Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Triky, aby barva na vlasech co nejdéle vydržela

Triky, aby barva na vlasech co nejdéle vydržela

Triky, aby barva na vlasech co nejdéle vydržela

12. dubna 2023 od Martina Hühneová

12. dubna 2023 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Zdeněk Kříž

Určitě znáte ten pocit z čerstvě nabarvených vlasů. Září a lesknou se. Často ale tahle paráda už během čtrnácti dnů vezme za své. Víme, jak o vlasy pečovat, aby barva i lesk dlouho vydržely.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

TRIK č. 1

Kdy je ideální čas na barvení vlasů? 

 „Důležité je věnovat vlasům péči již před samotným barvením,“ říká Zdeněk Kříž, hair stylista salonu Novum a dodává: Vlasy musí být čisté. Především zbavené všech stylingových přípravků – gelů, laku na vlasy a podobně, které obsahují silikony a další látky. Ty totiž zabraňují pronikání barevných pigmentů do vlasů.“ Podle kadeřníka je proto dobré před barvením použít při mytí čisticí šampon.  Přitom ale zdůrazňuje, že po mytí bychom měly dát vlasům a především pokožce hlavy prostor na to, aby obnovila svůj přirozený mastný film. Ten pokožku i vlasy ochrání proti dehydrataci chemií. Tomuto procesu bychom měly poskytnout alespoň 1 den. Ideální je tedy vlasy barvit nejdříve 24 hodin po mytí, barva pak do vlasů pronikne rovnoměrněji a lépe.


TRIK č. 2

Použijte kvalitní barvy na vlasy 

Vsaďte na kvalitní barvy. Možná si trochu připlatíte, zato vlasy více ochráníte a také vybraný odstín déle vydrží. Zdeněk Kříž doporučuje poradit se s kadeřníkem a zvolit hlavně barvy profesionální nebo se přímo svěřit do rukou odborníka. Ten dokáže posoudit jak kvalitu vlasů, tak navrhnout optimální odstín a zejména postup barvení tak, aby vaše hříva neutrpěla a barva vydržela co nejdéle.  Vlas, do kterého pronikne barva, je totiž především třeba dobře uzavřít.  Pokud si chcete vlasy obarvit sama doma a barvu budete vybírat v drogerii, určitě neváhejte požádat o radu prodavačku, která by vám měla umět odborně poradit a doporučit tu správnou pro vás.

Tip redakce:
jestliže si nejste jisti odstínem, vsaďte  nejprve na tónovací barvy
L'Oréal Paris Casting Creme Gloss semipermanentní barva na vlasy (koupit v e-shopu), která je k dostání v mnoha odstínech. 
Triky, aby barva na vlasech co nejdéle vydržela


TRIK č. 3

Po barvení vlasy 3 dny nemyjte

Ač se to nezdá, je to právě docela obyčejná voda, která dává barvě vlasů pořádně zabrat. Po kolorování jsou vlasy totiž více porézní. Vlhkost tak více absorbují, ale zároveň i uvolňují. S tím ale pokaždé přichází o barevné pigmenty. Hair stylista proto doporučuje: „Po aplikaci barvy vlasy alespoň dva až tři dny nemyjte! Dejte pigmentům čas na ´ustálení´.“ Čím častěji pak vlasy budete mýt, tím více se bude barva vymývat.

Tip redakce: 

 

TRIK č. 4

Mezi barvením vsaďte na tónovací přípravky

Barvené vlasy vyžadují zvýšenou pozornost.Vyhněte se všem kosmetickým produktům se sulfáty. Obsahují sůl, jež vlasy vysušuje a zároveň je zbavuje pigmentů. Ale víte, jak poznat sulfáty a parabeny v kosmetice a jak nám škodí? Podle Zdeňka Kříže jsou v mezidobí skvělým pomocníkem tónovací šampony a séra s určitým obsahem pigmentů, které barvu vlasů oživí. Vybrat si můžete z několika různých odstínů. Zkusit můžete také  Schwarzkopf Palette Ashy Blonde Toner (koupit v e-shopu). jesltiže vám vlasy rychle odrůstají, pak můžete využívat  sprejů pro dočasné zakrytí odrostů - třeba Syoss Root Retouch sprej pro dočasné zakrytí odrostů Kašmírově červený (koupit v e-shopu). 

Tip redakce: 
 Nezapomínejte však na pravidelné ošetření hřívy pomocí vlasových masek, a to jednou týdně.  Vyživují, hydratují a dodají vlasům zpět žádoucí lesk. Zkuste třeba 
 Kallos KJMN Color maska na barvené vlasy s lněným olejem a UV filtrem (koupit v e-shopu). 

Triky, aby barva na vlasech co nejdéle vydržela


TRIK č. 5

Jak na barvené vlasy na slunci a u moře? 

„Velkými nepřáteli barvených vlasů jsou také slunce, chlorovaná a mořská voda,“ říká vlasový stylista.
Chlorovaná voda dokáže dát některým barvám zelený nádech. Tomu předejdete, pokud vlasy před ponořením do bazénu osprchujete vodou bez chlóru. Vlasy tak dostatečně hydratujete a chlorovaná voda na ně již nebude mít takový vliv. Chcete-li mít jistotu, sáhněte po koupací čepici.
Co se slunce týče, umí vlasy nepěkně vyšisovat. Noste šátky, klobouky, čapky, ale třeba i slunečníky. Pobyt u moře představuje pro vlasy zátěž. Chraňte je bezoplachovými prostředky na olejové bázi, které mají i SPF ochranný faktor
Stejně jako slunce i žehličky, kulmy a fény mají na ztrátě barvy svůj podíl. Pokud se bez těchto pomocníků neobejdete, doporučuje Zdeněk Kříž v každém případě vlasy ošetřit ochrannými spreji před horkem - třeba  got2b Guardian Angel ochranný sprej pro tepelnou úpravu vlasů (koupit v e-shopu)Žehličky vždy používejte na vlasy dokonale suché, aby se nevytvářela pára.


TRIK č. 6

Nestřídejte často barvy

Čím více vlasy barvíte nebo odbarvujete, tím méně pak na nich drží nový požadovaný odstín. Vlas zůstává otevřený a barva se pak rychleji vymývá,“ upozorňuje hair stylista. Červené a v současnosti žádané šedé odstíny se na rozdíl od jiných odstínů mnohem rychleji vymývají. Doporučuje proto v těchto případech používat vždy tónovací šampony a séra, jež dnes na trhu běžně seženete.


TRIK č. 7

Kvalitní strava je základ

Na kvalitu vlasů a potažmo i barvy má vliv také pestrá strava. Čím větší obsah živin tělu dopřejete, tím zdravější budou vaše vlasy a tím lépe se vyrovnají se zásahy chemií. Vitaminy, minerály a další látky podporují kvalitu a růst vlasů a pomáhají zachovat vlasy silné a zdravé. Jen takové jsou pak schopné udržet si déle i žádoucí barevný odstín.
 
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Zdeněk Kříž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zdeněk Kříž
Hair stylista salonu Novum
83
"Rád dělám lidi šťastné!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít