní dovolené.

make-up na tělo


Punčocháče ve spreji: Krásné nohy bez starostí

Tělovým make-upem svého druhu jsou i takzvané punčocháče ve spreji. Jde o podobný přípravek jako make-up, často obohacený o lesk či elastickou složku, díky níž vrstva na pokožku dokonale přilne a působí přirozeně. Je skvělou alternativou k jemným silonkám především v případě, že chystáme obout boty s otevřenou špičkou, do kterých by se klasické silonky podle etikety nosit neměly.

Přípravek můžeme nastříkat po celém povrchu nohou, případně pro přirozenější efekt ještě rozetřít rukou. Stejně jako s tónovacím nebo samoopalovacím krémem dáváme vždy pozor na oblast kolen a nártů, kde by mohl produkt ulpět a vytvořit tmavší odstín. Výsledkem budou dokonale hladké, barevně sjednocené a lehce lesklé nohy, ale bez nepříjemné gumy v pase nebo hrozícího vzniku oka na punčoše.

Případné nedokonalosti na nohou (jako jsou třeba jizvy nebo znaménka) můžeme předem ještě zamaskovat make-upem s kamufláží. Zkusit lze třeba Dermacol Make-Up Cover, který hravě zakryje i velkou pigmentovou skvrnu nebo tetování.

make-up na nohy


Konturování sluší nejen obličeji

Pomoci si můžeme i sami. V případě, že jsme žádný z tónovacích přípravků nestihli pořídit, poslouží nám to, co máme doma: bronzer, klasický make-up či BB krém. Smícháním lehce vstřebatelného tělového mléka a make-upu můžeme vytvořit domácí tónovací tělový krém, který krásně sjednotí pokožku paží či dekoltu.

pudr na tělo

Nebojme se použít ani bronzer, který tentokrát naneseme velkým štětcem na pudr: můžeme jím vystínovat dekolt v oblasti mezi a nad ňadry do ztracena a případně jím i lehce podkreslit klíční kosti – snadno tak opticky „zhubneme“ pár kilo. Bronzer lze použít i na paže a nohy. Abychom docílily efektu optického zeštíhlení, nanášíme ho v úzké linii, kterou štětcem rozetřeme doztracena. Na nohy uprostřed a podél holenní kosti, na paže na vnější horní část předloktí a vystouplou oblast svalu zvaného triceps (který vede zvnějšku od ramene k loktu a zatínáme ho třeba, když děláme kliky nebo zvedáme těžkou tašku ze země).

Lehké konturování nejen dotvaruje naše proporce, ale také prozáří pokožku, dodá jí lehký dotek slunečních paprsků a také luxusní, slavnostní vzhled, který je na plese žádoucí. Nebojme se proto ani bronzeru s výraznějšími třpytkami.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít