Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže Aloe vera

Co dokáže Aloe vera

Co dokáže Aloe vera

15. června 2019 od Pavla Maříková

15. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Téměř zázračná zelená rostlinka, která má mnoho příznivých účinků pro pleť, vlasy i celkové zdraví. Tato pouštní rostlina dovede přežít i několik let, když je vytržena ze země – díky dužině listů plné výživných i minerálních látek. A právě tato dužina má řadu velmi příznivých účinků na lidský organismus. U nás ji můžete pěstovat jako dekorativní pokojovku.

1. Zklidní popálenou pokožku

Pro své úžasné hojící a zklidňující účinky je Aloe vera asi nejznámější.  Pokud potřebujete svou pleť zklidnit, ochladit, je Aloe vera ideální. A to se může hodit právě v létě, kdy se drobným spáleninám od sluníčka nevyhne snad nikdo. Můžete ji použít ale i na spáleniny od plamene z táboráku nebo poté, co neopatrně sáhnete na horký hrnec. V tom případě se snažte aplikovat Aloe vera co nejrychleji. V jaké formě? Existují emulze a gely s vysokou koncentrací výtažků z této rostliny, ale snad úplně nejlepší je přiložení její odříznuté části.


2. Odstraňuje make-up

Vzhledem k tomu, že je Aloe vera velmi jemná k pokožce, hydratuje a její šťáva má gelovou konzistenci, jde o dobrou volbu pro odstraňování make-upu. Vymáčkněte čerstvou aloe na vatový tampon a použijte jako skvělou alternativu ke svým běžným pleťovým čisticím prostředkům. Perfektně odstraní přebytečný kožní maz. Chcete-li mít jistotu, že nemáte na aloe alergickou reakci, vyzkoušejte ji nejdříve na malém místečku na ruce.

aloe vera gel

3. Nahradí depilační gel nebo pěnu

Došel vám oblíbený depilační gel a chloupky na nohách se již hlásí o slovo? Vyrobte si domácí přírodní holicí gel. Vzhledem k tomu, že Aloe vera je hydratační a má kluzkou konzistenci, je skvělou přírodní alternativou holicích gelů. Pro příjemné hladké oholení ji můžete použít samostatně nebo v kombinaci s dalšími výživnými ingrediencemi.

A máme pro vás hned jeden tip:
Smíchejte 1/3 šálku gelu z Aloe vera, 1/4 šálku tekutého mýdla (ideálně přírodního, popř. určeného na citlivou pokožku), 1 lžíci mandlového oleje, 1/4 šálku destilované teplé vody, 1 lžíci oleje a 5 kapek eukalyptového oleje. Uchovávejte k dávkovači na mýdlo nebo v prázdné láhvi od pěny do koupele. V lednici vydrží až 6 měsíců.

Tip redakce:
Gel z Aloe vera získáte tak, že rozříznete podélně list. Mezi slupkou a dužinou najdete gel, který jde snadno nabrat lžičkou.

4. Mírní komáří štípance

Poštípali vás ve stanu nebo u rybníka komáři (protože repelent zůstal doma) a teď se můžete uškrábat? Svědění i případný otok zmírní opět Aloe vera. Má protizánětlivé vlastnosti, takže působí preventivně i proti zánětu. Dobře funguje také zchlazení postižené oblasti kostkou ledu zabalenou ve vlhkém hadříku.

aloe vera na vlasy

5. Snižuje mastnotu vlasů

Aloe vera je pravý zázrak pro vaše vlasy. Použijte ji jako výživnou masku tak, že ji nanesete na jednotlivé prameny před sprchováním a jen opláchnete vodou na konci mytí. Pomáhá i proti nadměrnému maštění. Smíchejte 1-2 lžičky gelu z Aloe vera a 1 lžičku citronové šťávy s 1 šálkem vody a dobře promíchejte. Po šamponování opláchněte vlasy roztokem, nechte působit několik minut a opláchněte studenou vodou. Směs bude působit jako adstringent k redukci oleje na pokožce hlavy.


6. Domácí gel na obočí

Chcete docílit přirozeného, a přesto krásného obočí? Použijte místo klasické barvy nebo pudru a pomády gel z Aloe vera. Potřebujete pouze čistý kartáček na řasy, který namočíte do gelu z aloe a pročísněte obočí. Krásně ho „ztuží“ do požadovaného tvaru. Tento DIY recept má ještě jednu výhodu. Večer se krásně a lehce z obočí odstraní.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít