Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Noční a ranní masky: V čem jsou lepší než „klasické“?

Noční a ranní masky: V čem jsou lepší než „klasické“?

Noční a ranní masky: V čem jsou lepší než „klasické“?

19. prosince 2018 od Anna Adlerová

19. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Už jste vyzkoušely pleťové nebo vlasové masky určené pro speciální denní dobu? Na trhu se setkáte s řadou jednorázových masek, které slibují zázraky v několika minutách bez ohledu na denní dobu. Co pak můžete čekat od ranních nebo nočních masek? Zaměřili jsme se na tyto specialitky a přinášíme tipy, které jsou na českém trhu k dostání.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Noční regenerace pleti

Krém se nanáší na pleť a nechá se působit, dokud ho pleť nevstřebá. Naopak maska slouží jako instantní výživová bomba pro pleť. Během několika minut ji zkrášlí a po odpovídající době je nutné ji z obličeje smýt. Tuto zažitou představu ale boří noční pleťové masky. Jak už název napovídá, působí v době nočního odpočinku. Rozdíl oproti běžným maskám je však v tom, že se nemusí smývat (pokud tedy nepočítáme obvyklé opláchnutí obličeje po ránu). Masky působí po delší dobu a do pleti se postupně vstřebávají jako krém, jehož konzistenci mnohdy kopírují. Tyto kosmetické produkty však na rozdíl od krému obsahují jak vyživující, tak i čisticí složky.
 
noční maska

Sleeping Beauty Mask (Dermacol)


Dermacol Noční vyživující maska Sleeping Beuty

Maska na noc Dermacol obsahuje koenzym Q10 a působí tak také proti předčasnému stárnutí pleti, kterému by se měla věnovat pozornost už mezi 20. a 30. rokem života. Maska je určena na každodenní použití, takže ji lze snadno používat místo nočního krému. Aplikuje se na vyčištěnou pleť před spaním a ráno se smývá teplou vodou. Pleť je po pravidelném používání vyživená a září zdravým vzhledem.





Noční krémová maska L´Oréal Paris Extraordinary Oil Night Cream Mask
L´Oréal Paris Noční krémová maska Extraordinary Oil 

Tato krémová maska je určena pro hloubkovou regeneraci a výživu suché pleti přes noc. Obsahuje esenciální oleje, které pleť intenzivně vyživují, hydratují a regenerují. Mateří kašička, kterou maska obsahuje, se stará o rozjasnění a sjednocení pleti. Maska nezanechává mastný pocit, protože se ihned vstřebává. Maska se aplikuje na vyčištěnou pleť obličeje, krku a dekoltu před spaním. Výsledkem je intenzivně vyživená, hydratovaná a regenerovaná pleť.  




Neutrogena Hydro Boost Hydratační noční maskaNeutrogena Hydro Boost Hydratační noční maska

Trápí vás suchá pleť a začínající tvorba vrásek? Vyzkoušejte na noc tuhle masku s obsahem kyseliny hyaluronové. Pomůže proti vysušování a můžete se těšit na hladkou, 24 hodin hydratovanou pleť.   

Tip redakce:
Přes noc můžete účinně vyživit i své vlasy. Dopřejte jim pořádnou dávku péče, zatímco spíte a ráno se těšte z nepoznané vitality vlasů. Zvlášť vhodná je tato procedura pro ranní ptáčata, která si nedovedou bez ranního mytí vlasů svůj den představit. Většina nočních vlasových masek se totiž ráno musí z vlasů smýt, proto je nutné si trochu přivstat. Výsledek ale stojí za to. Působení regenerační masky na vlasy se doporučuje opakovat asi 2x týdně.

 



Ranní vzpruha pro pleť

Ráno bychom se všechny chtěly vzbouzet s odpočatou, krásnou pletí, ale pravdou je, že může být po ránu naopak často nateklá a bez života. Během noci pleť totiž prochází samočisticím procesem a vylučuje škodlivé látky, které za celý den posbírala. Ty se sice drží na povrchu pokožky, ale pokud nejsou odstraněny, ucpávají póry a pronikají do pokožky nazpět. Proto přichází na řadu ranní péče o pleť. Vzpruhu své pleti dodáte ranní pleťovou maskou nadopovanou účinnými látkami, která stihne zapůsobit dřív, než si uvaříte kávu ke snídani. Vaši pleť nejen vyčistí a osvěží, ale dodá jí ten správný elán do nového dne. Nanáší se hned po probuzení, ještě před prvním opláchnutím obličeje! Po jejím omytí nezapomeňte na denní krém, který pleti poskytne dostatečnou ochranu a hydrataci v průběhu celého dne.
 
omývání obličeje

Osvěžující ranní maska Dermacol Morning Beauty Mask


Dermacol Osvěžující ranní maska Morning Beauty Mask

Tato maska vás po ránu probudí příjemnou citrusovou vůní. Odstraňuje nečistoty, které pleť vyplavila v průběhu noční regenerace, a díky obsahu kofeinu, který napomáhá mikrocirkulaci, zbavuje pleť únavy a zašedlého odstínu. Esenciální oleje obsažené v masce pleť důkladně vyživí. Nanáší se na pleť hned po probuzení. Nechte ji působit 5 minut a potom opláchněte. Je určena k dennímu použití pro všechny typy pleti. Výsledkem je vyživená pleť se zářivým vzhledem.  
 
Už jste některou noční nebo ranní masku vyzkoušely? Jaká je vaše nejlepší zkušenost?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít