Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jezte čokoládu a oříšky: Prospějete kráse i zdraví

Jezte čokoládu a oříšky: Prospějete kráse i zdraví

Jezte čokoládu a oříšky: Prospějete kráse i zdraví

4. září 2020 od Pavla Maříková

4. září 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Wow! Konečně to máme oficiálně potvrzeno a schváleno. Můžeme mlsat, a přitom mít dobrý pocit, že děláme něco prospěšného pro zdravý životní styl.

Jak oříšky, tak čokoláda jsou totiž hotovou nutriční bombou plnou antioxidantů. Že o nich stále slyšíte, ale vlastně přesně nevíte, co jsou zač? Antioxidanty jsou látky, které chrání naše buňky před volnými radikály, které mohou hrát roli při srdečních onemocněních, rakovině a jiných nemocech. Volné radikály v těle vznikají vlivem kouření, znečištěného životního prostředí, při nadměrném slunění, ale třeba také vysoké konzumaci železa, hořčíku a zinku.

Tip redakce:
V přírodě ale nic není jen špatné nebo dobré, proto si nemyslete, že volné radikály vždycky tělu škodí – například buňky imunitního systému je chytře využívají k zabíjení bakterií, které jsou pro tělo hrozbou.

čokoláda

Každopádně antioxidanty jsou v těle potřeba, aby udržely volné radikály „pod kontrolou“. Naše tělo některé antioxidanty produkuje, ale můžeme je získat také z jistých potravin. A mezi ně patří například právě čokoláda (ve své „pure” podobě, proto hledejte ideálně tu vysokoprocentní a kvalitní).

Čím prospěje čokoláda vaší pokožce

  • Je to fantastický přírodní zvlhčovač. Kakaové boby jsou plné mastných kyselin (včetně kyseliny olejové, kyseliny palmitové a kyseliny stearové), které jsou skutečně výživné a zanechávají vaši pokožku jemnou a hýčkanou.

  • Pomáhá vaši pokožku chránit před poškozením. Antioxidanty chrání vaši pokožku před poškozením volnými radikály a kakao (a tedy i čokoláda) je jedním z nejlepších jedlých zdrojů antioxidantů, které si můžete koupit. Je bohaté na flavonoidy, jež pomáhají filtrovat UV paprsky, a je dobrým zdrojem vitaminů A, B1, C, D a E.

  • Zklidňuje podráždění kůže. Čokoláda je protizánětlivá a velmi šetrná k pokožce. Pomáhá zklidňovat podráždění a je vhodná i pro citlivou pokožku

Tip redakce:
Skvělou volbou pro milovníky čokolády a kakaa jsou například
Alpro Sójový dezert s příchutí tmavé čokolády (koupit v e-shopu) nebo Allnature Kakaový prášek (koupit v e-shopu).


Dalším skvělým antioxidantem jsou již zmíněné oříšky.

oříšky

Čím prospějí oříšky vaší pokožce

  •  Jsou bohatým zdrojem vitaminu B, který pokožku udržuje zdravou odstraněním toxinů a zlepšením krevního oběhu.

  • Obsahují vitamin E, který je pro zdraví pokožky životně důležitý. Pomáhá tím, že v buněčných membránách pokožky vytváří ochrannou bariéru, aby ji udržel pevnou a pružnou. Vitamin E také chrání před UVA/UVB paprsky tak, že blokuje chemické reakce, které mohou vést k poškození kůže vlivem slunce.

  • Vlašské ořechy jsou jediným zdroj omega-3 mastných kyselin na rostlinné bázi. Tyto důležité kyseliny působí jako přírodní protizánětlivé látky a mohou pomoci posílit membrány kožních buněk. Omega-3 také pomáhají udržovat hladinu elektrolytů, důležitou pro hydrataci pokožky, a tím ji chrání před toxiny a „agresory“ životního prostředí, jako jsou UVA/UVB paprsky.

 

TIP: Široký sortiment dalších potravin najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít