Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Mladší o 5let: zaměřte se na vrásky na krku a v dekoltu!

Mladší o 5let: zaměřte se na vrásky na krku a v dekoltu!

Mladší o 5let: zaměřte se na vrásky na krku a v dekoltu!

31. října 2022 od Anna Šťastná

31. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Na pokožku krku a dekoltu často zapomínáme. Právě proto může tato část těla zhatit všechny snahy v boji proti stárnutí a okamžitě prozradit náš skutečný věk, přestože tvář i tělo máme tak pěstěné a mladistvé.

Kůže krku a dekoltu někdy bývá citlivější než na tváři, proto byste o ni měla pečovat stejně svědomitě. Ráno i večer vyčistit, nakrémovat, občas provést peeling. Perfektní je Ziaja Kozí mléko Enzymatický peeling na obličej a krk (koupit v e-shopu), protože díky enzymu papainu a aktivním vyhlazujícím proteinům kozího mléka jemně odstraňuje odumřelou svrchní vrstvu pokožky, čímž ji změkčuje, hydratuje, vyhlazuje a navrací jí mladistvou pružnost a svěžest.

Tip redakce:
Když si jednou týdně aplikujete masku, ani tehdy byste neměla končit u brady, ale jak rády říkají kosmetičky, až u bradavek. Myslete také na každodenní ochranu proti slunci, zvlášť pokud jste zvyklá nosit výstřihy. Použijte třeba
Helios Herb Balzám na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu).

Proč speciální péče o oblast krku a dekoltu?

Pokožka krku navíc může být ještě specifičtější než na obličeji. Mezi nejčastější vady na kráse dekoltu sice rovněž patří vrásky, nerovnoměrná pigmentace, suchá kůže, ale také kožní výrůstky nebo červené tečky zvané hemangiomy.

Dekolt proto vyžaduje výživnější a mastnější péči než pleť obličeje. Pokud na tvář používáte lehké textury, vhodnější je mít speciální přípravek vytvořený tak, aby „myslel“ na zmíněné nedokonalosti. Nemusí nutně jít o krém určený na krk, ostatně takových je na trhu jen omezené množství. Vystačíte si s klasickým denním či nočním krémem, jen s o něco intenzivnějším a hutnějším složením.

Tip redakce:
Zkuste například přírodní super výživný
Floré Bylinný pleťový krém rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu). Proti všem možným nedokonalostem od pupínků přes vrásky až po nejrůznější skvrnky můžete bojovat přes noc pomocí nočního krému, který obsahuje nejúčinnější zbraň proti vráskám retinolL’Oréal Paris Revitalift Laser Pressed Cream s retinolem (koupit v e-shopu).

Speciální efekty

Občas krku a dekoltu také dopřejte jemnou masáž sprchou. Na konci sprchování střídejte proud teplé a studené vody. Kůže se tím krásně prokrví. V noci zkuste spát na zádech, protože polohou na boku si kůži do rána pořádně pomačkáte a vytvoří se na ní svislé linky. Je-li navíc pokožka vysušená, jen těžko se budou záhyby vracet zpět na své místo.

Pokud váš výstřih volá po důkladné hydrataci, zkusit můžete také mezoterapii, což je obecně perfektní způsob, jak pokožce vysušené po létě dopřát extra vzpruhu. Mezoterapie jí dodá potřebnou vláhu, vypne ji a jemné vrásky na povrchu se vyrovnají. Slouží i jako skvělá prevence, pokud chcete vrásky řešit dřív, než přijdou.

Pokud se vám přes léto objevily pigmentové skvrny nebo kožní výrůstky, podzim je ideálním obdobím, kdy jim vyhlásit válku. Na povrchové pigmentace pomáhá chemický peeling, ve středních a hlubších vrstvách je účinnější pulzní světlo, tedy IPL, případně laser. Červené žilky nebo zmíněné kožní výrůstky se řeší radiofrekvencí nebo rovněž laserem.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít