Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak podpořit růst řas: zevnitř i zvenku

Jak podpořit růst řas: zevnitř i zvenku

Jak podpořit růst řas: zevnitř i zvenku

27. září 2021 od Klára Kuníková

27. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Kuníková

Toužíte po krásných dlouhých a hustých řasách jako ze salonu? Jak se starat o řasy a co jim dopřát, aby vypadaly co nejlépe? Růst řas naštěstí můžeme ovlivnit i sami, a to jak jídlem, tak péčí a kosmetikou.
Řasy jsou velmi důležitou součástí jakéhokoli obličeje, zdůrazňují totiž barvu a tvar očí. Všechny ženy touží po tom, aby je měly dlouhé a husté. Ne ke všem ale byla genetická výbava milosrdná. Než však vyrazíte do salonu nechat si nalepit umělé řasy, můžete to zkusit ovlivnit samy doma. A to jak skladbou zdravého a pestrého jídelníčku, tak správnou péčí.

 

PÉČE ZVENKU

1. Začněte správnou péčí

Přírodní růst řas můžete ovlivnit tím, jak se o ně staráte a jakou jim dopřáváte péči. Důležitý je zejména správný postup při odličování. Ideální je používat odličovadla na olejové bázi. Skvělé jsou dvoufázové odličovače. Extra šetrný, ale zároveň účinný je Floré Bylinný dvoufázový odličovač levandule (koupit v e-shopu). Odličovač nejprve nechte chvíli působit, a teprve pak odličte. Nesnažte se oční okolí a oči dřít. Jinak vám řasy spíše vypadají, než znovu porostou. Pozornost věnujte i výběru odličovacích kosmetických tamponků. Dobrou volbou jsou ty se 100% obsahem organické bavlny, stejně jako mají Ellie Kosmetické vatové polštářky ze 100% organické biobavlny (koupit v e-shopu).

2. Dopřejte si masáž

Dopřejte si masáž

Růstu řas pomůže také masáž očních víček. Ta totiž prokrví vlasové cibulky a stimuluje růst řas. Je také dobré promazávat řasy ricinovým olejem, který po pravidelné aplikaci může řasy posílit a působit na jejich houstnutí. Ale skvělé jsou také mandlový nebo kokosový olej Purity Vision Bio kokosový olej (koupit v e-shopu), který oční okolí promastí a vyživí.  

 

3. Pozor na to, jak se líčíte

Pozor na to, jak se líčíte

Ano, záleží i na tom, jak nanášíte řasenku. Pokud to děláte špatně, mohou vám řasy vypadávat. Řasenku nanášejte nejprve na spodní víčka, teprve pak se přesuňte k horním, a to jemnými pohyby ze strany na stranu. Odborníci doporučují pročesávat řasy kartáčkem. A velikost a délku řas můžete podpořit také bází pod řasenku Dermacol Báze pod řasenku First class (koupit v e-shopu), ta díky složení s peptidy stimuluje růst řas a navíc zajistí delší výdrž řasenky.

4. Vyzkoušejte sérum

Jde o prostředek určený speciálně pro péči o řasy. Séra stimulují folikuly, a díky nim roste daleko víc nových řas. Aplikují se pomocí štětečku, kterým se namaluje úzká linka na horní i dolní víčko v linii řas. Nanáší se většinou na noc nebo jako podklad pro denní líčení. Ideální je sérum používat alespoň 3 měsíce, což je doba, po které jsou vidět výsledky.

PÉČE ZEVNITŘ

1. Zaměřte se na jídelníček

Ano, když chcete mít krásné, dlouhé a husté řasy, je důležité i to, co jíte. Pokud se totiž tělo nevyživuje zevnitř, vlasové kořínky nebudou mít z čeho brát ty správné látky. Co tedy jíst? Pro růst řas a vlasů jsou velkým pomocníkem jádraořechy, mandle, slunečnicová, dýňová – Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu) nebo lněná semínka. Můžete si je dát jen tak nebo je sypat do salátů, pomazánek či kaší. Velmi vhodné je také pokrmy obohacovat o konopný či lněný olejTOPVET lněný olej (koupit v e-shopu), který by se neměl používat k tepelné úpravě, aby nepřišel o své cenné ingredience. Nezapomínejte ani na luštěniny a obiloviny, jako jsou čočka, cizrna nebo hnědá rýže, žloutky, listovou zeleninu a ryby, citrusové plody nebo jogurty.  

2. Když tělu přece jen něco chybí

Může se stát, že i když máte opravdu bohatý jídelníček a dbáte na zdravou stravu, tělu přece jen některé minerály a vitaminy chybí. Pak se v souvislosti s růstem řas zaměřte na minerály selen a zinek MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E (koupit v e-shopu), klidně v kombinaci s vitaminy C a E, které působí na vitalitu organismu a podporují růst vlasů a nehtů. To vše doplňte ještě omega-3 mastnými kyselinami a přípravky s vitaminy H, A, biotinem, panthenolem nebo argininem. Vysokou koncentraci omega-3 má VIX Omega-3 (koupit v e-shopu), který obsahuje navíc vitamin E.

Foto: Shutterstock.cz

Připravil/a pro vás Klára Kuníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít