Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak předcházet zarůstání chloupků?

Jak předcházet zarůstání chloupků?

Jak předcházet zarůstání chloupků?

21. června 2021 od Tereza Špačková

21. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Depilace obličeje, nohou, oblasti bikin nebo podpaží s sebou často nese nepříjemnosti spojené s podrážděním pokožky a zarůstáním chloupků. Jak postupovat při holení a jaká pravidla dodržovat, abyste nepříjemnostem zabránila?
Holení žiletkou patří mezi velmi oblíbené způsoby, jak se zbavit chloupků, protože je rychlé a bezbolestné. Na druhé straně se po něm často stává, že pokožka zůstane podrážděná a oholené chloupky se při opětovném růstu na světlo světa nedostanou, jelikož rostou křivě a zarůstají do kůže.

Chloupek se pak ve folikule zapouzdří a způsobí drobnou infekci. Ta se projevuje červenými rankami, ale i záněty na kůži, které vypadají jako akné. Pokud se těmto zánětům nepokusíte zabránit, může časem dojít k hyperpigmentaci neboli ztmavnutí kůže v postižených partiích.
Jak tedy dosáhnout hladkého oholení bez podráždění pokožky a zarůstajících chloupků?
teplá koupel

Holte se ve sprše nebo při koupeli

Depilaci je obzvláště vhodné provádět v teplé koupeli nebo sprše. Díky teplé vodě se otevřou póry a chloupky změknou. Nejen že se pak dají lépe odstranit, ale holení je tak šetrnější i k vaší pokožce. Nezačínejte tedy s holením hned, jak do vody vlezete, ale dejte pokožce i chloupkům chvilku čas na odmočení. Pokud chcete předejít drobným zánětům, volte k holení večerní sprchu místo ranní. Přes noc si totiž podrážděná kůže odpočine a dostane se opět do formy.
peeling a obrušování kůže pomůže

Peeling

Pravidelnou exfoliací kůže pomocí peelingů omezíte výskyt zarůstajících chloupků. Jednou týdně vezměte k ruce jemný a vyživující Dove Makadamové ořechy a rýžové mléko tělový peeling (koupit v e-shopu) a promasírujte s ním celé tělo. Zlepšíte prokrvení pokožky, odstraníte odumřelé vrstvy kůže a usnadníte oholeným chloupkům cestu skrze kůži.
žiletka musí být ostrá

Na strojku nešetřete

Pro hladké oholení si dopřejte holítko s několika břity. Nejlépe takové, které má alespoň tři břity, ergonomickou rukojeť a ideálně i zvlhčující gelové proužky pro ochranu pokožky. Všechny tyto vlastnosti má Gillette Venus Extra Smooth Sensitive RoseGold Holicí strojek s kovovou rukojetí (koupit v e-shopu) a možností výměny hlavic. Zbytečným nehodám a podráždění na pokožce se vyhnete jen tehdy, bude-li žiletka dostatečně ostrá a čistá. Pokud ji používáte pravidelně, na denní bázi, je nutné ji častěji měnit. Nejlépe po šesti až deseti použitích. 
gel a krém na holení

Gel nebo krém na holení

Nikdy neholte suchou pokožku. Gely a krémy na holení pomáhají čepelím lépe klouzat po pokožce, ale také v ní udržují vlhkost, a tím snižují výskyt podráždění a zanícení. I s citlivou pokožkou si poradí Gillette Satin Care Sensitive dámský gel na holení (koupit v e-shopu), jenž obsahuje aloe vera a zanechá vaši pokožku po holení hebkou, hladkou a hydratovanou.
Tip redakce:
Nezapomeňte na dostatečnou hydrataci pokožky po holení. Pravidelným krémováním těla lze stejně jako peelingem zamezit zarůstání chloupků. Upřednostněte péči, která dokáže pokožku zklidnit, například
Nivea Repair & Care Regenerační tělové mléko (koupit v e-shopu) s pečujícími a regeneračními vlastnostmi.

Na technice záleží

Kromě již zmíněných holítek a kosmetiky je pro dokonalý výsledek klíčová také technika holení. Holením proti růstu možná dosáhnete hladšího vzhledu, ale je zde velká pravděpodobnost poškození povrchu kůže a následného zarudnutí a zánětů. Proto raději holte pokožku jemnými dlouhými tahy po směru růstu chloupků. Na holítko vyvíjejte lehký tlak, a hlavně nikam nespěchejte, ať se zbytečně nezraníte.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít