Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Bělicí zubní pudry: Opravdu fungují?

Bělicí zubní pudry: Opravdu fungují?

Bělicí zubní pudry: Opravdu fungují?

8. března 2023 od Simona Kohoutková

8. března 2023 1 minuta čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Dokonalý, zářivě bílý úsměv je známkou krásy. Nejrůznějších technik na bělení zubů je spousta, jednou z domácích metod je bělení zubními pudry. Co všechno dokážou a jsou vůbec bezpečné?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když jsem byla malá a spala jsem u babičky, milovala jsem u ní večerní rituál - čištění zubů. Na rozdíl od domova, kde jsme používali normální zubní pastu, mi babička namočila kartáček do zubního pudru, a já tak měla pocit něčeho výjimečného. Ještě teď cítím tu lahodnou chuť v puse.   
 

Proč zuby žloutnou?

Udržet si sněhově bílé zuby není úplně snadnou záležitostí. Pití kávy, čajů, kouření, ale také všemožné běžné potraviny zuby barví a zanechávají na nich barevné pigmenty. Samozřejmě, že pravidelná zubní hygiena pomůže, ale jen částečně. Žluté zabarvení zubů může být dáno také geneticky nebo vznikne stářím.  
 

Co si vybrat?

Bělicích metod zubů je spousta – od ordinačního bělení gely a také lasery, až po domácí profesionální bělicí přípravky, které dostaneme od stomatologa.

Kromě bělicích gelů, per -  White Pearl Bělící pero na zuby (koupit v e-shopu), proužků - White Pearl Bělící proužky na zuby s aktivním uhlíkem (koupit v e-shopu) a bělicích zubních past - zkuste třeba  White Glo profesionální bělící zubní pasta (koupit v e-shopu) nebo Natura Siberica Přírodní černá bělící zubní pasta"Polární noc" (koupit v e-shopu) jsou na trhu k zakoupení také bělicí zubní pudry. 
čištění zubů

Proč pudr?

Jedná se o speciální prášek, který dokáže zuby vyleštit, odstranit z nich nečistoty a také pigmentace. Na rozdíl od zubních past, kde je speciální prášek spojený pojivy, tady čistí zub přímo prášková část, proto se často objevují diskuze, jestli jsou pudry k zubům dostatečně jemné a zda příliš velkou abrazivitou nepoškozují zubní sklovinu. Proto než se k čištění zubů pudry odhodláte, vše prodiskutujte se svým stomatologem nebo dentální hygienistkou. Ti vám také poradí, jak se vyznat v jednotlivých inovacích, které se v oblasti bělení zubů stále objevují. Každý má totiž jiný stav zubů, a tak to, co jednomu nevadí, druhému ano. Není také od věci mu přímo říct o konkrétním výrobku, který na čistění a bělení zubů budete používat.
 

Hlavně bezpečně!

  • Pokud toto s odborníkem neproberete a sami se do čistění pudry pustíte, neměli byste mít dostavované zuby, fasety a měli byste řešit problémy se zubními kazy.
  • Čistit pudry se mohou jen přírodní zuby.
  • Vyměnit zcela zubní pasty za pudry na každodenní použití není zcela vhodné, protože by se neměly používat dlouhodobě. Můžete je ale s pastou kombinovat.
  • Na čištění si pořiďte měkký kartáček - zkuste  Jordan Měkký zubní kartáček  (koupit v e-shopu)
  • Když pudry používate, na zubní sklovinu netlačte.
  • Hodinu po použití také nedoporučujeme pít agresivní nápoje s citronem, barevné džusy a ovocné štávy ani čaj a kávu.
  • Vyvarujte se také barevného jídla – tomatových omáček, červené řepy, kari a jiných potravin, které zuby zabarvují.

zubní pudr

Co zkusit?

Bělicí pudry, jako například pudr  Charcool Bělící pudr na zuby ​(koupit v e-shopu), obsahují zajímavé látky, jako je rostlinné uhlí, které má detoxikační účinky. Přestože jde o černý pudr, rozjasňuje barvu zubů, leští je a čistí. Odstraňuje pigmentaci a posiluje zubní sklovinu. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít