Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

15. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

15. listopadu 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Proč by měly mít adventní kalendář jen děti? Vlastní s malými kosmetickými dárečky můžete vyrobit i doma. A můžete tak udělat radost nejen sobě, ale ji kamarádce nebo třeba mamince. Z příchodu Vánoc se tak nemusí těšit jen ti nejmenší z nás. Máme tipy, jak si ho udělat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Přemýšlely jste nad tím, jak originálně obdarovat maminku, kamarádku nebo blízkou kolegyni. Zkuste jí vytvořit kosmetický adventní kalendář přímo na míru. My vám poradíme, jak na to a doporučíme trendy produkty, které potěší každý den až do Vánoc. Víte, jak na to? Samozřejmě, že si můžete základ pro adventní kalendář koupit v podobě skříňky s malými zásuvkami nebo v podobě závěsného kapsáře. Ostatně, pokud umíte šít, můžete kapsář podle vlastního vkusu ušít i sama.

látkové pytlíčky

Nejprve vyrobte základ

Anebo zkuste udělat adventní kalendář třeba ze 24 textilních sáčků. Opět je můžete ušít, anebo koupit ozdobné z průsvitné látky, které se navíc prodávají v různých velikostech. Jinou možností je vložit jednotlivé dárečky do obálek, obálky uspořádat za sebou podle čísel do krabice a voilà – je tu minimalistický adventní kalendář. Také můžete každý dáreček zabalit do úhledného balíčku nebo uzavřít do malé sklenky a zavěsit na provázku nebo na mašličce například na staré dřevěné ramínko.

skleničky

Co do něj za dárečky?

Důležité je vybírat malá balení – k tomu se hodí třeba kosmetika v cestovním balení na dovolenou, nejrůznější malé produkty jako balzámy na rty, mini laky na nehty apod. Udělali jsme pro vás vzorový výběr, ale samozřejmě tu svoji kolekci přizpůsobte typu své pleti, potřebám své pokožky a vlasů a svému barevnému typu.

papírové sáčky

1. Ellie balzám na rty v kostičce Kokos nebo Čokoláda

Originální balení nejpotřebnější kosmetické drobnosti do kabelky je prostě okouzlující, stejně jako nepřekonatelně lahodná kombinace kokosu a čokolády.

 

2. Ameté mini Sprchový gel Roses & Pearls

Růže patří k vůním, které vás obklopí závanem smyslnosti. Tak proč se do růžového opojení neponořit ve večerní sprše?

 

3. Maybelline Tyčinka na contouring Master Contour Duo Stick

Pokud jste také propadly některému z konturovacích trendů, jako je třeba strobing nebo non-touring? Pak se vám bude rozhodně hodit praktická tyčinka s dvěma barvami konturovacích bází. Zvládnete s ní vykonturovat celý obličej, a přitom se vejde i do malé kabelky nebo kosmetické taštičky.

 

4. Dermacol Metalické oční stíny Mono Bonbon Wet & Dry

Třpytivý make-up je hitem letošní podzimně-zimní sezony a pro vánoční večírky bude to pravé. Proto by vám neměly chybět metalické oční stíny, ideálně ty v maličkém, doslova „bonbonovém“ balení. Dají se použít za sucha i za mokra a jistě si vyberete z celé škály barev, v nichž se nabízejí.
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

5. Flormar Lak na nehty s gelovým efektem Full Color

Malá lahvička s některým z mnoha úžasných odstínů laku s gelovým efektem okouzlí jak fanynky nude manikúry, tak i romantické duše, rebelky či milovnice elegantně upravených nehtů.

 

6. Ameté Kondicionér pro objem vlasů mini balení

Všichni kadeřníci se shodují, že na kondicionér se nesmí nikdy zapomínat. Pořiďte si také jeden v miniaturním balení, který navíc dokáže dodat vašim vlasům objem. Bude se vám hodit, když půjdete do bazénu nebo do sauny.

 

7. Kamill Krém na ruce a nehty v cestovním balení 30 ml

Krásné ruce a nehty potřebují péči, proto se vyplatí mít i v kabelce malé balení krému na ruce. Tenhle navíc obsahuje výtažek z heřmánku, který hojí drobné ranky a záděrky.

 

8. Ellie Balzám na rty s mateří kašičkou

Včelí produkty v kosmetice jsou stále vyhledávanější přírodní složkou. A v chladném počasí oceníte vlastnosti mateří kašičky v balzámu, který ochrání vaše rty a dodá jim potřebné vyživující i hojivé látky.
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

9. Topvet Bambucké máslo na nehty

Skvělá vychytávka, pokud chcete mít krásné nehty. Když místo okusování nehtové kůžičky si ji pořádně natřete tímhle jemným máslíčkem, velmi snadno se tak zbaví te jednoho zlozvyku, který škodí vaší kráse. Vejde se to každé kabelky, takže ho můžete mít vždycky po ruce.

 

10. Dermacol Vyhlazující báze pod make-up Satin Make-up Base

Pleť jako ze saténu? Použijte pod make-up podkladovou bázi, která všechny nerovnosti a nedokonalosti zahladí. Teprve pak naneste make-up a ostatní líčidla. Uvidíte ten rozdíl a na primer už nikdy nedáte dopustit.

 

11. Gabriella Salvete Kapky pro urychlení schnutí laku na nehty Quick Dry Drops

Je to k vzteku, když lak na nehtech ne a ne zaschnout! Ale naštěstí teď už máte tuhle vychytávku – stačí kapka na každý nalakovaný nehet, chvilku počkat a lak je suchý! Prostě jen kápnout a jít a je to!

 

12. L’Oréal Paris Paletka očních stínů odstín Nudist

Jak proměnit decentní denní líčení ve výraznější večerní? S paletkou očních stínů v rozjasňujících nude odstínech a jednom výrazném v burgundské červeni to zvládnete hravě.
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

13. Ameté mini Hygienický gel na ruce

Antibakteriální gely na ruce se hodí nejen v létě – i v zimě je oceníte, když si na adventním trhu dáte nějakou mastnou dobrotu nebo vám vyšplíchne punč na ruce a voda široko daleko není k dispozici.

 

14. miss sporty Stylingový gel na obočí Studio Lash Happy Brow

Upravené obočí po celý den? S tímhle stylingovým gelem, který je na trhu ve dvou barevných odstínech pro blondýnky i brunetky, je to hračka.

 

15. Tony & Guy Šampon pro objem jemných vlasů Volume Addiction Shampoo 50 ml

Máte jemné vlasy nebo v zimě vaše vlasy prostě stále ztrácejí objem? Vyzkoušejte tenhle šampon v malém balení, a pokud se vám osvědčí, pořiďte si později velké. Vlasům dodá viditelný objem, aniž by je zatížil.

 

16. Tony & Guy Kondicionér pro objem jemných vlasů Volume Addiction Shampoo 50 ml

Ke správné péči o vlasy patří také omývání kondionérem. A to zvláště v případě, že máte jemné vlasy. Dodejte jim proto objem i po samotném umytí vlasů. 
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

17. Max Factor Mini lak na nehty Max Effect

Miniaturní balení těchto laků umožní vyzkoušet jakoukoli barvu z velké škály odstínů - je to lákavá inspirace nejen na svátky, ale i pro další rok.

 

18. Pilaten černá slupovací maska Black Head

Odstraní černé tečky a vyčistí a stáhne póry, stačí, když si ji čas od času aplikujete na obličej. Pleť pak budete mít čistou a rozjasněnou.

 

19. Gabriella Salvete vyživující peeling na rty Lip Balm Scrub

Jemná kůže na rtech dostává v zimě zabrat, proto je potřeba se o ni pěkně starat. Pravidelný peeling určený přímo na rty, jim udělá dobře, zbaví je suchých šupinek a krásně je vyživí.

 

20. essence Třpytky get your glitter on!

Buďte in a na party si udělejte třpytivé líčení! S těmito třpytkami to bude snadné a zazáříte jako hvězda večera.
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

21. NIVEA Care Výživný krém v cestovním balení 50 ml

Tenhle skvělý zjemňující krém s s bambuckým máslem e i v mini balení, které nezabere v kufru moc místa, ale poslouží vám hned třikrát – na obličej, na ruce i na pokožku celého těla.

 

22. adidas Pure Lightness deodorant v cestovním balení 75 ml

Deodorant se svěží vůní, který nezanechá stopy na oblečení a ještě nese jméno známé značky? Jasně, a navíc ještě krásně květinovo-ovocně voní. Ideální společník na cesty!

 

23. essence Inkoustové oční linky

Okouzlujícího pohledu dosáhnete s precizně namalovanými očními linkami – zkuste tyto inkoustové. Ať už pro denní líčení s nude make-upem a výraznými rty, anebo pro večerní líčení s kouřovými očními stíny – záleží jen na tom, jak tenkou, nebo naopak výraznou linku vytvoříte.

 

24. NIVEA Q10 Power Vyhlazující maska proti vráskám

Kdo by nechtěl mít pleť bez vrásek desítky let? Navíc po předvánočním shonu si naše pleť zaslouží odměnu. Pomoci k tomu může koenzym Q10, obsažený například v téhle vyhlazující pleťové masce, která pleť hloubkově hydratuje.
Kosmetický adventní kalendář? Vyrobte si ho!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít