Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Opalování doma aneb Předstírejte, že jste byly na dovolené

Opalování doma aneb Předstírejte, že jste byly na dovolené

Opalování doma aneb Předstírejte, že jste byly na dovolené

23. srpna 2017 od Eva Suchomelová

23. srpna 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Karolína Kašparovská

Nebyla jste letos v létě na dovolené u moře a mezi svými opálenými kolegyněmi jste teď za bílou vránu? Změňte to! Máme pro vás strategii, jak i bez drahých zájezdů vypadat, jako byste se právě vrátila z Riviéry!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejpodstatnějším bodem je odstín pokožky. Kůži políbenou sluncem si můžete pořídit buď v salonu, nebo použít samoopalovací přípravky doma. Salonní procedura vás vyjde na cca 400 Kč za celé tělo a opalování vydrží maximálně 10-14 dní, neboť se nástřik smývá. Ať už zvolíte jakoukoli metodu, rozhodně je potřeba postupovat zvolna a ztmavovat pokožku nenápadně. Také je třeba počítat s dostatkem času, příprava, aplikace ani působení se nesmějí uspěchat.


Příprava těla – základ úspěchu

Než se pustíte do samotné procedury, je potřeba tělo na ni připravit. Udělejte si důkladný peeling celého těla a depilaci nebo epilaci tam, kde si nepřejete mít chloupky. Toto je ideální provést večer a do samoopalování se pustit až druhý den ráno (ideálně ve volném dni). Pokud si nechcete zničit manikúru, doporučujeme nanášet samoopalovací přípravek pomocí speciální aplikační rukavice.


Opálení v lahvičce

Samoopalovací přípravky se nanáší vždy na čistou a suchou pokožku. Jsou k dostání jako tělová mléka nebo spreje. Spreje se zdají snadnější na použití, problém je provést nástřik na vlastní tělo rovnoměrně, aby nevznikly ostrůvky s více a méně tmavým odstínem. V tomto směru je použití samoopalovacích mlék sice trošku pracnější, ale zato přípravek rovnoměrněji rozetřete a nebudete mít na těle fleky. „Aby samotný efekt působil přirozeně, je potřeba jeho nanášení neuspěchat. Proto si dejte záležet s jeho roztíráním. Po špatné aplikaci mohou zůstat fleky na kůži, vše je důležité důkladně rozetřít,“ radí Karolína Kašparovská, kosmetička ze salonu Bomton Brumlovka. „První vrstva udělá jemně opálenou pokožku, pak už záleží na tom, kdo jakého opálení chce docílit. Stále platí pravidlo, že nic se nemá přehánět.“

Opalování doma aneb Předstírejte, že jste byly na dovolené


A na co dát ještě pozor?

„Na světlou pokožku je dobré nekupovat příliš tmavý odstín samoopalovacího přípravku, vše musí jít postupně. Všeobecně s nanášením platí postupovat od kotníků směrem nahoru,“ vyjmenovává kosmetička. Dříve se také tradovalo, že samoopalovací přípravky nevábně voní, ale to už dávno neplatí. Vynikající reference na snadnost použití s vynikajícím efektem a krásnou vůní má například Dove Derma Spa Summer Revived, tónovací tělové mléko, které je v nabídce ve dvou odstínech: pro světlou až středně tmavou pokožku a pro středně tmavou až tmavou pokožku. Do 6 hodin od aplikace slibuje přírodně opálenou pokožku samoopalovací tělové mléko s vůní čokolády a pomeranče Dermacol Self Tan Lotion. Na klasickou samoopalovací složku DHA a extrakt z vlašských ořechů sází zase Helios Herb Samoopalovací mléko.


Po proceduře

Pokud jste nepoužily při nanášení samoopalovacího přípravku rukavice, ihned po něm si umyjte ruce. „Bezprostředně po aplikaci se vyhněte světlému oblečení, hrozí, že si na něm při oblékání uděláte fleky,“ doporučuje kosmetička. „Používání samoopalovacích přípravků určitě není škodlivé. V málo případech se může vyskytnou alergie na některou složku, proto raději nejprv vyzkoušejte přípravek na malé a málo viditelné části těla. Těhotné ženy by se měly těmto přípravkům vyhnout.“

Dost rozšířený je omyl, že samoopalovací přípravky nahradí ty opalovací. Nic takového není pravda! „Samoopalovací přípravky určitě nechrání pokožku před slunečním zářením, proto je nutné se natírat opalovacími krémy,“ potvrzuje Karolína Kašparovská. Jakmile jdete na slunce, vždy použijte ochranný faktor podle svého přirozeného fototypu a podle aktuální sluneční aktivity v místě, kde se nacházíte.

Opalování doma aneb Předstírejte, že jste byly na dovolené


Obličej tónujte

Tělo máte krásně opálené, teď je potřeba skrýt bledost z obličeje. Lze použít i na něj samoopalovací přípravek, nebo raději tónovací krém? „Lze, mohou být samoopalovací přípravky na obličej i tělo, nebo speciální na obličej,“ říká kosmetička. „Na obličej je potřeba je nanášet častěji, přece jen odličováním opálení rychleji zmizí. Pozor si dejte u obočí a nad horním rtem, aby se vám tam nevytvořily tmavé skvrny.“

Vedle toho máte i další možnost – tónovací krémy. „Tónovací krémy jsou vhodnější spíš teď na léto, nebo pro někoho, kdo chce pleť pouze sjednotit a dodat jí jemně opálený nádech,“ vysvětluje Kateřina Kašparovská. „Nevydrží celý den, takže pokud někdo preferuje větší krycí schopnosti, je lepší make-up.“
Z tónovacích krémů můžeme doporučit například Dermacol Toning Cream 2in1 v 5 odstínech nebo Mixa Tónovací ochrannou péči proti nedokonalostem s OF 15.

Opálení byste měly, teď už jen stačí vymyslet si nějaké pěkné historky z dovolené, kde jste se tak hezky opálily.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Karolína Kašparovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Karolína Kašparovská
Kosmetička a vizážistka ve studiu Bomton
25
"Na světě není ošklivých žen, jsou jen ženy, které nevědí, jak se učinit krásnými."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít