Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Černé uhlí: 5 tipů, s čím vám pomůže

Černé uhlí: 5 tipů, s čím vám pomůže

Černé uhlí: 5 tipů, s čím vám pomůže

9. září 2022 od Lenka Knápková

9. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jako malí jste ho asi užívali, pokud jste měli problémy s trávením. Dnes je ale pomocníkem v mnoha dalších oblastech. Jakých? Na co všechno lze použít „obyčejné“ černé uhlí?
Černé uhlí, živočišné uhlí či aktivní uhlí. Pod těmito názvy se skrývá jeden a tentýž zázrak, na který mnoho lidí nedá při zažívacích nebo trávicích potížích dopustit. Živočišné uhlí se dříve vyrábělo spalováním zvířecích kostí, proto se občas setkáváme s tímto zastaralým názvem. Nyní se již při výrobě používá tzv. medicinální uhlí, jež se vyrábí zuhelnatěním rostlinného materiálu, a říká se mu spíše aktivní. Díky svým skvělým účinkům by mělo mít své místo v každé domácí lékárničce.
Proč by vám tedy doma nemělo chybět?
 

1. Bělí zuby

Osvědčeným trikem na okamžité bělení zubů je právě použití černého uhlí. Umí totiž s nelibou barvou vašeho chrupu okamžitě zatočit. Zároveň skvěle detoxikuje ústní dutinu. K dostání jsou dnes i pasty na zuby s příměsí černého uhlí jako Ecodenta černá zubní pasta (koupit v e-shopu) nebo tzv. bělicí pudry, jako je Charcaol bělící pudr na zuby (koupit v e-shopu), který nejen vyleští vaše zuby, ale také je zbaví usazeným minerálů, a to i v mezizubních prostorách. 

2. Na mastné vlasy

Pokud vás trápí mastné vlasy, zkuste šampon s černým uhlím. Zabírá nejen na mastné vlasy, ale také odstraňuje z vlasové pokožky nečistoty a zbytky stylingových přípravků. Vyrovnává rovněž vlivy vnějšího prostředí (smog, znečištění ovzduší atd.). Pokožka hlavy se díky obsahu černého uhlí vyčistí a zároveň zklidní.

3. Proti zápachu a potu

Aktivní uhlí eliminuje tělesný pach, proto se objevuje jako přísada v deodorantech či antiperspirantech.

Tip redakce:
Pokud neseženete zrovna ten s aktivním černým uhlím, zkuste sáhnout po některém z přírodních deodorantů. Zkuste třeba Schmidt’s Signature Charcoal & Magnesium deodorant (koupit v e-shopu), který svou vůní připomíná vzduch po dešti a je vhodný pro ženy i muže. Má nemastné složení, nezanechává stopy a udrží vás svěží.

4. Na černé tečky a problematickou pleť

Aktivní uhlí je velmi oblíbenou složkou pleťových masek. Perfektně čistí ucpané póry, detoxikuje a zmatňuje pleť. Umí odstranit také nevzhledné černé tečky a odstraní i přebytečný kožní maz a také odumřelé kožní buňky. Zkuste masku Dermacol Black magic Detoxikační slupovací maska (koupit v e-shopu), která uvolňuje ucpané póry, rozjasňuje pleť a zanechává ji jemnou a hladkou. Na černé tečky v oblasti nosu vyzkoušejte sloupávací masku Garnier Pure Active Charcoal slupovací maska proti černým tečkám (koupit v e-shopu).

5. Zažívání, plynatost, při akutních průjmových stavech

Aktivní uhlí má vysokou absorpční schopnost, tím dokáže na sebe vázat plyny a toxické látky ze zažívacího traktu. Proto je velice účinné a oblíbené při akutních průjmových stavech nebo zažívacích potížích. Pomáhá také při nadměrné plynatosti nebo bolesti břicha způsobené dietní chybou.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít