Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak předejít kocovině

Jak předejít kocovině

Jak předejít kocovině

17. prosince 2019 od Jana Kantorová

17. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Večírky i silvestrovské oslavy se mohou protáhnout do ranních hodin a rána pak bývají bouřlivá. Navíc se taková jízda na vás může odrazit i v zrcadle. Jak tomu předejít? A jak ihned ráno vypadat svěže?

Mnoha následkům se po konzumaci alkoholu dá předejít, a to ani nemusíte abstinovat. To, jaký vliv na vás bude mít alkohol, závisí na několika faktorech. A to například, kolik alkoholu vypijete, jak ho mícháte, a dokonce záleží i na jeho kvalitě. Dále váš ranní stav může ovlivnit i vaše psychické rozpoložení. Kromě toho záleží na pohlaví, věku, hmotnosti nebo na tom, jestli je člověk najedený.

Co dělat před večírkem?

Než vyrazíte ven, dopřejte si vitamin C. Díky němu se uchráníte od bolesti hlavy, a navíc vám céčko pomůže odbourávat alkohol. Důležité je také se pořádně najíst, protože pít nalačno by se vám nemuselo vyplatit. Ale pozor, už dávno neplatí, že je potřeba zaplácnout břicho něčím tučným a mastným. Velmi tučné jídlo sice oddálí působení alkoholu, ale kocovina by vás ráno neminula. Velké množství takového jídla, navíc ještě třeba v kombinaci s něčím sladkým může způsobit, že vám ráno bude ještě více špatně. Silvestrovský večer tak začněte lehkou večeří s obsahem kvalitních bílkovin a sacharidů a během večera si uzobávejte.

Tip redakce:
Na večírek jeďte odpočinutí, v dobrém rozpoložení a zdraví. Únava a stres způsobují rychlejší pocit opilosti, a navíc i horší stav kocoviny právě ráno.

Když už jste na večírku…

Základem je dostatečné množství vody během celého večera. Alkohol totiž organismus dehydruje. Platí tak zlaté pravidlo: každý panák nebo koktejl je dobré zapít sklenicí vody. A vyhýbejte se nápojům s obsahem kofeinu, které organismus také odvodňují. Vyhněte se míchání alkoholu ve velkém. Ideální samozřejmě je držet se jednoho druhu alkoholického nápoje, ale ani při střídmém míchání se kocovina nemusí objevit.

Poslouchejte také signály vlastního těla: silné motání hlavy, narušení orientace, neschopnost udržet rovnováhu – to už jasně ukazuje, že máte hladinku a je dobré zpomalit nebo přestat pít alkohol úplně. Mezi další signály patří i pocit skleslosti, naštvanost nebo ztráta zábran.

Tip redakce:
Chcete znát jednoduché pravidlo? Vyhněte se barvám! Říká se, že čím kombinovanější, barevnější a sladší koktejl, tím horší ráno bude.

Ráno dorůžova!

Mou soukromou radou, co udělat hned po příchodu domů, je dát si sprchu (i když jste sebeunavenější) a odlíčit se. Protože jedině tak můžete dodat pleti hydrataci a výživu v podobě nočního krému, a pleť tak může regenerovat. Před spaním pak také vypijte sklenici vody. Ráno nezapomínejte na tradiční vyprošťovák. I když se vám do toho možná nebude chtít, dopřejte si snídani. Hlad by jen zhoršil nepohodlí. Také pijte, hlavně vodu. A k obědu si dopřejte třeba pořádný vývar nebo klasickou česnečku. Rozhodně pomůže i procházka na čerstvém vzduchu a později klidně i ostřejší jídlo, které nabudí a rozproudí krevní oběh.
Tip redakce:
Pokud nechcete, aby vám známky kocoviny byly znát na hlase, připravte si odvar z lněných semínek. Nechte je louhovat 40 minut ve studené vodě, sceďte a vypijte. Stejně tak se zbavte otoků očí, podle babských rad pomáhají kolečka salátových okurek nebo vychlazené pytlíky černého čaje na víčkách.


Kosmetické vychytávky:

 
 

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít