Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Anti-aging: Do zbroje proti vráskám!

Anti-aging: Do zbroje proti vráskám!

Anti-aging: Do zbroje proti vráskám!

17. června 2017 od Eva Suchomelová

17. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Bojíte se prvních projevů stárnutí na pleti? Už nemusíte! Dbejte našich rad, jak jim předcházet, a vybavte svoji koupelnu těmi správnými přípravky. Základ je dán geneticky, ale životním stylem a vhodnou kosmetickou péčí můžete hodně ovlivnit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V raném mládí dívky často podceňují každodenní pravidelné čištění pleti a hřeší večerním neodlíčením make-upu. Bohužel, každé zanedbání se v budoucnu projeví, neboť pleť, která si neodpočine, nemůže řádně regenerovat a příliš brzy ztrácí pružnost. Takže každé ráno a každý večer je potřeba pleť v několika krocích odlíčit či vyčistit. Správný postup si můžete přečíst v našem článku zde. I mezi čisticími přípravky najdete takové, které dokážou předcházet předčasnému stárnutí pleti, například Extraordinary Oil Toner, čisticí olejové tonikum od značky L´Oréal Paris.

Anti-age - první vrásky


Hydratace především

Pleti velmi pomůže dostatečný spánek, optimální pitný režim, založený hlavně na pití čisté vody, a správná výživa s dostatkem vitaminů A (betakaroten), skupiny vitaminů B (hlavně B2 – riboflavin a B5 – kyselina pantothenová), vitaminů C a E, stopových prvků (selen, zinek, draslík) a omega-3 mastných kyselin.

V kosmetice se již od mládí soustřeďte na dostatečnou hydrataci pleti. Pleťové krémy, a to denní i noční, krémy na oční okolí, masky i séra by měly pleť dostatečně hydratovat, a to bez ohledu na její typ. Dobře hydratovaná pleť mnohem lépe odolává vnějším vlivům a stárne pomaleji. Máte-li pleť se sklonem k maštění, použijte hydratační krém se zmatňujícím účinkem, např. Garnier 24 h hydratační krém s výtažkem z lopuchu pro normální a smíšenou pleť nebo Ellie Hydratační denní krém s vitaminy A, C a E pro normální a smíšenou pleť. Suchá pleť zas ocení extra porci hydratace, vhodná je např. Garnier Superhydratační textilní vyplňující maska. Pokud jste po předcích zdědila suchou pleť se sklonem k vráskám, už od 20 let používejte vhodný denní krém, např. Ziaja denní krém Kozí mléko. Pro všechny typy pleti a věk od 25 let je určen Hydratační noční krém proti vráskám značky Nivea.

Anti-age - první vrásky


Co zabírá proti vráskám?

Mezi nejčastější složky krémů proti vráskám jsou často řazeny alfa hydroxykyseliny neboli AHA kyseliny, antioxidanty: betakaroten (provitamin A), lykopen, selen, vitaminy A, C a E a retinol. Pravým elixírem pro pleť je třeba Lirene Age Blocker, intenzivní maska proti vráskám.
Krémy s retinolem ale volte raději noční, protože hrozí alergické reakce při vystavení kůže na slunci. Retinol najdete např. v Revitalift Noční hydratační péči proti vráskám + pro zpevnění pleti od L´Oréal Paris.

Jestliže preferujete přírodní kosmetiku, pak jsou proti vráskám vhodné přípravky s obsahem nejrůznějších olejů, jako je arganový, jojobový, avokádový, rakytníkový, šípkový, pupalkový či meruňkový. O účincích arganového oleje si můžete přečíst zde. Takový Bylinný denní krém Rakytníkový & Arganový olej značky Floré obsahuje hned dva.

Anti-age - první vrásky


Na slunce jen s ochranou

Naprostou samozřejmostí je celoroční používání přípravků s UV ochranou. Na jaře a v létě rozhodně nejděte pod SPF 25, když jste ve městě. Sluneční faktor by měly obsahovat i denní krémy a make-upy, které používáte. Pokud právě váš krém UV filtr nemá, ale jinak vám úplně vyhovuje, použijte tedy po něm ještě samostatný přípravek určený na ochranu pleti proti slunečnímu UVA a UVB záření.

Na výletě v přírodě či při pobytu u vody, kdy je sluneční aktivita vysoká, si dopřejte v závislosti na svém fototypu UV filtry 30-50. Pro všechny příležitosti, pokud jste fototyp 3 nebo 4 se hodí např. Helios Herb Krém na opalování SPF 30.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít