Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Vyživující řasenky a séra na řasy

Vyživující řasenky a séra na řasy

Vyživující řasenky a séra na řasy

11. května 2018 od Karolína Hornová

11. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Arganový olej, panthenol, kyselina hyaluronová i bambus – tyto a další látky se postarají o nepřehlédnutelné oči a svůdné mrkání. Pojďme se podívat, co by měla péče o řasy obsahovat, a jak ji vybírat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Řasy se – stejně jako vlasy nebo pokožka – skládají z buněk, které mohou být v různých obdobích oslabeny: třeba vinou zimy, hormonálních změn, po porodu, při užívání určitých léků nebo s přibývajícím věkem. Existují látky, které umějí strukturu řas vyživit podobně jako třeba kondicionér či sérum na vlasy a dodat jim pevnost, objem a především kýženou délku. Možná se budete divit, které ingredience umí zázraky a ve kterých produktech je najdete.


Co dává řasám sílu?

Řasám prospívají vitaminy (podobně jako vlasům třeba vitamin E a B) a také různé růstové peptidy a bílkoviny, které jsou základní stavební látkou buněčné struktury chlupu, vlasu i řasy,“ říká kosmetička Julie Bauer Šnoblová. V neposlední řadě zmiňuje panthenol, hydratační látky (třeba kyselinu hyaluronovou) a především arganový olej, který je častou složkou řasových sér a podle odbornice výborně funguje i v čisté podobě, když ho nanášíme na řasy štětečkem. Nebo z něj lze vyrobit domácí sérum na řasy. Olej vyživí řasy od kořínků, a dodá jim tak objem i délku. 

dlouhé řasyVýživa na řasy může mít různou podobu – může jít o sérum v kapátku, bezbarvou či bílou „řasenku“ se štětečkem, nebo dokonce o klasickou černou řasenku s vyživujícími látkami. „Volba produktu je velmi individuální – každému vyhovuje jiný způsob používání. Ideální je samozřejmě si produkty osahat a vyzkoušet, který nám bude vyhovovat,“ doplňuje kosmetička.


Séra, která vám otevřou oči

V poslední době nabízejí pulty drogerií mnoho druhů výživy na řasy v různých cenových relacích. Ačkoli mohou být preference při výběru i jejich účinky velmi individuální, jde vesměs o produkty, které zaručují výsledek. A to je dobrá zpráva. Kosmetička podotýká, že při výběru sér na řasy často platí, že není nutné hned investovat velké částky: „Je velice pravděpodobné, že u vás bude skvěle fungovat produkt za dvě stě, tři sta korun,“ říká Julie.
sérum na řasyPodle vlastní zkušenosti si nemohu zatím na žádný vyzkoušený produkt stěžovat: po počáteční nedůvěře jsem byla opravdu překvapená, když mi řasy po dvou měsících vyrostly do délky odhadem o třicet procent. A to je rozdíl, který už je opravdu vidět. A nutno dodat, že běžné sérum z drogerie s arganovým olejem zafungovalo úplně stejně jako to za bezmála dva tisíce od drahé značky.


Kupte si svůdný pohled!

Praktickou vychytávkou jsou pečující řasenky na bázi „2 v 1“ – jde o klasickou řasenku, která ale zároveň obsahuje vyživující a pečující látky – stejné jako ty, které najdete v sérech. S takovýmto produktem ráno nebudete ztrácet čas, ale přitom řasy krásně vyživíte, nabarvíte i natočíte. Zkuste třeba produkt Dermacol Angelash s hydratačními výtažky z bambusu, s panthenolem a včelím voskem.

aplikace séra na řasyVelmi účinné je pak klasické sérum Biohar Max pro růst řas, které seženete v lékárně – neaplikuje se pomocí štětečku, ale přímo na oční víčko, kde proniká do kožních buněk a ke kořínkům řas – vyživuje je tak cíleně v místě jejich růstu. Obsahuje vitaminy, bílkoviny a polypeptidy, které řasy celkově regenerují a posilují. Ideální je aplikovat ho na noc. Séra v balení s kartáčkem naopak můžete používat i přes den jako bázi pod řasenku.
 
Tip redakce:
Používejte sérum jako kúru: tedy ne neustále, ale vždy po dobu dvou až tří měsíců a pak si dejte zase dva až tři měsíce pauzu. Ideální je nanést sérum večer před spaním na odlíčené řasy, ale lze použít i na den pod řasenku. Pokud nepocítíte účinky, zkuste příště jiný produkt – je možné, že právě vašim řasám chybí jiná potřebná stavební složka. Můžete také zkusit používat dvě séra zároveň – jedno na noc a jedno na den pod řasenku.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít