Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kozí mléko ve službách krásy

Kozí mléko ve službách krásy

Kozí mléko ve službách krásy

3. září 2017 od Eva Suchomelová

3. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Pochutnáte si na kozím sýru či pravidelně popíjíte kozí mléko? I pokud vám zrovna kozí mléko nechutná, dejte mu šanci v kosmetice. Má na pleť velmi blahodárný vliv a obsahuje mnoho prospěšných látek pro vás půvab.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Kozí mléko, které lidi provází odpradávna, je zdraví velmi prospěšné jak při konzumaci, tak i při vnějším užití. V lidovém léčitelství se používalo jako lék na různé formy dětských ekzémů a vyrážek, moderní doba odhalila daleko víc jeho pozitivních účinků. V Americe se stalo populární kosmetickou ingrediencí zhruba před pěti lety, u nás se první kosmetika z kozího mléka začala objevovat už od 90. let.


Koktejl krásy

Má jedinečné složení. Obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny, např. kasein, globulin nebo albumin, dále minerální látky (vápník, hořčík, draslík, fosfor), vitaminy (A, B1, B2, B12, C, D, E) a lehce stravitelné tuky. Vedle toho se v něm nacházejí také AHA kyseliny (kyselina mléčná, kyselina citronová) a kyselina listová, jež všechny hydratují a zvláčňují i vysušenou pokožku a mají antibakteriální účinek. Kozí mléko je také bohaté na antioxidanty, ceramidy či koenzym Q10.

Kozí mléko ve službách krásy


Úleva pro citlivou či problematickou pleť

Kosmetika s kozím mlékem nedráždí a naopak zklidňuje, proto je velmi vhodná pro citlivou a alergickou pleť. Hojně se používá k léčbě ekzémů, lupénky a různých vyrážek. Je vhodná i pro problematickou pleť se sklonem k tvorbě akné.


Balzám pro suchou a zralou pleť

Obsažené látky pomáhají zmírňovat vznik vrásek a další projevy stárnutí pokožky. Je ideální pro regeneraci, zvláčnění a dodání pružnosti pleti, napomáhá korigovat drobné defekty pleti. Kozí mléko účinně působí i na spálení od sluníčka, protože dokáže zklidnit popálení a podporuje regeneraci kůže.

Kosmetiku s kozím mlékem již najdete nejen v lékárnách, ale také v drogeriích. Příkladem je řada pleťové kosmetiky Ziaja Kozí mléko, zaměřená na suchou a zralou pleť se sklonem k vráskám.

Najdete v ní denní, noční a oční krém. Denní krém pro suchou pleť obsahuje kromě kozího mléka také UVA a UVB ochranné filtry, D-panthenol a vitaminy A a E. Pokožku intenzivně zvlhčuje, vyživuje ji, viditelně zmírňuje podráždění a vyhlazuje menší vrásky.
Kozí mléko ve službách krásy
Noční krém pro suchou pleť silně vyživuje, zabraňuje dehydrataci pleti, zvyšuje její schopnost obnovy a obsahuje kozí mléko a vitaminy A a E.
Kozí mléko ve službách krásy
Přípravek na velmi jemnou a citlivou oblast, oční krém pro suchou pleť, obsahuje pouze kozí mléko jako účinnou složku, aby nijak nedráždila oční okolí, pro jehož péči je určena.
Kozí mléko ve službách krásy
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít