Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 nejčastějších chyb, které děláte při holení!

7 nejčastějších chyb, které děláte při holení!

7 nejčastějších chyb, které děláte při holení!

5. ledna 2022 od Pavla Maříková

5. ledna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Bezchybně hladké tělo bez jediného chloupku vládne světu. Ať si zastánci přirozenosti hlásí, co chtějí, trend posledních let je jasný – chloupky musí pryč. Víte ale, jak správně na to? Nebo spíše, co nedělat, aby byl výsledek opravdu dokonalý? Posvítily jsme si na nejčastější chyby, které ženy při odstraňování chloupků dělají, a poradíme vám, jak se jich příště vyvarovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co dělat před holením i během něj:

1. Jak často měnit žiletky

 Tak schválně, jak často měníte své holítko? Jednou za čas? Když „se ztratí“? Nebo až ve chvíli, kdy opravdu cítíte, že s ním ale opravdu nic neoholíte? Ve všech případech je to špatně.
  • Jednorázové holítko byste měla vyměnit minimálně po každém čtvrtém holení, někteří dokonce tvrDže po každém holení!
  • Tupé holítko může způsobit nejen podráždění pokožky a zarůstající chloupky, ale ani se s ním nedostanete tak blízko k pokožce, jak byste si pravděpodobně přála. Nepodceňujte také správný výběr holítka a žiletek.
holení žiletkou

2.    Holit či neholit ve vaně?

Milujete horkou vanu, a když už jste ve vodě, proč čas nevyužít i k holení? Vypadá to ideálně, ale tak skvělý nápad to není. Vaše pokožka je ve vodě lehce „nabobtnalá“ a nasáklá, a proto některé nejmenší chloupky nemusí být vůbec vidět. Chcete-li se při koupeli oholit, udělejte to nejpozději 5 až 10 minut poté, co vstoupíte do vody.  

 

3.     Používání holítek nasucho

Obrovskou chybou je také úplný opak, tedy používání holítka na sucho! Můžete si tím způsobit podráždění pokožky, zarudnutí i pořezání. Pokud nemáte vůbec nic k dispozici, alespoň si pokožku navlhčete teplou vodou, která ji změkčí, a tím dosáhnete čistšího a přesnějšího oholení.  

 

4.     Holení narychlo

Víte o tom, že rozhoduje i čas, kdy se do odstraňování chloupků pouštíte? Děláte to v rychlosti ráno před odchodem do práce? Pak je možná vhodná doba tento zvyk přehodnotit. Pokožka by po holení měla dýchat, nemělo by na ni nic tlačit apod. Zatímco ráno na oholené nohy natáhnete těsné džíny nebo syntetické silonky – ani jedno z toho citlivé kůži neprospívá. Odstraňujte chloupky večer a pak na sebe oblékněte již jen něco vzdušného, volného, co pokožku nepodráždí. 

 

5.  Peeling ano, ale ne v den holení

Zapomínáte na peeling nebo ho děláte v nevhodný čas. Pravidelná exfolifikace je pro hladkou pokožku velmi důležitá, protože tím předcházíte zarůstání chloupků. Ale nikdy ji nedělejte ve stejný čas (i den) jako holení. Peeling pokožku obnaží, a to může způsobit, že bude kůže při holení velmi zranitelná a citlivá. Přírodní peeling použijte nejméně den před holením, s chemickým peelingem si dejte rozestup i týden.  

hladké nohy po depilaci

6.  Neopláchnuté holítko

Banální úkon navíc, ale udělá obrovský rozdíl. Mezi každým tahem holítko opláchněte. Dosáhnete tím bližšího a rovnoměrnějšího oholení. Špinavé, popř. ucpané holítko je také jedním z nejčastějších důvodů, proč chloupky zarůstají nebo dojde po holení k podráždění. Jako první pomoc pak volte studené obklady a pokožku řádně hydratujte.   

 

7.     Špatně oholené místo

Stane se to každému, ale když si toho všimnete, bývá již pozdě. Špatně oholená místa. Když skončíte s holením, zkontrolujte si celé nohy, popř. i další partie, zda je máte skutečně hebké, bez chloupků. Není nic trapnějšího, než když vás partner láskyplně pohladí po koleni a ucítí drobné strniště. Nejčastěji se zapomíná na místa právě okolo kolen, nárty, popř. špatně dostupná místa okolo kotníků a na prstech.

Tip redakce:
Co vše můžete použít pro lehčí holení? Rozhodně doporučujeme nepoužívat pánské žiletky, ale dámské holící strojky. Zkuste třeba Gillette Simply Venus Rukojeť Holicího Strojku + 9 Holicích Hlavic (koupit v e-shopu). Strojek má výkyvnou holicí hlavu, takže se snadno dostane do obtížně přístupných míst, a zvlhčující pásek s aloe usnadňující skluz po pokožce. Hodit se mohou také Ameté Jednorázový holicí strojek Lady 5 ks (koupit v e-shopu). Skvělou vychytávkou na cesty může být  Venus Snap S Cestovním Dámským Holicím Strojkem Extra Smooth (koupit v e-shopu), který se vejde do kabelky či sportovní tašky. Holení vám půjde snadněji, pokud použijete Satin Care Normal Skin Avocado Twist Gel Na Holení  (koupit v e-shopu), který zanechá hedvábně hladkou pokožku. 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít