Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže okurka?

Co dokáže okurka?

Co dokáže okurka?

2. března 2019 od Jana Kantorová

2. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Okurky jsou nepostradatelnou zeleninou při výrobě salátů, jejich využití ale najdeme i v péči o pleť nebo domácnost. Už víte, jak tento zázrak používat?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Regeneruje pleť

Podobně jako aloe vera dokáže i salátová okurka s pletí doslova zázraky – zvlášť teď na jaře, kdy se hodí intenzivní regenerace pleti, její hydratace, výživa, omlazení a zklidnění. Je skvělým antioxidantem, který díky obsahu vitaminu E chrání před negativními účinky volných radikálů. A mnohdy stačí jen plátky okurky přiložit na pleť. Stejným způsobem pak klasicky můžete bojovat proti oteklým očím. Vylisovaná šťáva z okurek navíc pomáhá hojit kůži, což oceníte například při spáleninách od sluníčka.

péče o pleť

2. Bojuje za krásný dekolt

Chcete-li ochránit pokožku v dekoltu, vyzkoušejte jednou za týden okurkovou domácí masku určenou právě pro tyhle účely. Stačí jen nastrouhat salátovou okurku, promíchat s kapkou olivového oleje, bílým jogurtem a nanést na celou oblast dekoltu. Nechte 15 minut působit, umyjte a natřete tělovým mlékem.


3. Odstraňuje celulitidu

Že nevěříte? Zkuste vylisovanou šťávu z okurek nebo pravidelně potírejte problémové partie plátkem okurky. Dojde tak k vypnutí a zpevnění pokožky. Celulitida tak bude méně viditelná. 

okurková maska

4. Pomáhá s hubnutím

Pokud zařadíte v období hubnutí do jídelníčku právě okurky, chybu neuděláte. Okurky totiž obsahují 95 % vody a zasytí. Jsou tak to pravé ořechové ve chvíli, kdy budete ladit postavu do plavek. Okurkou se pak lze postavit i proti diabetu, protože obsahuje hormon, který tělo potřebuje k tomu, aby tvořilo inzulin.


5. Zaručuje svěží dech

Máte pocit zápachu z úst a nevíte, jak se ho narychlo zbavit, když nemáte kartáček nebo žvýkačku? Zkuste plátek okurky položit do úst alespoň na 30 vteřin. Látky, které jsou v okurce obsaženy, totiž zničí nežádoucí bakterie, které zápach způsobují.

vylisovaná šťáva z okurek

6. Zastavuje vypadávání vlasů

Díky obsahu křemíku a síry dokáže okurková šťáva brzdit vypadávání vlasů, a navíc podpořit jejich růst. Vedle toho také posiluje nehty.


7. Proti kocovině

Možná jste to trošku přehnali s pitím a bojíte se, že vás ráno bude bolet hlava? Pak tomu zkuste předejít tím, že před spaním sníte kousek salátové okurky. Obsažené látky, hlavně vitamin B, dodají tělu živiny a dostanou ho do rovnováhy. Kocovině tak snadno předejdete už před usnutím.

okurková voda

8. Vyleští nejen boty

Slupky od okurky skvěle fungují i ve chvíli, když nemáte po ruce krém na boty a potřebujete, aby se vám boty leskly. Stačí jimi boty jen přetřít. Stejně tak můžete dokonale vyleštit i vodovodní baterie v koupelně. Tato metoda leštění pak navíc odpuzuje vodu, vodní kámen se tak neusazuje na bateriích tak rychle.


9. Proti vrzání

Vrzající panty u dveří mohou být někdy pěkná otrava. Pokud nemáte po ruce přípravky, které by tomu zabránily, potřete je okurkou a uvidíte, že vrzání okamžitě zmizí.


10. Vygumuje, co budete chtít

A to nejen na papíře! Slupka od okurky supluje funkci gumy. Vygumovat tak můžete doslova všechno, co děti namalovaly. Ať už na papíře, nebo na stěně či na nábytku. A jak na to? Nechte slupky od okurky pořádně vysušit, aby byly doslova gumové. Šťáva je v tomto případě nežádoucí. Přetírejte postižené místo tak dlouho, dokud čmáranice nezačnou mizet.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít