Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 extra účinných přírodních ingrediencí. Pomohou i vám?

5 extra účinných přírodních ingrediencí. Pomohou i vám?

5 extra účinných přírodních ingrediencí. Pomohou i vám?

1. března 2022 od Anna Šťastná

1. března 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Kosmetické přípravky stále častěji využívají sílu přírodních složek. Pojďme si ale připomenout ty neprávem opomíjené, a přitom tolik účinné, ať se při příštím nákupu rozhodnete správně a vyberete ty, které budou nejlepší právě pro vaši zdravou pleť.

1. Aloe vera

Není vůbec žádnou novinkou, i když v posledních letech byla aloe vera možná trochu upozaděna jinými „trendy“ ingrediencemi. Věřte ale, že letos o ní bude zase hodně slyšet. Podle výzkumu společnosti Simporter, který zanalyzoval dosavadní novinky na trhu, zmínky na sociálních sítích, zvyky nakupujících i nejhledanější výrazy na internetu, je totiž právě aloe vera absolutní jedničkou. A to i v přínosech pro vaši pleť.

K čemu se hodí: Je totiž plná minerálů a má schopnost zklidnit a hydratovat, má také super zklidňující a hojivý efekt při spálení od slunce, ale stejně dobře si poradí i s akné.
Tip redakce:
Garnier Skin Naturals hyaluronic aloe krém (koupit v e-shopu) je kromě aloe obohacen ještě o kyselinu hyaluronovou, která ještě násobí hydratační efekt a vyplňuje vrásky. Zkusit můžete také Allnature Aloe vera BIO (koupit v e-shopu), což je 100% přírodní šťáva, kterou je vhodné užívat zejména v období chřipek a nachlazení, jelikož pomáhá zlepšovat přirozenou obranyschopnost a má prokázané detoxikační a antioxidační účinky. Výborný pro hydrataci celého těla je také Ameté Hydratační tělový krém aloe vera (koupit v e-shopu).

2. Rakytník

Tahle rostlina je další zázrak, o kterém se nemluví tolik, jak by si zasloužil. V Česku jde převážně o rakytník řešetlákový, který poskytuje oranžové kyselé plody. Jde o skutečnou vitaminovou bombu.

K čemu se hodí: Dokáže totiž regenerovat pleť, vyhladit vrásky, uleví vysušené pleti, jíž dodá extra porci hydratace. Zároveň má protizánětlivé účinky, takže hojí zanícené pupínky a akné, pomáhá také s léčbou popálenin. Je skvělý i na vlasyrakytníkový olej urychluje jejich růst a zamezuje vypadávání.
Tip redakce:
Floré Bylinné pleťové sérum rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu) vyživuje, revitalizuje a pomáhá zpomalovat proces stárnutí pleti. Díky unikátní kombinaci přírodních látek působí jako antioxidant a regeneruje pleť. Hodit se vám může také Maxi Vita Herbal Hlíva ústřičná s rakytníkem a echinaceou (koupit v e-shopu), kterým můžete podpořit svou imunitu.

3. Avokádo

Avokádo je skvělé k svačině, tam v posledních letech zažívá vyloženě boom. Avokádové chleby miluje dnes už snad každý vyznavač zdravého životního stylu. Skvělé je ale i v kosmetice.

K čemu se hodí: Má intenzivní hydratační vlastnosti, je bohaté na vitaminy A, D, E, které při použití na pokožku pronikají hluboko do kůže. Avokádo pomáhá uklidnit spálenou pokožku, zvyšuje tvorbu kolagenu, pomáhá redukovat pigmentové skvrny a bojuje i proti vznikajícím zánětům kůže.
Tip redakce:
Floré Bylinná pleťová maska avokádo & citronová tráva (koupit v e-shopu), která obsahuje avokádový olej, silice citrónové trávy, mandlový olej, bambucké máslo a extrakt z mořských řas, intenzivně působí do hloubky pleti, nechává ji hebkou, vláčnou a hloubkově hydratovanou. Navíc ji chrání proti předčasnému  stárnutí a nádherně voní po citronové trávě. Vyzkoušejte také Satin Care Normal skin avocado twist gel na holení (koupit v e-shopu), který hydratuje chloupky, zanechá pokožku jemnou a hladkou. Skvělý je také Herbal Essences Šampon bez sulfátů aloe + avokádový olej (koupit v e-shopu), který zanechá zklidněnou pokožku hlavy a vlasy vyživené od kořínků ke konečkům. NAvíc je bez sulfátů, silionů a barviv.

4. Ricinový olej

Jde o olej ze semen skočce obecného. Plody skočce obecného obsahují semínka s ricinem, který je silně jedovatý. Pro kosmetiku se olej lisuje za studena a pak upravuje, aby neobsahoval žádné jedovaté látky. I přesto se používá jen zevně.

K čemu se hodí: Je to oblíbený antioxidant s antibakteriálním účinkem, který pleti zajišťuje v podstatě kompletní péči. Bojuje totiž proti vráskám, proti pupínkům, dodává vláhu a zklidňuje. Nezůstávejte ale jen u pokožky obličeje – olej je skvělý také na suché rty, ale zkuste z něj třeba i zábal na suchá chodidla nebo lokty. Perfektně funguje i na vlasy a podporuje dokonce i růst řas.
Tip redakce:
Saloos Bio ricinový olej lisovaný zastudena (koupit v e-shopu) je vyhlášeným expertem pro krásnou pleť, řasy, obočí a vlasy. Vyzkoušet můžete také Garnier Botanic Therapy Ricinový & mandlový šampon (koupit v e-hopu), který podpoří růst a sílu vašich vlasů.

5. Levandule

Levandule – voňavá francouzská bylinka se v poslední době používá spíše do svíček, vonných či masážních olejů a je samozřejmě pravda, že jde o skvělou aromaterapii. Skrývá toho v sobě ale mnohem víc.

K čemu se hodí: Méně se ví, že je skvělým pomocníkem, když máte mastnou a problematickou pleť a trápí vás akné. Zdatně si poradí i s jizvičkami, které po pupíncích zůstávají.
Tip redakce:
Purity Vision Bio levandulový olej (koupit v e-shopu) nabízí nežnou péči, která je určená pro všechny typy pleti, včetně citlivé pleti miminek. Jelikož přispívá ke zklidnění podráždění, jedná se o perfektního pomocníka v péči o problematickou pokožku se sklonem k ekzémům. Pro relaxaci a uvolnění můžete zkusit také Floré Bylinný sprchový gel levandule (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít