Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Bambucké máslo: 7 tipů, proč a hlavně k čemu ho využít?

Bambucké máslo: 7 tipů, proč a hlavně k čemu ho využít?

Bambucké máslo: 7 tipů, proč a hlavně k čemu ho využít?

15. února 2023 od Lenka Knápková

15. února 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Bambucké máslo je všestranný zázrak, který by neměl chybět ve vaší poličce v koupelně ani na nočním stolku. Toto máslo dokáže s naší pokožkou a vlasy zázraky. Zjistěte, jak máslo používat a na co vše je použít a jak mít krásnější pleť i tělo.

Co je to tělové máslo?

Tělové máslo je koncentrovaný krém husté až máslové textury. Krásně se rozpouští při dotyku s pokožkou a ta je po použití úžasně vláčná a vyživená. Přírodní tělová másla neobsahují žádnou vodu, a tak nepotřebují žádné konzervační látky, oproti tělovému mléku.
Základ tělových másel se získává z rostlinných semen. Nejznámější jsou bambucké, kakaové či avokádové. Tělová másla doporučujeme aplikovat ihned po sprše nebo koupeli, kdy je pokožka vlhká a prohřátá.

Bambucké máslo

Nejznámější máslo je bezesporu bambucké máslo. Nazývá se také „shea butter“ nebo „karité“ a získává se z ořechů stromu máslovník africký v tropické části Afriky. Vyznačuje se vysokým obsahem vitaminů A, D, E, F a nenasycených mastných kyselin. Podporuje tvorbu kolagenu v pleti a tím bojuje s vráskami a dehydratací. Díky protizánětlivým účinkům se hodí i pro péči o pleť trpící na akné, ekzémy či lupénku.

Na co používat bambucké máslo:

1. Suchá pokožka

Právě díky tomu, že bambucké máslo uzamyká vlhkost v pokožce a vyživuje ji, je skvělé na suchou a popraskanou pokožku, ruce, lokty, kolena nebo paty. Máslo proniká do hlubších vrstev pokožky a tím ji dokáže vyživit a zjemnit. O namáhané ruce pečujte pomocí Nivea Intensive Care Krému na ruce (koupit v e-shopu), který je intenzivně zhydratuje.  Doporučujeme také používat bambucké máslo na nohy po holení, kdy je pokožka velmi náchylná k vysušení. Po každém holení dodejte svým nohám hebkost a vlhkost pomocí Floré Bambuckého tělového másla (koupit v e-shopu).

2. Masáže

Díky své konzistenci a krásné oříškové vůni se bambucké máslo hodí také k relaxačním masážím. Je vhodné i pro dětskou a citlivou pokožku. Zkuste třeba bio máslo Purity Vision Bio Bambucké máslo (koupit v e-shopu).

3. Suché rty

Zejména v zimě, kdy naše rty trpí na vysušování, oceníte výživné vlastnosti bambuckého másla. Několikrát denně nanášejte balzám Labello Naturally Vegan Açai Beere & Sheabutter Balzám na rty (koupit v e-shopu) a mějte šťavnaté vyživené rty. 

4. Vrásky

Možná by vás to ani nenapadlo, ale bambucké máslo je šikovný anti-age bojovník. Umí totiž stimulovat tvorbu kolagenu, vypínat pokožku a tím předcházet vzniku vrásek.

5. Akné

I když se vám to bude zdát divné, protože bambucké máslo je mastnější, tak neucpává póry, má antimikrobiální účinky a zároveň může pomoci vyhladit nepříjemné jizvičky po akné. Na akné se ale doporučuje použít bambucké máslo, které neobsahuje žádné přidané složky.
 

6. Celulitida

Shea butter, jak se také bambuckému máslu říká, funguje i proti celulitidě. Na problematické partie, jako jsou stehna a zadeček, použijte nejprve peeling Dove Granátová semínka & bambucké máslo tělový peeling (koupit  e-shopu), který pokožku zbaví odumřelých buněk, a poté aplikujte Dove Bambucké máslo tělové mléko pro suchou pokožku (koupit v e-shopu).

7. Vlasy

Pokud máte vysušené, roztřepené vlasy a podrážděnou přesušenou pokožku hlavy, zkuste používat produkty s bambuckým máslem či přímo čisté máslo. Vaše vlasy budou zase plné života.  K pravidelné péči o vlasy doporučujeme šampon MAUI Oživující šampon Shea Butter pro zničené vlasy (koupit v e-shopu) spolu s kondicionérem MAUI Oživující kondicionér Shea Butter pro zničené vlasy (koupit v e-shopu), které obnoví vaše zničené vlasy díky bohatému jedinečnému složení.
Tip redakce:
Maska na vlasy
Zkuste vetřít do vlasů trochu (velikost vlašského ořechu) čistého bambuckého másla
Floré Bambucké tělové máslo (koupit v e-shopu) a nechte 20 minut působit. Poté smyjte. Vaše vlasy budou vyživené a hebké.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít