Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Přiberte: 5 tipů, jak dodat rtům dokonalý objem

Přiberte: 5 tipů, jak dodat rtům dokonalý objem

Přiberte: 5 tipů, jak dodat rtům dokonalý objem

27. září 2018 od Jana Kantorová

27. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Svůdné, plné rty – to je sen snad každé ženy. A věděly jste, že nemusíte hned navštěvovat kosmetický salon, aby byly vaše rty dokonalé? Zkuste naše tipy a hned uvidíte rozdíl.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Kartáček na zuby není jen na zuby

Díky jednoduchému triku se budete moci pyšnit plnějšími rty až tři hodiny. A jak na to? Stačí na kartáček na zuby nanést vazelínu, kokosový olej nebo balzám na rty a krouživými pohyby zhruba dvě minuty masírovat. Ideální je použít tvrdší kartáček. Tato procedura má navíc ještě jednu výhodu. Obrousíte oschlé šupinky ze rtů jako při peelingu. Pro dlouhodobější efekt můžete použít skořici nebo kajenský pepř. Stačí v misce smíchat olivový olej s trochou pepře či skořice a opakovat výše zmíněnou proceduru.

Tip redakce:
Peeling rtů stimuluje jejich krevní oběh, rty tak vypadají plnější a šťavnatější. Peeling můžete provádět vlhkou žínkou nebo krupicovým cukrem.
 
zvětšení rtů líčením

2. Make-upem k větším rtům

Líčení je nedílnou součástí života většiny žen. Využít ho můžete i při touze opticky zvětšit rty. Díky výrazným červeným nebo růžovým rtěnkám (například Maybelline rtěnka Super Stay) budou vaše rty vypadat plněji a výrazněji. Většího efektu pak dosáhnete kombinací s konturovací tužkou. Nejprve naneste rtěnku a potom konturovací tužku na vnější okraj přirozeného tvaru rtů. Pokud máte matnou rtěnku, na vrch navíc přidejte také bezbarvý lesk na rty. Díky odleskům budou vaše rty hned o něco větší.

Tip redakce:
U výběru odstínu konturovacích tužek se držte červených a růžových odstínů, které jsou jen o něco málo tmavší než vaše rty.
 


Existuje hned několik dalších možností, díky kterým se vám to povede během chvíle:
  • Rozjasňovač: naneste ho do středu nad horní ret, zlehka také na celý horní ret a do středu rtu spodního; vyzkoušet můžete například Maybelline rozjasňovač Master Strobing Stick.
  • Oční stíny nebo korektor: místo rozjasňovače můžete do stejných míst také nanést světlé oční stíny, třeba Flormar oční stíny Pretty, nebo světlý korektor.
 červená rtěnka

3. Kolagen jako nejlepší kamarád

Při běžné péči o rty vsaďte na látky, které zvyšují tvorbu kolagenu ve rtech. Existují balzámy na rty či masky na rty, které obsahují vitaminy C, E a A a navíc také kyselinu hyaluronovou, jako například Ellie Hydratační balzám s okurkovým extraktem nebo eos balzám na rty Crystal. Díky tomu podpoříte právě tvorbu kolagenu, navíc budou rty dokonale hydratované a plnější nejen na pohled, ale i na dotek.
 
balzám na rty

4. Zavolejte na pomoc pálivé pomocníky

Rychlými pomocníky ve snaze získat plné rty jsou tzv. plumping přípravky. Takové lesky na rty nebo rtěnky obsahují látky (např. skořice, zázvor, máta nebo pepř), které jemně podráždí a prokrví rty, aby opticky nabobtnaly. Výrobky podpoří krevní oběh a vlastně způsobí dočasný jemný otok a zarudnutí rtů. Můžete také zpočátku cítit jemné pálení rtů.

Tip redakce:
Efekt na rtech vydrží až 6 hodin. Pro rty není příliš dobré používat tyto produkty moc často. Nechte si je proto pro speciální příležitosti. A pozor na polibky – aby partnera rty také trochu nepálily.
 
cvičení se rty

5. Cvičte s nimi

Cvičení zpevní nejen tělo, ale také dlouhodobě zvětší objem rtů. Efekt sice není okamžitý, první výsledky se dostaví zhruba po třech týdnech, ale na druhou stranu vydrží dlouhou dobu. Stačí tedy, když budete pravidelně provádět cviky zpevňující svaly v okolí rtů. Jaké to jsou?
  • pískání (jen se podívejte, jaké rty mají ženy, které hrají na flétnu),
  • špulení rtů a pohyb ze strany na stranu asi 5 vteřin (cvik stačí opakovat 10x denně),
  • pravidelně říkejte samohlásky ó, á, í a dlouze je protahujte,
  • stiskněte rty k sobě a pohybujte jimi zprava doleva a na každé straně vydržte 5 vteřin,
  • vyšpulte rty a kružte jimi ve směru hodinových ručiček.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít