Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvení vlasů doma: 3, 2, 1, start! Snadno a bez nehod.

Barvení vlasů doma: 3, 2, 1, start! Snadno a bez nehod.

Barvení vlasů doma: 3, 2, 1, start! Snadno a bez nehod.

11. dubna 2023 od Lenka Knápková

11. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Potřebujete obarvit vlasy, ale chcete zároveň ušetřit čas i peníze? Zkuste domácí barvení. S naším návodem a tipy to hravě zvládnete a výsledek bude jako ze salonu.
Barvení vlasů je vždy tak trošku alchymie, barvy na vlasy mohou každému chytit trochu jinak. U barev pro domácí barvení buďte opatrní a řiďte se tím, že výsledný odstín bývá o jeden až dva stupně tmavší než odstín vyobrazený na obale. Myslete na to, až budete barvu vybírat, a vybírejte spíše přirozenější barvy co nejbližší té vaší.

1. Výběr barvy

Správná barva vlasů dokáže divy, můžete díky ní omládnout, nebo naopak zvýrazní vaše nedokonalosti.  Také zvažte, zda potřebujete zakrýt šediny nebo jen chcete zdůraznit odstín vlasů.
Přeliv neboli semi-permanentní barva
Tato barva na vlasy je pouze dočasná. Barevné pigmenty přelivu nepronikají hluboko do vlasového vlákna, ale drží se na povrchu a postupně se vymývají. Přelivy mají střední schopnost krytí a středně dlouhou výdrž. K vlasům jsou šetrnější než klasické barvy, takže máte-li poškozené či jemné vlasy, zvolte tuto variantu. Pro oživení a zvýraznění barvy je přeliv ideální.

Permanentní barva
Permanentní barvy pronikají hluboko do vlasového vlákna, a díky tomu vydrží neměnné delší dobu. Potřebujete-li zakrýt výrazné šediny a větší odrosty, pak volte dlouhotrvající barvy jako  L’Oréal Paris Récital Préférence Havane Světlá kaštanová (koupit v e-shopu), která vytvoří dlouhotrvající neměnný barevný výsledek až na 8 týdnů. Nebo zkuste Garnier Color Naturals Permanentní barvu na vlasy 8N Světlá blond (koupit v e-shopu) s obsahem vyživujících olejů z avokáda, oliv a karité. Díky těmto složkám budou vlasy uhlazené a lesklé.
Tip redakce:
Potřebujete rychle
zakrýt odrosty, a nemáte čas na barvení? Zkuste jednorázově použít Syoss Root Retouch Sprej pro dočasné zakrytí odrostů Tmavě hnědý (koupit v e-shopu), který rychle zasychá a vytvoří perfektní krytí. Jednoduše ho na konci dne umyjete šamponem.

2. Připravte si pomůcky

Než začnete vlasy barvit, zkontrolujte, zda máte vše potřebné. Měli byste mít:

3. Připravte vlasy na barvení

Pokud si barvíte vlasy poprvé, udělejte si nejprve test citlivosti. Na kůži předloktí naneste směs barvy a nechte cca 10 minut působit, pokud není místo zarudlé, bolestivé nebo nesvědí, můžete barvit bez obav. Barvu je nejlepší nanášet na 1–2 dny nemyté vlasy, takže si vlasy rozhodně nemyjte těsně před barvením. Před samotným barvením vlasy důkladně pročešte, abyste z nich odstranili zbytky stylingových přípravků. Barva se aplikuje na suché vlasy, případně postupujte podle návodu, je-li uvedeno jinak.

4. Nanášení barvy

Barvu si připravte a začněte s aplikací, nanášejte ji po sekcích, postupujte pramen po prameni, jedině tak docílíte rovnoměrného nanesení barvy. Pokud máte delší a husté vlasy, požádejte o pomoc třeba kamarádku.
 
Barvu je nejlepší nanášet odzadu, od temene hlavy vzhůru. V případě potřeby si vezměte k ruce zrcadlo, abyste měli jistotu, že jste obarvili všechny vlasy vzadu. Poté se vrhněte na odrosty a dále postupujte do délek vlasů a až nakonec obarvěte konečky.
Po nanesení barvy je dobré vlasy lehce pročesat, aby se barva rovnoměrně rozprostřela, tím se vyhnete skvrnám. Barvu nechte působit dle doporučení v návodu. Postupujte pomalu a pečlivě, ať neuděláte nějakou chybu, která by mohla celý proces zkazit.

5. Smytí barvy a péče

Nyní je čas barvu smýt. Nejprve je propláchněte vlažnou čistou vodou, aby se barva ve vlasovém vláknu zafixovala. Ve chvíli, kdy bude voda čistá, můžete vlasy umýt šamponem pro barvené vlasy TRESemmé Pro Pure Radiant Colour Šampon (koupit v e-shopu) a následně ošetřit kondicionérem  TRESemmé Pro Pure Radiant Colour Kondicionér (koupit v e-shopu). Jednou za týden použijte L’Oréal Paris Elseve Color-Vive Masku (koupit v e-shopu), která chrání barvu a zároveň vlasy vyživuje.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít