Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nude laky na nehty aneb Jak se vyznat v jejich odstínech

Nude laky na nehty aneb Jak se vyznat v jejich odstínech

Nude laky na nehty aneb Jak se vyznat v jejich odstínech

22. února 2018 od Eva Suchomelová

22. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Martina Muroňová, DiS.

Nude laky už nejsou módním výkřikem, ale stálicí v trendech současné manikúry. Chcete je vyzkoušet, ale ztrácíte se v těch množstvích odstínů? Poradíme vám, jak si vybrat pro sebe ten nejlepší!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Už vás nebaví stále přizpůsobovat oblečení barvě na nehty anebo složitě vymýšlet, který lak se vám hodí právě k tomuhle outfitu? Pak jsou tu báječné nude odstíny laků na nehty! „Za nude můžeme považovat všechny odstíny, které připomínají barvu lidské kůže, říkáme jim někdy také tělové,“ vysvětluje Martina Muroňová, expertka v oblasti laků na nehty. Pokud si vyberete takový, který vám bude slušet, pak si k němu můžete obléknout cokoli a stále budete vypadat skvěle. Navíc jsou tou nejlepší variantou pro majitelky lámavých, slabých nehtů, které jim musí věnovat zvláštní péči a na výrazné barvy zapomenout.


Dilema s odstíny

Ovšem nude není jen jeden odstín. „Je to právě ten ‚tělový‘ tón, který nude odstín definuje. Může to být tělová se světle růžovým podtónem, tělová s teplým podtónem jemné oranžové nebo béžové.“ Můžete si tedy právem klást otázku: Která je ta správná barva právě pro mě?
vzorkovník nude odstínů laků na nehty

Jak si správně vybrat

Kdykoli si vybíráte barvu dekorativní kosmetiky, laky na nehty nevyjímaje, vždy vycházejte z přirozené barvy pokožky. „Doporučuji vybírat podle barvy pokožky. Když máme studený podtón pleti, vybírejme raději studenější nude odstíny a naopak. Naše ruce pak budou působit mladě a svěže,“ radí Martina Muroňová. Podle ní může nevhodně vybraný podtón „nude“ laků někdy i uškodit, například když k vašemu studenému podtónu kůže vyberete oranžově laděný „nude“ lak, ruce budou působit příliš bledým dojmem. Studené podtóny pleti, tedy s namodralým nádechem, vyžadují nude laky s růžovým nebo modrým podtónem. Pleti s teplým podtónem, tedy oranžovým či zlatavým nádechem, zas budou slušet nude odstíny se žlutavým či naoranžovělým podtónem.

nude laky na nehtyTip redakce:
Ideální odstín poznáte tak, že si přiložíte lahvičku s lakem k ruce a sledujete svoji pokožku. Ještě přesnější je nalakovat zkusmo jeden nehet dvěma vrstvami laku. Rozjasnila se vaše pleť a opticky omládla? Pak je to přesně váš odstín. Působí pokožka mdle, nevýrazně a jakoby zašedle? Jako by náhle ztratila barvu? Pak to není ten správný odstín pro vás.


Střídejte podle sezóny a kombinujte

Jistě jste si všimly, že se vám během roku lehce mění odstín pokožky. V zimě je spíš bledší, v létě pigmentovanější. Tomu je potřeba přizpůsobit i škálu nude laků, které používáte. Jeden odstín vám totiž stačit nebude. Věnujte čas tomu si v každé části roku vybrat nejvhodnější odstín – dokonce je můžete v přechodových obdobích i míchat – na každou ze dvou vrstev použít jiný odstín. Docílíte tak individuální barvy přesně na míru svým nehtům.
tělový lak na nehty
Nude odstíny lze také zajímavě kombinovat s jinými barvami. „Hodně trendy bude nude v kontrastu s výraznějším barevným akcentem, například s ostře červenou,“ doporučuje expertka. „Dokonale ladící kombinace jsou také s ostatními základními barvami, jako je například královská modrá. Perfektního kontrastu dosáhnete také například s nadčasovou černou a bílou. Pro toho, kdo má rád jemnost, se nabízí kombinace ‚nude‘ tón v tónu.“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Martina Muroňová, DiS.

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Muroňová, DiS.
Expert v oblasti vůní a dekorativní kosmetiky COTY
341
"Naše vůně je stejně jedinečná jako náš otisk."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít