Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Závan smyslnosti: Kosmetika s růžemi

Závan smyslnosti: Kosmetika s růžemi

Závan smyslnosti: Kosmetika s růžemi

2. července 2018 od Eva Suchomelová

2. července 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Růžový olej, parfémy z růží, růžová voda – vypůjčte si půvab od královny květin! Tisíciletími osvědčená kosmetická ingredience se vyskytuje v mnoha zkrášlujících přípravcích a její vůně vám dodá závratnou přitažlivost. Máte už růži ve své kosmetické výbavě?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Výroba kosmetických přípravků z růží má za sebou skutečně víc než tisíc let, a to jak v Evropě, tak především v tradici orientálních kosmetických ingrediencí. Je to tím, že růže má prokázané pozitivní účinky jak na pleť, tak i na psychiku, čehož využívá např. parfemářský průmysl nebo aromaterapie.

vůně

Vůně ženy

Jedna autorita ve světě parfémů kdysi řekla, že „růže je nejerotičtější ze všech vůní“, a to pro takřka omračující účinek, který vyvolává erotické představy, způsobené barvou, tvarem a texturou květu. Ale všichni se shodnou, že je to asi jedna z nejženštějších vůní vůbec. Ale existuje více druhů růží, které se používají pro výrobu parfémů a svou vůní se liší:
  • Damašská růže se právem řadí k smyslným, svůdným, až provokativním vůním, které radíme používat spíše v soukromí.
  • Růže stolistá pochází z Francie a hojně roste v okolí kolébky evropských parfémů, města Grasse. Dává pronikavě sladkou vůni a najdeme ji v mnoha parfémech, kde růže hraje prim.
  • Čajová růže má lehký taninový podtón, tedy lehounce nahořklý. S oblibou po ní sáhnou ženy, které si nepotrpí na příliš sladké vůně, upoutávající pozornost.
  • Bulharská růže poskytuje opulentní vůni, která opájí, ale zůstává aristokraticky honosná.
  • Bílá růže voní pronikavě a sladce.
  • Turecká růže vnáší do parfému exotiku a smyslnost.
Tip redakce:
Chcete-li si užít parfém s růžemi, zkuste pro denní nošení např. Essential Garden Joyful Rose, v němž se snoubí kytice růží ve svěží ovocně-květinové kombinaci. Svádění si užijte s Esprit Pure Woman s damašskou růží nebo s omamnou květinovou kompozicí Elode Essence d´Or. Bílá růže probleskne v srdci letně uvolněné Dolce & Gabbana Light Blue.


růžový olej

Růžový olej

Jde o přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků dvou druhů růžového keře, a to damašskou a stolistou růži. V růžovém oleji prý bylo izolováno přibližně 300 různých chemických látek. Růžový olej se vyrábí pozvolnou macerací či destilací vodní parou. Je to nejdražší vonná olejová esence na světě. Na jeden její gram je potřeba půl tuny okvětních lístků. Je univerzální, tedy lze jej používat na každý typ pleti. Je skvělý pro nejšetrnější způsob odlíčení a dá se aplikovat i místo krému jako noční péče. Osvědčil se také jako regenerační a protivráskový přípravek.

Tip redakce:
Vyzkoušejte účinky růžového oleje, např. Topvet Luxury Oil Růže.

růže stolistá

Růžová voda

Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě růžového oleje. Při destilaci se k jednomu dílu růží přidává 5 dílů vody. Prvním produktem je růžová voda, z té se teprve opakovanou destilací a oddělením obou tekutin připraví růžový olej. Také se používá v kosmetickém průmyslu.

Tip redakce:
Růžovou vodu objevíte například v řadě pro suchou a citlivou pleť Garnier Botanical s růžovou vodou, který pleť hydratuje a zjemňuje po dobu 24 hodin a je bez parabenů, silikonů i bez syntetických barviv. V řadě najdete pleťový krém, čisticí pleťové mléko a tonikum.

bulharská růže

Růží proti stresu a nejistotě

Kdysi se lidé chodívali uklidnit do růžové zahrady. Proč? Je doloženo, že vůně růží úžasně uklidňuje a dodává ztracenou duševní rovnováhu. Také zlepšuje náladu, a dokonce si můžete parfémem s vůní růže zvýšit sebevědomí. Od jara do podzimu si můžete také vyjít na podobnou antistresující procházku. Anebo sáhněte po růžových vonných esencích či voscích do aromalamp, případně aplikujte svůj oblíbený parfém s vůní růží. Stres a chmurné myšlenky rázem zmizí.
A jak si růže v kosmetice užíváte vy?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít