Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Svěží šťavnaté rty. Jde to hned!

Svěží šťavnaté rty. Jde to hned!

Svěží šťavnaté rty. Jde to hned!

27. července 2020 od Vanda Vízková

27. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Sluneční paprsky, nedostatečný pitný režim, zanedbaná péče – víte, na které části těla se tyto vlivy projeví nejrychleji? Jsou to vaše rty! Vraťte jim ztracenou vláhu a dodejte sexy barvu a svěžest. Zvládnete to v několika tazích…
Pokožku svého těla – a často už dokonce i své vlasy – před sluncem chráníme naprosto samozřejmě. Mnohdy ale zapomínáme, že je potřeba pečovat i o rty. Jsou to právě ony, které v létě trpí nedodržováním pitného režimu, působením slunečních paprsků a opomínáním péče nejvíc. Přitom stačí tak málo, aby zářily zdravím i úchvatnými odstíny. A nejlepší na tom je, že si už nemusíte vybírat jedno, nebo druhé – můžete mít obojí! 

Hydratace 

Rty jsou suché, pálí a pokrývají je nehezké šupinky. Poznáváte v tom ty své? Na vině je pravděpodobně to, že nedodržujete pitný režim. Naše tělo je z 60 % tvořeno vodou a tu je především v létě potřeba doplňovat. V cestě za krásnými rty je tedy zásadní poskytovat tělu potřebné množství tekutin. Kromě dostatečné hydratace zevnitř je ale důležité dodávat rtům vláhu i zvenčí. K tomuto účelu skvěle slouží hydratační balzámy na rty. Jsou obohacené o komplex hydratačních látek a např. také hojivé aloe vera a vašim vysušeným a leckdy i popraskaným rtům přinesou okamžitou úlevu. Vyzkoušejte třeba Astrid Hydratační balzám na rty aloe vera (koupit v e-shopu).  

Ochranný faktor 

Balzámy s SPF používáme hlavně na letní dovolené u moře nebo v zimě na horách. Pravdou ale je, že by se v naší kabelce měly nacházet od brzkého jara do pozdního podzimu, a to i v případě, že neopouštíme brány města. Slunce působí s nezvyklou intenzitou i tady! Kůže na našich rtech je velmi jemná a citlivá a vyžaduje minimálně stejnou ochranu jako jiné části těla, které krémy s SPF chráníme naprosto samozřejmě. Spolehlivě je ochrání třeba Helios Herb Balzám na rty OF 30 (koupit v e-shopu). 

Šťavnatá barva 

V létě dáváme přednost lehčímu make-upu, který nebude zatěžovat naši pleť a podporovat pocení. Je to také ideální doba vyměnit hutné rtěnky za lehčí zabarvené balzámy, které s jemným letním líčením dokonale ladí. Stejně jako klasické balzámy poskytnou rtům okamžitou hydrataci, zvláčnění, regeneraci a zároveň také svěží barvu a šťavnatý vzhled. Vsadit můžete stejně jako u rtěnek na přirozené nude odstíny, třeba Gabriella Salvete Balzám na rty Nude (koupit v e-shopu), nebo sytější barvy z palety červené nebo růžové, např. Labello Balzám na rty v tužce Hot Pink (koupit v e-shopu) . 

Lesk a třpyt 

Kromě hydratační a regenerační péče, sluneční ochrany a šťavnaté barvy dokážou balzámy propůjčit rtům také větší objem. Obsahují lesk nebo droboučké třpytivé částečky, které zvláště pod slunečními paprsky krásně vyniknou a dodají vašim rtům opticky plnější tvar. Zkuste například Labello Pečující balzám na rty Stawberry Shine (koupit v e-shopu) s třpytivými pigmenty.  

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít