Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co s pomačkaným obličejem: Neduhy pleti vyřešte v noci

Co s pomačkaným obličejem: Neduhy pleti vyřešte v noci

Co s pomačkaným obličejem: Neduhy pleti vyřešte v noci

27. února 2020 od Helena Pokorná Hladíková

27. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Party až do rána a pár hodin spánku? Ups, ráno vás nejspíš čeká „pomačkaný“ obličej a oteklé zarudlé oči. Jenže co s tím, když chcete vyjít z domu, aby to nikdo nepoznal?
Za oteklým obličejem po ránu však nemusí stát jen probdělá noc a případná kocovina. Někdy prostě vydatný spánek ne a ne přijít z úplně jiných důvodů. Stres z práce, soukromé problémy, špatné klima v ložnici nebo pouhé zadržování vody v těle… To všechno může být příčinou ranní opuchlosti, mdlého vzhledu pleti, či dokonce výrazných pigmentových skvrn. Vyzkoušejte tyto jednoduché triky a probuďte se do krásy!
 

1. Oteklé oči

Oční víčka chrání velmi tenká vrstva kůže, která neobsahuje takřka žádný tuk, zato je plná drobných cévek. Nedostatečný spánek způsobuje hromadění tekutin v této tenké tkáni, a tak vznikají nepříjemné otoky.
 
oční maska

Řešení:

Ráno zchlaďte oči pomocí plátků salátové okurky nebo použijte obyčejné čajové lžičky, které na chvíli vložte do chladničky (pozor, do mrazničky raději ne, abyste nepoškodili jemnou kůži očního okolí). Pomůže vám rovněž velmi jemná masáž obličeje krémem na oční okolí, k níž použijte například Ellie Omlazující krém pro oční okolí a kontury tváře Hyaluron Boost (koupit v e-shopu). Dobře fungují rovněž vatové tamponky namočené do vychlazeného mléka, které jednoduše přiložíte na víčka. Perfektní povzbuzení dodá oční maska, třeba Garnier Povzbuzující oční maska Skin Naturals  (koupit v e-shopu), která je obohacena o šťávu z pomeranče a kyselinu hyaluronovou. Intenzivně hydratuje a redukuje váčky i tmavé kruhy pod očima.


2. „Pomačkaný“ obličej

Vyrýsoval se vám přes noc polštář do tváře a objevily se nevzhledné linky? Pak je to jasná známka dehydratace, kterou pleť v noci trpěla. Pravděpodobně jste před usnutím dostali do těla málo tekutin, ale k „pomačkání“ přispívá i střídání teplot venku a doma nebo vysušování pleti s přibývajícím věkem.
noční krém

Řešení:

Ošetřete svou pleť hydratačním krémem ještě před tím, než ulehnete do postele. Skvěle se hodí třeba Astrid Denní a noční krém pro suchou a citlivou pleť Aqua Biotic (koupit v e-shopu), který dodá pleti potřebnou dávku hydratace, stejně jako Ziaja Noční krém Kozí mléko  (koupit v e-shopu) s komplexním složením obsahujícím kozí mléko a vitaminy A a E. Velmi dobře fungují také hydratační noční masky, například Neutrogena Hydratační noční maska Hydro Boost (koupit v e-shopu) s obsahem kyseliny hyaluronové.
Tip redakce:
Už jste slyšeli o kouzelném
polštářku s anti-age účinky? Vyzkoušejte tuto tajnou zbraň mnoha celebrit.

 

3. Šedý, unavený vzhled

Aby byla po ránu vaše pleť krásně hladká a zářivá, potřebuje přes noc pořádně regenerovat. Jestliže jí to neumožníte, nedivte se, že vás ráno přivítá unaveným, našedlým vzhledem.
noční maska na pleť

Řešení:

Ještě večer aplikujte noční výživný krém, který dodá pleti potřebné látky (nezapomínejte také na krk a dekolt). Vyzkoušet můžete také noční pleťové masky, třeba Dermacol Noční vyživující masku (koupit v e-shopu) s koenzymem Q10, která pleť během spánku bezvadně regeneruje a obnovuje.


DIY tipy, jak na opuchlý obličej:

  • Osvěžte pleť ledovou vodou, klidně několikrát po sobě.
  • Promasírujte obličej, čímž se rozproudí lymfa a odvede přebytečné tekutiny pryč. Použijte k tomu obličejový olej vhodný pro váš typ pleti, a o svou pleť tak budete pečovat hned dvakrát.
  • Pomoct může vychlazená salátová okurka nebo ještě lépe studené pytlíčky zeleného, případně bylinkového čaje. Ty dejte jednoduše vylouhovat, pak vložte do chladničky, a zatímco si budete vychutnávat šálek čaje, nechte chladivé sáčky přiložené na očích.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít