Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Správný čas pro podzimní kosmetické procedury

Správný čas pro podzimní kosmetické procedury

Správný čas pro podzimní kosmetické procedury

25. září 2018 od Helena Hladíková

25. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem MUDr. Jana Hlaváčková

Podzim je tu a s ním přicházejí lákavé nabídky na služby kosmetických salonů a dermatologických klinik. Víte, proč je zrovna v tomto ročním období vhodné absolvovat některé zkrášlující procedury a na kolik vás případné zákroky vlastně přijdou? Na to jsme se ptali korektivní dermatoložky MUDr. Jany Hlaváčkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Na podzim a v zimě je lepší provádět všechny kosmetické výkony, u nichž během léta hrozí výraznější riziko komplikací při hojení. Negativními vlivy zvyšujícími toto riziko jsou výraznější sluneční záření, pocení, případné infekce z koupališť, při pobytu v přírodě a podobně,“ vysvětluje odbornice a doplňuje, o které konkrétní výkony se vlastně jedná: „Jde především o ty, jimiž se ošetřují větší oblasti pokožky nebo oblasti trvale vystavené slunci, to znamená obličej, paže, dekolt.“ Naopak například aplikace botulotoxinu nebo výplňových materiálů je podle dermatoložky během léta možná. „Tato ošetření se totiž skládají většinou jen z několika drobných vpichů, které se hojí rychle a při dobré edukaci a spolupráci klienta se dá komplikacím vcelku snadno vyhnout.“ Na které procedury se tedy rozhodně objednat právě teď na podzim?

chemický peeling

Chemický peeling

S čím pomůže: Tato neinvazivní metoda výrazně zlepšuje celkový stav pleti, a to zejména při nerovnoměrné pigmentaci, zdrsnělé kůži, keratóze nebo akné. Chemický peeling je vhodný pro všechny typy pleti a příznivě působí na stárnoucí i příliš mastnou pokožku. Sjednotí odstín pleti, redukuje rozšířené póry, jizvičky i vrásky a pokožku celkově projasní a rozzáří.

Cena: cca 1000–5000 Kč, konkrétní cena závisí na použitém materiálu

Tip redakce:
Vhodnou a levnější, ale samozřejmě ne tak účinnou alternativou pro domácí ošetření jsou přípravky obsahující ovocné neboli
AHA kyseliny (glykolová, citronová, salycilová aj.). Právě ony se používají i při chemickém peelingu, ale ve vyšší koncentraci (více než 5 %), než jakou by měla obsahovat běžně dostupná kosmetika. Domácí aplikaci těchto přípravků však i přesto raději zkonzultujte s odborníkem, abyste své pleti neuškodily.

mezoterapie

Mikrojehličkování (mezoterapie)

S čím pomůže: Zlepší vzhled povadlé, vrásčité pleti, a to pomocí směsi kyseliny hyaluronové, vitaminů a aminokyselin, která se aplikuje prostřednictvím mikrojehliček do kůže. Tento „koktejl“ obnoví proces tvorby kolagenu a elastinu a vaše pokožka bude hydratovaná, omlazená, zpevněná a pružná.

Cena: cca 3000–8000 Kč, konkrétní cena závisí na použitém materiálu a způsobu aplikace.

laserové omlazení pleti

Laserové omlazení pleti (resurfacing)

S čím pomůže: Odstraněním celé svrchní vrstvy pokožky pomocí laseru se zbavíte viditelných jizev, rozšířených pórů a jemných vrásek i kolem rtů a očí. Vaše pleť bude na první pohled mladší, pevnější, jemnější a hladší. Laserové omlazení sice vyžaduje dlouhodobější regeneraci a hojení (úplné zahojení do cca 10 týdnů od zákroku), ale jeho výsledný efekt vydrží velmi dlouho.

Cena: cca 5000–30 000 Kč, konkrétní cena závisí na rozsahu ošetřované oblasti
 
Tip redakce:
Při anti-age péči o svou pleť vsaďte na pleťové krémy, masky a séra s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové či dalších velice účinných ingrediencí, jako jsou retinol nebo koenzym Q10. Aplikujte je pravidelně na svou pleť a péči doplňte třeba i
obličejovou jógou, která si kromě vrásek a povadlých kontur poradí také s vaší špatnou náladou či bolestmi hlavy.

oholené nohy

Trvalá epilace laserem

S čím pomůže: Chcete se nadobro zbavit chloupků a skoncovat s neustálým otravným holením? Vyzkoušejte laserovou epilaci, která odstraňuje chloupky i s vlasovou cibulkou, je téměř nebolestivá a vysoce účinná. Navíc se hodí jak pro velké plochy těla, tak pro hůře dostupná místa, záleží jen na vhodné aplikační koncovce. Ošetření je nutné několikrát zopakovat, protože laser působí jen na chloupky v tzv. aktivní fázi růstu, ale zlepšení je možné vidět již po první aplikaci.

Cena: cca 4000–14 000 Kč, záleží na rozsahu ošetřované oblasti a počtu opakování

Tip redakce:
Pokud k vám byla příroda laskavá a nadělila vám jen pár téměř neviditelných chloupků, nemusíte s nimi hned utíkat za profesionály. Možná vám postačí epilátor na domácí použití, případně vyzkoušejte vosk nebo čím dál populárnější cukrovou pastu. Epilace bolí méně, a hodí se tak i pro citlivé partie vašeho těla.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem MUDr. Jana Hlaváčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Jana Hlaváčková
korektivní dermatoložka na klinice MEDICOM Clinic v Brně
5
"Při každém estetickém zákroku pamatuji na to, aby výsledný efekt ošetření působil maximálně přirozeně."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít